Igas propune Guvernului reorganizarea pe regiuni a unor structuri MAI

Duminica, 03 Iulie 2011, ora 22:57
2142 citiri
Igas propune Guvernului reorganizarea pe regiuni a unor structuri MAI
Foto: Ziua de Vest

Ministrul Administratiei si Internelor, Traian Igas, a declarat, duminica, in judetul Arad, ca va prezenta Guvernului un proiect de reorganizare pe regiuni a unor structuri ale ministerului, care va duce la o reducere a birocratiei, iar o parte din angajati vor fi transferati in zona operativa.

"Procesul de reorganizare, din punctul meu de vedere ca ministru al Administratiei si Internelor, trebuie continuat. Daca ma gandesc la structurile pe care le avem astazi in subordine, acele structuri de multe ori supradimensionate, cred ca putem sa venim in ajutorul acestui proces de descentralizare si de reorganizare si putem sa mergem pe aceste coordonate mai departe. Nu peste mult timp voi veni in fata primului-ministru si in fata colegilor din Guvern sa propun un sistem de reorganizare pe regiuni de dezvoltare regionala, atat a celor de la ISU, putem discuta aici de Politia de Frontiera, dar si altor structuri din subordonarea Ministerului Administratiei si Internelor, tocmai pentru a elimina in mare parte birocratia, care astazi o regasim in fiecare judet", a declarat Constantin Traian Igas.

Ministrul a mai afirmat ca prin diminuarea birocratiei "acei oameni pe care nu ii vom mai vedea prin birouri, putem sa-i vedem in operativ si putem sa-i vedem acolo unde fiecare cetatean simte ca este nevoie, si anume in strada".

Constantin Traian Igas a mai spus ca, la nivelul ISU exista deja creionata strategia de reorganizare. "Unindu-se cateva inspectorate judetene, practic, nu mai e nevoie de trei - patru - cinci birouri de un anumit specific. E nevoie de un singur birou care trebuie sa deserveasca mai multe inspectorate. Avem o simulare si pe ceea ce inseamna Politie, iar toti acesti oameni care vor iesi din birou, ii vom regasi in operativ si, practic, in acest fel, putem sa suplimentam fortele de ordine si siguranta publica", a mai declarat Igas.

Igas a mai spus ca si-a propus ca, saptamana viitoare, sa mai aiba o intalnire cu liderii de sindicat, pentru a stabili lucruri importante pentru structurile ministerului.

Ministrul Administratiei si Internelor a participat, duminica, la cea de a III-a editie a Festivalului Paradaicilor, organizata in localitatea aradeana Macea. Igas, insotit de primarul din Macea, dar si de lideri si parlamentari PDL Arad, s-a oprit la fiecare stand si a stat de vorba cu producatorii.

La unul dintre standuri a gustat din placinta intinsa de Turnu, umpluta cu dovleac. La un alt stand, o femeie in varsta, care a mers cu rosii la festival, s-a plans ministrului ca vanzarea a mers mai prost decat la prima editie.

Ministrul a fost invitat apoi sa guste din tocana preparata de reprezentantii Primariei Macea. Tocana, pe care gazdele au numit-o "tocana de criza", a fost preparata din urechi si picioare de porc.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Traian Igas, #reorganizare structuri MAI , #ministru Interne