Igas, despre criminalul de la Perla: A venit in MAI pe usa laterala, cu afinitati pentru PNL

Marti, 06 Martie 2012, ora 20:00
5723 citiri
Igas, despre criminalul de la Perla: A venit in MAI pe usa laterala, cu afinitati pentru PNL

Fostul ministru de Interne, senatorul Traian Igas, a comentat, marti seara, crima din coaforul bucurestean, precizand ca autorul masacrului "a venit in MAI pe usa laterala".

"Vrand, nevrand, imi dati dreptate: foarte multe persoane au intrat pe usa laterala in MAI. Spre bucuria mea, in mandatul meu n-am avut asemenea angajari", a declarat Igas, intr-o interventie telefonica la Romania Tv.

Criminalul de la coaforul din centrul Bucurestiului, spune fostul ministru, a patat si mai mult imaginea MAI.

"Nimeni nu vrea sa-si asume acest rau, sa spuna cum a fost introdus pe acea usa laterala ori ca avea afinitati pentru PNL. Cei care au introdus pe usa laterala, in 2006-2008, oameni fara pregatire militara, oameni care nasc suspiciuni, trebuie sa-si asume raspunderea", a completat Igas.

Macel in Dorobanti: Atacatorul a obtinut permisul de port arma cand nu era necesar aviz medical

Pe de alta parte, presedintele "Pro Lex", Vasile Lincu, a precizat ca autorul masacrului din Bucuresti a fost angajat in MAI in mod ilegal, politistii trebuind sa provina din scolile de profil.

"Angajarea lui Gheorghe Vladan in MAI este ilegala, nu se respecta statutul politistului, dar noi ca sindicate nu putem constesta aceasta angajare, pentru ca sindicatele, dar si alti terti nu pot face dovada interesului in atacarea in instanta a unui act administrativ individual. Instanta ar respinge actiunea ca fiind lipsita de interes", a spus Lincu la B1 Tv.

Ministrul Administratiei si Internelor, Gabriel Berca, a declarat, luni, ca "personajul" care a deschis focul la coaforul din complexul Perla este politist din 2007, angajat din sursa externa.

Cine este atacatorul din Dorobanti - sot gelos si angajat al MAI

Autorul atacului armat de luni de la coaforul din zona complexului Perla din Capitala, agentul de politie Gheorghe Vladan, a fost acuzat in 2005 de amenintare, insulta, loviri sau alte violente, instantele de judecata dispunand achitarea aceastuia la fond si recurs.

Gheorghe Vladan se afla in proces de divort cu sotia sa, Florina, primul termen de judecata fiind stabilit pentru miercuri, 7 martie.

In cursul zilei de luni, barbatul a venit de mai multe ori la coafor, sotia sa cerandu-i s-o lase in pace, potrivit angajatelor unitatii.

Macel in Dorobanti: Criminalul a fost arestat pentru 29 de zile

La ora 17:30, barbatul a intrat in coafor si a impuscat-o pe casiera unitatii, apoi pe sotia sa, dupa care a tras in restul oamenilor care se aflau acolo. Doua dintre persoane au murit, iar alte sase se afla in spital. Marti dupa-amiaza, magistratii de la Tribunalul Bucuresti au emis un mandat de arestare preventiva pentru 29 de zile pe numele lui Vladan.

Citeste si:
România cu inima curată: nu e totul pierdut cât mai luptă Camelia Bogdan
România cu inima curată: nu e totul pierdut cât mai luptă Camelia Bogdan
Că românii sunt dezamăgiți, pe cine să mire? Că n-au încredere în potentați, pe cine să uimească? Fericită e, totuși, o țară cu magistrați gen Camelia Bogdan. Hidra o hărțuiește....
Reprezentanții cultelor cer ca accesul la slujbe să nu fie condiționat de certificatul digital. Răspunsul premierului Nicolae Ciucă
Reprezentanții cultelor cer ca accesul la slujbe să nu fie condiționat de certificatul digital. Răspunsul premierului Nicolae Ciucă
Premierul Nicolae Ciucă a declarat, joi, după o întâlnire cu reprezentanţii cultelor, că a fost o solicitare din partea acestora ca cetăţenii să aibă libertatea de a participa la slujbe...