Ministrii intra in sedinta de Guvern cu trei variante de regionalizare

Miercuri, 08 Iunie 2011, ora 15:06
1919 citiri
Ministrii intra in sedinta de Guvern cu trei variante de regionalizare
Foto: Arhiva

Ministrul Administratiei si Internelor, Traian Igas, a declarat, miercuri, ca la Guvern sunt in lucru trei variante ale legii privind reorganizarea administrativa, care prevad impartirea pe 8, 10 sau 12 regiuni, care se vor numi in continuare judete.

Acestea ar putea fi discutate in sedinta Executivului, care va incepe la ora 16.00 si la care participa si presedintele Traian Basescu, a mai spus Igas pentru Adevarul.

"Daca seful statului va aborda problema, ii vom prezenta cele trei schite", a declarat Igas, subliniind ca forma finala a proiectului depinde de discutiile cu partenerii de guvernare de la UDMR..

Sunteti de acord cu reorganizarea judetelor Romaniei? - Sondaj Ziare.com

Prim-vicepresedintele PDL Gheorghe Flutur a explicat pentru Ziare.com faptul ca reforma vizeaza o dezvoltare coerenta a Romaniei, intrucat niste regiuni mai mari aduc nu doar economie la buget si o sansa mai mare pentru regiunile mai sarace, ci si posibilitatea de a accesa mai bine fondurile europene.

"Prioritatea zero e continuarea modernizarii statului si aici am vorbit de modificara Constitutiei si de reforma administrativ-teritoriala in perspectiva absorbtiei fondurilor europene - 2013 e anul in care noi trebuie sa fim gasiti cu regiuni care sa primeasca fonduri europene direct. Esti obligat sa faci acest lucru, iar doi, pentru noi, ca romani, cel mai important e sa gasesti strategia unitara de dezvoltare, deci niste modele de dezvoltare regionala. Forma actuala, de 40 de judete, n-a avut o coerenta.

Unele au avut teritorii mici, in al doilea rand, n-a functionat strategia de dezvoltare regionala in mod coerent - ca sa legi niste drumuri, ca sa lege infrastructura, sa ai o infrastructura coerenta pe combaterea inundatiilor si asa mai departe", a spus Flutur.

Citește și:
Ce spune Ilie Bolojan despre candidatura sa la Primăria Capitalei
Ce spune Ilie Bolojan despre candidatura sa la Primăria Capitalei
Președintele Consiliului Județean Bihor, liberalul Ilie Bolojan, spune că „nu se pune problema” să candideze la Primăria Capitalei, relatează Bihoreanul. El a fost inclus de PNL în...
George Simion, taxat dur după ce a cerut ca România să nu mai ajute Republica Moldova: ”Avem şi noi un mic Putin al nostru”
George Simion, taxat dur după ce a cerut ca România să nu mai ajute Republica Moldova: ”Avem şi noi un mic Putin al nostru”
Liderul PNL Iaşi, deputatul Alexandru Muraru, a criticat declaraţiile liderului AUR George Simion, prin care acesta solicită ca România să nu mai ajute Republica Moldova, susţinând că...