Ziare.com

PNL va cere audierea lui Igas pe tema situatiei din Ministerul de Interne

Miercuri, 27 Iulie 2011, ora 14:16

   

PNL va cere audierea lui Igas pe tema situatiei din Ministerul de Interne
PNL va cere la inceputul sesiunii parlamentare audierea ministrului de Interne, Traian Igas, in legatura cu situatia din MAI. In plus, liberalii considera reformele lui Igas drept "un esec lamentabil", care afecteaza buna functionare a MAI si "pune in pericol siguranta cetateanului'.

Partidul National Liberal apreciaza ca "Ministerul de Interne este o institutie in care incet, dar sigur, se instaleaza demotivarea profesionala, teama pentru ziua de maine, neincrederea in ierarhia de comanda.

Aceasta stare de spirit afecteaza activitatea curenta a ministerului, ceea ce se vede cu ochiul liber: sinucideri printre politisti, demisii pentru a munci in strainatate, promovari si numiri in majoritatea lor facute pe principiul supunerii fata de partid si ministru, masuri legislative slab fundamentate si haotic pregatite, adolescenti care fura material militar dintr-un tren special sub nasul jandarmilor, lipsa de perspectiva si predictibilitate din punct de vedere financiar si profesional, un dialog social cu sindicatele mimat sau tardiv, tolerarea unor grupuri infractionale care ajung sa puna in pericol siguranta cetatenilor, acte de coruptie", se arata intr-un comunicat remis, miercuri, Ziare.com.

Totodata, liberalii acuza si "lipsa de credibilitate la nivel extern al institutiei, cu un ministru care participa la reuniunile europene pe Justitie si Afaceri Interne doar pentru a verifica pana unde se poate intinde granita penibilului, simpla comparare a traseului profesional, a studiilor lui Igas cu cele ale omologilor sai din UE fiind elocventa".

PNL precizeaza ca "haosul" care a cuprins MAI este consecinta faptului ca singurul criteriu care l-a propulsat pe Traian Igas in acest post a fost "obedienta fata de Traian Basescu".

Potrivit comunicatului, in cazul in care audierea lui Traian Igas nu va aduce elemente de consistenta privind dinamica interna a ministerului, PNL va propune o subcomisie de ancheta la nivelul celor doua Comisii de aparare.

"In opinia noastra, este nevoie de o dezbatere reala la nivelul opiniei publice privind situatia din Ministerul de Interne pentru ca toate masurile afecteaza nu doar 140.000 de politisti, jandarmi, pompieri, functionari, ci o intreaga tara", se mai precizeaza in comunicat.

C.N.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 721 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Da si? Ce-o sa faca?

O sa faca iar o Comisie de-aia de tot rasul...cu Banicioiu, Negoita, Sova si Hassoti si il vor intreba pe Igas de ce n-are basca.
Opozitia trebuie sa-si justifice cumva existenta si banii incasati de la buget, luna de luna. Asa ca, fac Comisii.

Auzi la ei.
Opozitia considera ca Puterea nu face treaba buna.
Pai asta e rolul opozitiei peste tot, sa critice si sa atace puterea.
Dar asta nu inseamna ca trebuie sa faci comisii peste comisii.
Comisii ca sa ce?
Pt ca chiar daca presupunem ca Igas ar fi un geniu organizatoric, Comisia respectiva nu va recunoaste niciodata acest lucru ci va cauta mereu niste chichite ca sa-l "infunde" pe oricare membru al guvernului, indiferent care ar fi acesta!

Vai de voi, bieti USLoi.
Solutii nu aveti niciodata.
Dar faceti Comisii )))

 

E o forma de campanei electorala mascata.

Se infinteaza o comosie parlamentara,audiaza ministrul respectiv,mogulizatoarele,pe de alta parte,vor croseta scenarii peste scenarii,se fac emisiuni cu ciuvici, ciutaci si chireaci in studioruri si cam atat...Rezultatul pentru electorat va fi zero.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor