Igas: Mironescu a primit functia de secretar general la solicitarea mea

Joi, 02 Iunie 2011, ora 17:22
1743 citiri
Igas: Mironescu a primit functia de secretar general la solicitarea mea

Ministrul de Interne, Traian Igas, isi asuma responsabilitatea numirii lui Laurentiu Mironescu, retinut in prezent de procurori pentru fapte de coruptie, in functia de secretar general al MAI.

Intr-o interventie telefonica la Realitatea TV, ministrul Igas a fost intrebat, printre altele, de ce l-a numit pe Laurentiu Mironescu in acest post, cine i l-a recomandat si care au fost calitatile pentru care a primit aceasta functie.

"Domnul Mironescu a fost coleg cu mine in perioada 2004-2008 in Parlament. L-am cunoscut ca pe un om onest, cu o pregatire de manager, cu o experienta de viata. A fost director in portul Constanta, are pregatatire speciala pentru a pune in aplicare un act managerial.(...)

Contrar celor ce s-au spus, vreau sa precizez ca functia de secretar general nu este numarul 2 in MAI, ci numarul 7 in organigrama. Nu e nevoie nici de un ofiter pentru a ocupa aceasta functie, poate fi un om din zona civila", a precizat mai intai Traian Igas.

Acesta a mai adaugat ca numirea lui Mironescu in functia de secretar general al Ministerului de Interne nu s-a facut la solicitarea nimanui.

"A fost solicitarea mea, fostul secretar va amintiti ca a fost acuzat de angajari ilegale si trebuia sa iau o decizie intr-un termen foarte scurt. M-am orientat catre domnul Mironescu", a explicat Igas, precizand ca nu avea cunostinta inainte de numire de activitatea lui Mironescu in perioada 2008-2010, deoarece s-au intalnit foarte rar.

Ministrul a reamintit ca Laurentiu Mironescu a primit certificat ORNISS in luna ianuarie, deci activitatea sa a fost in buna masura verificata de autoritati ale statului. "Eu nu aveam de unde sa stiu(...)In minister, cat a stat, si-a facut datoria ireprosabil", a mai explicat ministrul de Interne, Traian Igas.

Mita in vama Constanta: "Lotul Mironescu", in fata instantei supreme (Video)

Instanta suprema a decis, marti seara, ca toate cele 28 de persoane arestate in dosarul Vama Constanta, printre care si fostul secretar general al MAI Laurentiu Mironescu, raman in continuare in arest, recursurile acestora fiind respinse ca nefondate. Hotararea este definitiva.

Citeste si:
Profilul candidaților care se luptă pentru șefia USR. De la șoferi de tir, la primari și activiști civici
Profilul candidaților care se luptă pentru șefia USR. De la șoferi de tir, la primari și activiști civici
Cu toate că devansarea alegerilor din USR i-a luat pe nepregătite pe mulți dintre membri, o parte acuzând că nu au timp să-și facă campanie electorală, numărul candidaților care vor să...
Rareș Bogdan, mesaj lingușitor despre Nicolae Ciucă: ”Avem un premier extrem de responsabil”
Rareș Bogdan, mesaj lingușitor despre Nicolae Ciucă: ”Avem un premier extrem de responsabil”
Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan a lăudat luni, 27 iunie, măsurile anunțate de premierul Nicolae Ciucă, atacând, indirect, PSD-ul. Într-o postare pe Facebook, Rareș Bogdan a...