Igas: Alegerile parlamentare nu pot fi devansate. Antonescu nu stie legea

Luni, 29 August 2011, ora 17:55
1444 citiri
Igas: Alegerile parlamentare nu pot fi devansate. Antonescu nu stie legea
Foto: Arhiva

Ministrul de Interne, Traian Igas, sustine ca alegerile parlamentare nu pot fi devansate si il acuza pe Crin Antonescu, liderul PNL, ca nu cunoaste legea, de vreme ce a facut o astfel de propunere.

"Domnul Antonescu nu cunoaste legislatia din Romania. Lucrurile sunt clare, in Constitutie ne spune clar: mandatul parlamentarului este de patru ani. Nu poti sa le aduci nici mai devreme, nici mai tarziu decat daca modifici Constitutia, iar in momentul de fata nu cred ca putem modifica Constitutia pe acest aspect", a spus Igas, citat de Mediafax, adaugand ca organizarea alegerilor locale in acelasi timp cu cele parlamentare "ar fi un lucru bun".

La randul sau, purtatorul de cuvant al PDL, Sever Voinescu, a declarat ca in Coalitie exista unanimitate in privinta comasarii alegerilor, solutia cea mai la indemana fiind modificarile necesare la legea administratiei locale.

PNL, catre Igas: Scoala nefacuta temeinic si la timp se vede

Reactia Opozitiei nu a intarziat sa apara. Intr-un comunicat de presa, remis Ziare.com, liberalii ii recomanda ministrului Igas "mai multa prudenta in declaratii, pentru ca scoala nefacuta temeinic si la timp se vede".

"Incercand sa justifice demersul din ce in ce mai transparent al PD-ului de a amana alegerile locale, domnul Igas enunta ideea ca alegerile parlamentare n-ar putea fi devansate pentru ca mandatul deputatilor si senatorilor este de 4 ani. Probabil ca termeni ca 'alegeri anticipate' sau 'dizolvarea Parlamentului' figurau in niste cursuri la care a lipsit actualul ministru de Interne", sustin liberalii, care, desi nu vor comasarea celor doua alegeri, spun ca, daca PDL isi va duce planul la capat, atunci e de preferat totusi ca parlamentare sa se organizeze in luna iunie, dacat localele in luna noiembrie.

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#Igas comasare alegeri, #devansare parlamentare Igas , #ministru Interne