Igas: Nu se fac filtre pentru a opri participantii la mitingul USL

Joi, 19 Ianuarie 2012, ora 00:04
986 citiri
Igas: Nu se fac filtre pentru a opri participantii la mitingul USL

Ministrul Administratiei si Internelor, Traian Igas, a declarat, miercuri seara, in Piata Universitatii, ca este dreptul partidelor sa faca mitinguri insa a subliniat ca legea trebuie respectata.

Igas a precizat, referindu-se la mitingul care va fi organizat de USL joi, in Bucuresti, ca nu vor fi realizate filtre suplimentare, adaugand ca "atat timp cat va fi nevoie" va fi mentinut codul albastru de alerta.

"Sper ca modul de manifestare sa fie pasnic si decent. Legea trebuie respectata, iar daca manifestantii au pretentia sa fie respectati, sa respecte legislatia. (...) Oamenii au dreptul la opinie", a spus Igas, care a trecut, miercuri seara, prin Piata Universitatii.

El a sustinut ca "a te manifesta nu este un lucru rau" si si-a exprimat respectul pentru fiecare cetatean care protesteaza civilizat.

"Nu sunt de acord cu acei huligani, dar cu cei care protesteaza pasnic, sa le dam aceasta posibilitate", a afirmat Igas. Ministrul de Interne a mentionat ca in '89 si el s-a aflat printre protestatari. "Dreptul la opinie trebuie sa il avem", a mai spus ministrul.

Igas s-a intretinut pret de cateva minute cu unul dintre protestatari care s-a declarat revolutionar si care i-a expus ministrului situatia grea prin care trece el si familia sa. Omul a sustinut ca nu mai primeste cei 1.900 de lei (n.r. pe care-i primea ca revolutionar) din aceasta cauza fiind pus in imposibilitatea de a cumpara lapte copiilor sai.

"In situatia dvs sunt foarte multi romani in prezent. Aceasta este situatia in momentul de fata. Trebuie sa se munceasca mai mult", i-a replicat ministrul revolutionarului, invitandu-l in acelasi timp la minister pentru o discutie pe aceasta tema.

Citeste si:
Liviu Dragnea îl critică pe Raed Arafat: "Dacă voiam să-l schimb, îl schimbam"
Liviu Dragnea îl critică pe Raed Arafat: "Dacă voiam să-l schimb, îl schimbam"
Fostul lider PSD Liviu Dragnea îl critică pe șeful DSU Raed Arafat și consideră că acesta este mânat de dorința de a conduce singur sistemul de urgență din România. Dragnea spune că...
Ilie Bolojan, despre varianta de a candida la președinție: "Fiecare om își poate face o analiză personală"
Ilie Bolojan, despre varianta de a candida la președinție: "Fiecare om își poate face o analiză personală"
Fostul primar al Oradei, actualul președinte al Consiliului Județean Bihor, Ilie Bolojan, este văzut de mulți drept unul dintre cei mai valoroși liberali. Unii merg mai departe și îl văd...