Igas nu merge la audierile din Camera Deputatilor de miercuri

Vineri, 20 Ianuarie 2012, ora 16:04
1395 citiri
Igas nu merge la audierile din Camera Deputatilor de miercuri

Ministrul Administratiei si Internelor, Traian Igas, a anuntat ca nu merge la audierile din Camera Deputatilor de miercuri, deoarece va fi plecat din tara.

Ministrul, care a fost chemat in Comisia de Aparare a Camerei Deputatilor pentru a da explicatii cu privire la protestele din ultima saptamana, a anuntat ca nu poate participa la sedinta comisiei.

Ministrul Igas a informat Comisia pentru aparare, ordine publica si siguranta nationala ca participa la lucrarile Consiliului JAI (Justitie si Afaceri Interne) in perioada 25 - 27 ianuarie la Copenhaga, se arata intr-un comunicat al Ministerului Administrtiei si Internelor, remis Ziare.com.

In cadrul consiliului, demnitarii europeni vor cauta solutii pentru a face fata presiunii migratorii accentuate la frontierele externe ale Uniunii Europene si vor cauta modalitati de finantare ale unor instrumente eficiente de combatere a terorismului.

Ministrul Igas va da explicatii deputatilor, privind violentele de la proteste

Ministrul Traian Igas va avea o intalnire bilaterala cu omologul danez si va discuta cu acesta despre pasii facuti de Romania pentru aderarea la spatiul Schengen.

Invitatia facuta de Comisia de Aparare vine in conditiile in care protestele din centrul Capitalei au degenerat, in noaptea de duminica spre joi, in urma prezentei suporterilor echipelor de fotbal printre manifestantii pasnici. Duminica, centrul orasului a fost vandaliazt, mai multe masini fiind incendiate, iar zeci de persoane au fost ranite in urma conflictelor cu jandarmii.

Cinci persoane au primit ingrijiri dupa conflictul dintre manifestanti si jandarmi

Joi, peste 150 de persoane au fost ridicate din centrul orasului, iar peste 100 au fost amendate, majoritatea pentru tulburarea linistii publice. Reprezentantii Jandarmeriei Romane au anuntat ca nu se va actiona in forta fata de demonstrantii pasnici si ca oamenii au dreptul sa-si spuna parerea, in ciuda acuzatiilor ca au fost loviti si cetateni care nu erau violenti.

Ministrul a mers, joi, in Piata Universitatii, unde a discutat cu unii dintre protestatari, care si-au spus nemultumirile.

L.S.

Citeste si:
Taxele pentru înmatricularea mașinilor second-hand ar putea fi majorate. Alte măsuri pentru reducerea numărului de mașini poluante
Taxele pentru înmatricularea mașinilor second-hand ar putea fi majorate. Alte măsuri pentru reducerea numărului de mașini poluante
Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a declarat miercuri, 8 decembrie, că numărul autoturimelor second-hand nou înmatriculate este în continuare prea mare. Acesta a subliniat că vor fi necesare...
Cum a ajuns o senatoare AUR antivaccinistă să acuze statul român de zădărnicirea combaterii bolii
Cum a ajuns o senatoare AUR antivaccinistă să acuze statul român de zădărnicirea combaterii bolii
Senatoarea AUR Rodica Boancă a depus o plângere penală împotriva combaterii bolii în legătură cu procedura de administrare a testelor rapide antigen non-invazive efectuate din proba de...