Igas: Nu pot sa va spun unde se afla domnul Dinel Staicu

Joi, 07 Aprilie 2011, ora 22:59
3093 citiri
Igas: Nu pot sa va spun unde se afla domnul Dinel Staicu
Foto: Arhiva

Ministrul Administratiei si Internelor, Traian Igas, a declarat, joi, ca nu stie unde se afla omul de afaceri Dinel Staicu. Acesta si-a schimbat recent numele de familie in Nutu si este cautat la nivel european pentru executarea unei pedepse de 7 ani.

"Nu pot sa va dau o informatie corecta in acest moment unde se afla domnul Staicu", a spus Igas, dupa sedinta de Guvern. El a explicat ca politistii au fost surprinsi sa afle ca Staicu isi schimbase deja numele, atunci cand ei l-au cautat la domiciliu, prin faptul ca procedurile de schimbare a numelui dureaza 10 zile.

"Atunci cand o persoana solicita schimbarea numelui, in termen de 10 zile se produce toata instiintarea sau tot acest demers", a explicat Igas.

Magistratii Judecatoriei Sectorului 4 au emis un mandat european de arestare pe numele lui Dinel Nutu - noul nume al directorului SIF Oltenia, Dinel Staicu -, care a fugit din tara sustragandu-se de la executarea unei pedepse de 7 ani de inchisoare in dosarul Bancii Internationale a Religiilor (BIR). Mandatul european de arestare va fi pus in executare de catre Interpol, existand informatii ca directorul SIF 5 Oltenia ar fi parasit Romania.

Mandat european de arestare pe numele lui Dinel Nutu, fost Staicu - Vezi cum a reusit sa dispara

Dupa ce a fost condamnat, Dinel Staicu a fost dat in urmarire generala, avand in vedere ca politistii nu l-au gasit la domiciliul sau din sectorul 2 al Capitalei. Politistii au avut surpriza sa afle ca Dinel Staicu si-a schimbat numele in Dinel Nutu, actele de identitate fiindu-i eliberate de Biroul de Evidenta a Populatiei cu cateva zile inainte de a fi condamnat, pe 4 martie 2011, de Curtea de Apel Bucuresti.

Magistratii Curtii de Apel Bucuresti l-au condamnat pe directorul SIF Oltenia, Dinel Staicu, si pe fostul presedinte al Bancii Internationale a Religiilor (BIR), Ion Popescu, la cate 7 ani de inchisoare cu executare pentru savarsirea infractiunilor de abuz in serviciu si complicitate la aceasta infractiune, in dosarul fraudarii BIR.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Scenariu-bombă în coaliție. Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu înainte de depunerea candidaturii ar fi deja stabilită SURSE
Scenariu-bombă în coaliție. Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu înainte de depunerea candidaturii ar fi deja stabilită SURSE
Cătălin Cîrstoiu va lămuri totul în legătură cu candidatura sa la Primăria Capitalei într-o conferința de presă, este mesajul public al coaliției PSD-PNL. În spatele ușilor,...
România trimite militari să lupte împotriva rebelilor houthi. Cererea lui Klaus Iohannis
România trimite militari să lupte împotriva rebelilor houthi. Cererea lui Klaus Iohannis
Birourile permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au luat act marţi, 16 aprilie, de scrisoarea preşedintelui Klaus Iohannis prin care informează Parlamentul că a aprobat...
#Traian Igas ministru, #Dinel Staicu Dinel Nutu , #ministru Interne