Ziare.com

Ministrul Igas si imnul national (Video)

Luni, 12 Septembrie 2011, ora 20:40

   

Ministrul Igas si imnul national (Video)
Dupa meciul de fotbal dintre Romania si Franta, imnul national a devenit subiect de maxima importanta, dar si de scandal.

Insa nu doar Marcel Pavel se face vinovat de "stalcirea" imnului, ci si cei care ne conduc.

Ministrul de Interne, Traian Igas, a lasat de inteles luni ca nu stie cu siguranta cine este cel care a compus imnul national.

"Eu cred ca noi romanii trebuie sa ne respectam imnul. Da, este un mod normal de a ne manifesta si intona imnul la inceputul anului scolar", a declarat ministrul de Interne.

Intrebat de un jurnalist daca isi aduce aminte cine a scris imnul Traian Igas i-a replicat: "Haideti va rog sa donati sange daca vreti sa discutam de Anton Pan".

Lacunele ministrului de Interne s-au observat de-a lungul timpului in discursurile sale. In cadrul unei cuvantari tinute in luna iulie, Traian Igas a folosit cuvantul braconaj, pronuntandu-l braNconaj de doua ori.

"Astazi avem mai multe structuri care se suprapun in ceea ce inseamna controlul piscicol, ceea ce inseamna braNconajul. (...)BraNconajul e destul de mare", a declarat ministrul de Interne.

Si nu pare sa fi fost o gafa cauzata de emotii sau graba, deoarece Traian Igas a stalcit cuvantul nu o data, ci de doua ori.

Si intr-o conferinta de presa din iunie, in care a anuntat o noua taiere a veniturilor angajatilor MAI, ministrul Traian Igas a declarat razboi limbii romane. Adresandu-se liderilor de sindicat care amenintasera cu declansarea unor actiuni de protest, Igas a faultat grav gramatica, de doua ori chiar:

"Liderii de sindicat sa nu mai dezinformeze cum obisnuieste sa faca de fiecare data. Am rugamintea sa nu mai dezinformam, sa cream panica", a spus ministrul de Interne.

Este demn de precizat ca actualul ministru de Interne este singurul de dupa Revolutie care si-a dat examenul de bacalaureat la 24 de ani, iar imnul national este compus de Anton Pan pe versuri de Andrei Muresanu.


Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1374 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
7 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

hai salut

PANN - nu cumva se scrie PaNN cu 2 de n

 

si tot de 2 ori a gresit :-)

Acum voiam sa scriu si eu acelasi lucru. Ce sa ne facem noi cu jurnalistii astia care ar trebui sa fie a 4-a putere in stat dar ei sunt de rasul curcilor...
Ei nu isi dau seama ca informandu-ne cu nonprofesionalism, estompeaza, practic, marile greseli ale politicienilor?

nu domnule

asta de care spui dumneata era alt PAN (cu un singur n) ala cu doi de nn nu scria poezii, se ocupa de alte treburi mai serioase ... (LOL)
sanatate maxima

Doar de curiozitate:

Anton Pann (născut: Antonie Pantoleon-Petroveanu) (data nașterii incertă, intre 1793-1797, Sliven, Imperiul Otoman, azi Bulgaria - d. 2 noiembrie 1854, București, Țara Romanească) a fost un poet, compozitor de muzică religioasă, profesor de muzică religioasă, folclorist, literat, publicist, de origine aroman,[1] compozitor al muzicii imnului național al Romaniei.[2] A fost supranumit de Mihai Eminescu "finul Pepelei, cel isteț ca un proverb" in poemul Epigonii. Prin prescurtarea numelui de familie și romanizare va fi numit Anton Pann.

Ministru de Interne mai slab pregatit ca Igas nu a existat vreodata

Asta care cinta la petreceri a ajuns ministru si unde mai pui ca si la interne.Nu cunoaste o limba de circulatie internationala, are grave probleme de exprimare chiar in limba materna nu l-ati vazut la televizor. Sa fie de capu lu ala care la pus ministru

 

Ba da.

Funebriu-Dahmer,Vreme,Ialomilițianu,..................

Scuze, pe astia i- am omis

Mai greseste omu


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor