Reforma a la Igas: "Sa va electrocutati bine!" (Opinii)

Luni, 13 Iunie 2011, ora 21:47
1394 citiri
Reforma a la Igas: "Sa va electrocutati bine!" (Opinii)
arhiva

Traian Igas declara, acum cateva zile, ca fiecare comuna va fi dotata cu un singur politist. Cam in aceeasi perioada, un copil murea electrocutat in curtea unui batran de 74 de ani din localitatea ilfoveana Domnesti. Ce legatura exista intre aceste doua intamplari, pe care le putem numi cu usurinta "nefericite"?

Batranul din Domnesti declara in presa ca a recurs la o solutie extrema, prin care incerca sa-si apere avutul. Satul de ineficienta politiei, care nu a reusit niciodata sa-i prinda pe nenumaratii indivizi care i-au furat omului din curte, de la roaba la aparat de sudura, batranul a considerat de cuviinta ca singura modalitate prin care ii poate tine la distanta pe hoti este ingradirea partiala a proprietatii cu un gard electrificat.

Din pacate, un copil de 12 ani a calcat proprietatea omului, dorind sa ajunga la un cotet de porumbei. Acum batranul este acuzat de crima cu premeditare, considerandu-se ca a instalat cu buna stiinta acel gard electric in interiorul curtii, fara a instala placute de atentionare. Putem gandi ca batranul a mers pe sintagma "ori la bal, ori la spital", gandindu-se ca singura dreptate pe care si-o poate face este cea specifica candva lui Toma Alimos.

Din nefericire, Traian Igas nu este nici pe departe vreun "haiduc din Tara de Jos", pus pe starpit banditii care jefuiesc oamenii la drumul mare. Nu este o exagerare daca tinem cont ca, potrivit unor date statistice ale Politiei Romane, cele mai multe infractiuni cu AN au loc in mediul rural. Procentul de cazuri cu Autor Necunoscut ar fi de 33 la suta in mediul rural.

In schimb, ministrul Internelor are in plan organizarea unei politii zonale, fara a specifica ce intelege dansul prin "zonal" si cum va functiona aceasta structura. Mai lipsea sa ne spuna ca proiectul se afla in dezbatre publica, cum ne spune doamna Vass cand nu are raspuns la intrebari delicate.

Eu pot sa inteleg ca, in conformitate cu noua organigrama a judetelor, o zona se poate intinde de la Ploiesti la Giurgiu. Ar fi interesant cum ar actiona politistul din zona Giurgiu-Prahova in cazul unui furt de langa Ploiesti. Probabil ca, in lipsa de benzina, nici macar nu s-ar putea deplasa pe o distanta de aproape 100 km.

La tara se fura de toate, incepand de la magari pana la gaini. O patrula de jandarmi pe ulitele unui sat reprezinta un eveniment national. Trebuie mentionat ca un agent va fi disponibil la o comuna si nu la o singura localitate. Ce-ar putea face un singur om, in afara de a raspunde la telefon, fiind probabil incadrat pe post de dispecer. De unde va coordona, eventual, actiunile de electrificare a gardurilor de catre cetateni.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#Traian Igas ministru, #reforma Igas politisti, #politie Igas , #ministru Interne