Igas: 2011 va trebui sa fie anul reformelor si modernizarii structurilor MAI

Joi, 28 Aprilie 2011, ora 23:11
1366 citiri
Igas: 2011 va trebui sa fie anul reformelor si modernizarii structurilor MAI
Foto: Romania Libera

Ministrul Administratiei si Internelor, Traian Igas, s-a intalnit, joi, la Drobeta Turnu Severin cu prefectul judetului Mehedinti, Ion Mitu si cu sefii de arme din cadrul MAI.

Traian Igas a facut o trecut in revista activitatile diverse puse in slujba cetateanului administratiei publice locale, concluzionand ca in ceea ce priveste siguranta si ordinea publica toate structurile si-au facut ireprosabil datoria.

"Administratia publica locala din judet se desfasoara foarte bine, tot mai multe proiecte europene aflandu-se in derulare. Cu toate acestea, 2011 va trebui sa fie anul reformelor si al modernizarii tuturor structurilor din subordinea MAI. Aceste prioritati le-am transmis si sefilor de arma.

Am preluat cateva dintre probleme cu care ei se confrunta, le-am dat anumite dispozitii pe care trebuie sa le urmeze, astfel incat sa fie continuu in interesul cetateanului. Va trebui sa ne aducem un aport, astfel incat perceptia publica fata de structurile statului si structurile de siguranta publica sa fie una pozitiva", a precizat Igas.

In context, ministrul Administratiei si Internelor a afirmat ca le-a transmis sefilor de arme ca in perioada urmatoare va fi facuta o evaluare a institutiilor de ordine si siguranta publica din Mehedinti, evaluare care va sta la baza procesului de restructurare, modernizare si eficientizare a structurilor MAI.

"In comparatie cu alte judete, in Mehedinti nu avem probleme deosebite, dar asta nu inseamna ca nu trebuie sa eficientizam munca in unele sectoare si militez pentru acest lucru, iar urmatoarea evaluare sper sa ne arate ca ne indreptam intr-o directie buna", a adaugat Igas.

In legatura cu disponibilizarile anuntate la nivelul Ministerului Administratiei si Internelor, Traian Igas a precizat ca acestea vor viza toate structurile din teritoriu - Inspectoratul de politie, Politia de frontiera, Inspectoratul de jandarmi si Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta, insa a evitat sa dea o cifra asupra asupra numarului de posturi ce vor fi reformate.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Sebastian Burduja, candidatul PNL la Primăria Capitalei: ”Bucureștenii să nu mai fie forțați să aleagă răul cel mai mic"
Sebastian Burduja, candidatul PNL la Primăria Capitalei: ”Bucureștenii să nu mai fie forțați să aleagă răul cel mai mic"
Candidatul liberal la Primăria Capitalei, anunțat odată cu retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursă, vrea să propună „un model liberal de administrație”. Sebastian Burduja, liderul...
Românii au investit sume record în titlurile de stat. Depozitele în lei ale populației la bănci, la un maxim istoric
Românii au investit sume record în titlurile de stat. Depozitele în lei ale populației la bănci, la un maxim istoric
Românii au investit o sumă record de aproape 3,2 miliarde de lei, echivalentul a 643 milioane de euro, în titluri de stat Fidelis, săptămâna trecută. De asemenea, depozitele în lei ale...
#Traian Igas ministru Interne, #reforma structuri MAI , #ministru Interne