Igas, despre disponibilizarile din MAI si aderarea la Schengen (Video)

Miercuri, 08 Iunie 2011, ora 14:05
4808 citiri
Igas, despre disponibilizarile din MAI si aderarea la Schengen (Video)
Foto: Antena 3

Ministrul Administratiei si Internelor Traian Igas a precizat, miercuri, ca 10.000 de politisti vor fi disponibilizati in urmatoarele doua luni, insa s-a declarat foarte optimist in legatura cu aderarea Romaniei la spatiul Schengen.

"A fost o intalnire buna si-o intalnire la care am putut sa informez ce am facut in Ministerul de Interne, am preluat cateva idei pe care incercam sa le solutionam. Putem sa primim insa de peste tot propuneri, atat timp cat sunt bine intentionate", a declarat Igas, dupa ce a dat explicatii in fata Comisiei de Aparare a Camerei Deputatilor in legatura cu disponibilizarile din MAI.

10.000 de politisti, disponibilizati

Ministrul de Interne a subliniat ca "i-am lamurit pe deputati si cred ca am eliminat acele neintelegeri si acele interpretari cum ca ar fi vorba de 19.000 de disponibilizari", precizand ca 10.000 de angajati ai MAI vor fi disponibilizati in urmatoarele doua luni.

De asemenea, el a declarat ca va pleca un numar important de angajati si din cadrul aparatului central.

"Este pentru prima oara din 1989 cand coboram sub 1.000 de angajati in structura centrala. In teritoriu se stie cati vor pleca, am semnat deja toate organigramele", a spus Igas.

Seful MAI a adaugat ca, in luna iulie, politistii isi vor recupera norma de hrana.

"Norma de hrana este o masura temporara, a fost suspendata partial pana in semestrul doi, cand se vor recupera aceste drepturi ale politistilor. Le vom inapoia toate drepturile pe care legea le ofera acestor angajati din structurile noastre si vor fi si hotarari de guvern in acest sens", a completat ministrul.

Igas, optimist in legatura cu aderarea la Schengen

Pe de alta parte, ministrul le-a spus jurnalistilor ca a discutat cu deputatii si despre aderarea Romaniei la Schengen.

"Exista o posibilitate foarte mare ca aderarea sa se discute in luna septembrie. Eu am convingerea ca in 2011 vom adera la spatiul Schengen. Reprezentantii din unele tari ale Uniunii Europene asteapta rezultatele pe MCV si sper ca aceste rezultate sa ne ajute la indeplinirea scopului nostru de a adera la Schengen", a spus Traian Igas.

Acesta a subliniat ca isi pastreaza atitudinea optimista, apreciind ca Romania si Bulgaria sunt pregatite sa securizeze frontierele externe ale UE.

"Nu o spun eu, ca ministru, ci o spun toti evaluatorii si toate cele sapte rapoarte", a adaugat Igas.

Pe ordinea de zi s-au aflat si verificarile in cazul Laurentiu Mironescu, inclusiv de catre serviciile secrete ale ministerului, intrucat Mironescu este acuzat de fapte grave de coruptie.

Traian Igas a fost insa zgarcit in declaratii, spunand ca acest caz nu mai prezinta un interes foarte mare pentru deputati si ca nu este "atat de mult" datoria sa sa informeze in privinta acestui caz.

"Trebuie sa privim spre viitor si nu spre trecut. Nu este atat de mult datoria mea sa explic acest lucru", a conchis Traian Igas.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#traian igas audiat deputati, #igas disponibilizari mai , #ministru Interne