Motiunea impotriva lui Igas, dezbatuta in Senat

Marti, 06 Decembrie 2011, ora 08:22
1238 citiri
Motiunea impotriva lui Igas, dezbatuta in Senat

Senatorii dezbat, marti, motiunea simpla depusa de parlamentarii Uniunii Social Liberale (USL), cu titlul "Nesiguranta lui Igas - pericol pentru siguranta cetateanului!".

Semnatarii cer demisia ministrului de Interne si doresc sa atraga atentia asupra gravelor consecinte generate de "modul total neprofesionist" in care este gestionata una dintre cele mai importante institutii ale statului - Ministerul Administratiei si Internelor, se arata in documentul remis de parlamentari ai Uniunii, care sustin ca reforma sistemului de ordine si siguranta publica se afla in colaps.

"Ne exprimam, totodata, ingrijorarea ca, in acest context, dezordinea reala si cea indusa in administratia publica contureaza mediul perfect pentru pregatirea si punerea in aplicare a intentiilor tot mai clare ale actualei puteri de exploatare electorala a institutiilor statului. Ce dovada mai buna avem decat modul defectuos in care s-a desfasurat recensamantul national si modul abuziv in care a fost obstructionat referendumul local de la Constanta", sustin semnatarii motiunii.

Potrivit acestora, intre alte actiuni de "modernizare" a statului, "perfect esuate sub guvernarile Boc, reforma sistemului de ordine si siguranta publica se afla in colaps".

"Noi consideram, astfel, ca s-a ajuns intr-un impas din care Puterea actuala nu mai poate sa iasa. Este prizoniera masurilor neinspirate si incoerente pe care le-a tot adoptat Regimul Basescu. Suite de erori ce produc, deja, efecte peste capacitatea de previziune si actiune a institutiei in care domneste fara onoare dl. Igas", se mai arata in documentul citat.

Parlamentarii USL critica "asa-zisa reorganizare a MAI care s-a facut doar pe principiul disponibilizarilor masive de personal, cu motivatia absurda a incadrarii cheltuielilor in bugetul prevazut pentru 2011 si nicidecum pe criterii de competenta profesionala si eficienta", apreciind in context ca a primat, "aproape exclusiv", principiul supunerii fata de partid.

"Concedierile abuzive ale cadrelor din Politie, concomitent cu diminuarea salariilor acestora, reprezinta marea reforma initiata de Traian Igas. In argumentarea masurilor de disponibilizare, acesta a invocat statistici eronate, contrazise de Barometrul European Eurostat. Astfel, in timp ce domnia sa afirma ca exista 407 cadre politienesti la 100.000 cetateni, Eurostat indica un raport de 233 de politisti la 100.000 cetateni, date confirmate si de European Police Union", se mai arata in motiune.

USL apreciaza "ca prezenta lui Traian Igas la MAI va ramane asociata, asadar, pentru vecie cu: amalgamarea structurala, adancirea confuziei de atributii, declinul ordinii publice si sigurantei cetateanului, vraistea din sistemul de resurse umane, bulibaseala in ceea ce priveste formarea personalului, politizarea deplina a posturilor de conducere si reducerile de efective facute aiurea".

Citeste si:
Valul cinci al pandemiei va lovi România în ianuarie. Avertismentul lui Alexandru Rafila
Valul cinci al pandemiei va lovi România în ianuarie. Avertismentul lui Alexandru Rafila
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat vineri, 26 noiembrie, că țara noastră va fi afectată de valul cinci al pandemiei de coronavirus după jumătatea lunii ianuarie. Atunci se...
Coadă la demisii la PNL Sector 3. Zeci de membri au anunțat că se vor înscrie în partidul lui Orban. „Am văzut o decădere morală absolută în PNL”
Coadă la demisii la PNL Sector 3. Zeci de membri au anunțat că se vor înscrie în partidul lui Orban. „Am văzut o decădere morală absolută în PNL”
Membrii Tineretului Național Liberal Sector 3 au anunțat vineri, 26 noiembrie, că au demisionat din partid, nemulțumiți de deciziile actualei conduceri. Aceștia au transmis că îl vor urma...