Igas: Cei care au plecat din PDL se vor intoarce la ideile promovate de noi

Vineri, 20 Aprilie 2012, ora 16:36
2472 citiri
Igas: Cei care au plecat din PDL se vor intoarce la ideile promovate de noi
Foto: romanialibera.ro

Fostul ministru al Administratiei si Internelor Traian Igas este de parere ca parlamentarii care au plecat din randul PDL se vor intoarce la ideile de dreapta promovate de partid.

Totodata, senatorul PDL considera ca o noua miscare politica de centru dreapta construita in jurul prim-ministrului Mihai Razvan Ungureanu se prefigureaza pe scena politica din Romania.

Vicepresedintele democrat liberalilor s-a declarat dezamagit de faptul ca unii dintre colegii sai au luat decizia de a pleca din PDL, "partid care i-a ajutat "sa-si castige colegiile uninominale".

"Cred ca, daca vroiau sa faca cu tot dinadinsul acest pas, era firesc sa-l faca la sfarsitul mandatului, adica sa-si duca mandatul incredintat la bun sfarsit sub coloratura politica a PDL si dupa aceea sa candideze unde considera ei ca este mai bine.

Dincolo de acest lucru, (...) este greu sa te duci intr-o alta barca care are alte idei. Mai devreme sau mai tarziu, din aceasta constructie, numita USL, cei care au plecat din PDL se vor reintoarce la ideile de dreapta pe care noi le promovam", a spus Traian Igas, pentru Ziare.com.

Plecarile din PDL, din grija fata de viitorul politic

Fostul ministru al Administratiei si Internelor a explicat ca parlamentarii PDL care au plecat din partid au ales sa faca acest gest "din grija fata de viitorul lor politic".

"In primul rand grija fata de viitorul lor politic, in ceea ce priveste castigarea unui nou mandat de parlamentar, i-a facut sa se ancoreze intr-o zona unde au doar impresia ca le va fi mai bine. Gresit.

Un senator sau un deputat, daca nu si-a facut o anumita carte de vizita, dupa patru ani de mandat in care a fost ales uninominal, este greu sa-ti mai castigi mandat, indiferent la ce partid politic te duci.

Cred ca apele se vor limpezi foarte repede, cei care au avut de gand sa faca un pas in stanga sau in dreapta l-au facut sau il vor face in perioada imediat urmatoare", a sustinut vicepresedintele PDL.

Democrat liberalii au incredere unii in altii, dar sunt preocupati de viitorul postelectoral

Acesta nu considera ca se poate pune problema unei lipse de incredere intre membrii PDL, unii in ceilalti, dar recunoaste ca este vorba despre preocupare in legatura cu viitorul de dupa alegerile din noiembrie 2012.

"Nu as vedea lucrurile in felul asta, lipsa de incredere unii in altii. Eu cred ca incredere intre noi exista, dar dincolo de increderea care exista intre noi, exista preocuparea fiecaruia dintre noi ce va face dincolo de alegerile din noiembrie 2012.

Eu cred ca aici s-a facut diferenta. Probabil ca sunt colegi care gandesc ca le va fi mai bine daca candideaza sub sigla altui partid. Dar (...) este greu de crezut ca vei putea schimba ceva schimband sigla", a explicat senatorul PDL, care adauga ca alegatorii vor tine cont de vizibilitatea candidatilor si mai putin de partidul din care acestia fac parte.

Nu in ultimul rand, liderul democrat liberal a subliniat ca, fiind membru al Partidului Democrat inca din anul 1998, intentioneaza sa ramana in aceastra structura politica "la bine si la greu"

Miscarea politica a lui MRU, in centrul unei viitoare guvernari de dreapta, din 2013

Vorbind despre posibila miscare a premierului Mihai Razvan Ungureanu, fostul ministru al Administratei si Internelor spune ca pe scena politica din Romania se prefigureaza o noua miscare politica de centru dreapta construita in jurul prim-ministrului.

"Este clar ca pe scena politica romaneasca, incet-incet se contureaza doua structuri politice puternice, una de dreapta si una de stanga.

Cea de stanga am vazut ce solutii ne propune si ce oferta electorala prezinta romanilor. Este vorba de oferta USL, oferta care nu va reusi sub nicio forma sa ne aduca bunastare si sa ne aduca liniste din punct de vedere politic si economic.

O a doua structura politica care se contureaza, si o vedem intr-un viitor nu prea indepartat, este vorba despre o structura de dreapta, cu idei de dreapta, cu idei si cu masuri care sa ne asigure o siguranta din punct de vedere economic si o siguranta in ceea ce priveste nivelul de trai al romanilor. Aceasta a doua structura de centru dreapta o vad creandu-se si in jurul actualui premier.

Eu cred in aceasta structura si cred ca viitoarea guvernare va fi o guvernare de centru dreapta in care acest pol politic va avea un cuvant greu de spus in politica romaneasca din 2013 incolo", a conchis Traian Igas.

In plus, acesta a afirmat ca miscarea politica a lui Mihai Razvan Ungureanu este necesara datorita nevoilor de "reasezari din punct de vedere politic si de idei moderne de a conduce tara".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#Traian Igas plecari PDL, #plecari PDL PNL, #Traian Igas miscare politica Ungureanu, #Mihai Razvan Ungureanu miscare dreapta , #ministru Interne