Scandalul alegerilor de la Baia Mare - Igas: Antonescu nu cunoaste legislatia

Joi, 14 Aprilie 2011, ora 19:37
4052 citiri
Scandalul alegerilor de la Baia Mare - Igas: Antonescu nu cunoaste legislatia

Crin Antonescu nu cunoaste legislatia din Romania, a declarat, pentru Ziare.com, ministrul de Interne Traian Igas, in replica la afirmatiile copresedintelui USL Crin Antonescu pe tema posibilitatii amanarii de catre Guvern a alegerii primarului din Baia Mare.

"Vreau sa ii transmit domnului Crin Antonescu, colegul meu senator, cu care, de la inceputul mandatului, m-am intalnit de vreo trei ori prin Senatul Romaniei, domnia sa neavand acest obicei de a participa la lucrarile parlamentare, ca nu ma mira faptul ca nu cunoaste legislatia din Romania.

Potrivit legilor in vigoare, unitatile adminstrativ teritoriale care organizeaza alegeri locale finanteaza toate cheltuielile ce tin de alegeri. Primaria municipiului Baia Mare ne-a transmis o adresa la nivelul MAI si la Ministerul Finantelor spunand ca nu dispun de sumele necesare organizarii alegerilor in municipiul Baia Mare", ne-a declarat ministrul de Interne.

Traian Igas a mai spus ca in functie de raspunsul pe care il vor da cei de la Primaria Baia Mare, luni se va decide daca vor mai fi organizate alegerile sau nu.

"In acest sens, am inaintat o adresa catre primaria municipiului Baia Mare facand referire la textul legii si anuntandu-i ca daca nu vor actiona conform legii si nu vor asigura din bugetul local sumele necesare, suntem obligati sa anulam actul normativ care stabilea posibilitatea organizarii alegerilor locale si calendarul acestora. Noi asteptam pana luni sa primim un raspuns din partea lor si daca nu au bani, vom abroga actul normativ care a stabilit data alegerilor pentru 8 mai", a mai declarat Igas, pentru Ziare.com.

Ziare.com anunta joi la pranz ca alegerile locale de la Baia Mare, care au fost stabilite pentru data de 8 mai, ar putea fi amanate din cauza ca Primaria nu are bani.

Primaria Baia Mare: Nu sunt bani de salarii, dar se gasesc de alegeri?

Pe de alta parte, viceprimarul din Baia Mare, Bota Calin, spune ca se vor scoate bani din piatra seaca pentru alegeri si singurul in masura sa le amane este Guvernul.

In contextul acestui scandal, liderul PNL Crin Antonescu a declarat ca exista informatii "foarte precise" ca Guvernul va da luni o HG de amanare a alegerilor pentru primaria municipiului Baia Mare pentru a evita riscul ca PD-L sa piarda competitia, iar Victor Ponta a anuntat ca USL va ataca in instanta acel act normativ.

"Exista informatii foarte precise ca, in sedinta de luni a Guvernului, se va petrece inca un lucru scandalos si hilar. Dupa ce au stabilit prin HG data alegerilor pentru Baia Mare, aceiasi guvernanti, condusi de ilustrul Boc, vor amana sine die alegerile deoarece au constatat ca le pierd.

Motivul ce se pare ca va fi invocat e hazliu - ca nu sunt bani - desi cu 2-3 saptamani in urma, cand a dat HG pentru organizarea alegerilor, existau acesti bani care inseamna o suma infima, e o alegere doar pentru primar, cu un singur buletin", a declarat liberalul.

Politicienii din Opozitie sustin ca miza acestui scandal este faptul ca, in acest moment, PD-L nu are candidat care sa contracareze sustinerea de care se bucura Catalin Chereches, sprijinit de USL, riscand, daca se organizeaza alegerile sa piarda primaria Baia Mare in favoarea USL.

Citeste si:
Orban: Am apreciat corectitudinea UDMR în respectarea programului de guvernare
Orban: Am apreciat corectitudinea UDMR în respectarea programului de guvernare
Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a afirmat, vineri, la Congresul UDMR, că a apreciat, de-a lungul timpului, corectitudinea UDMR în respectarea programului de guvernare. El a subliniat şi că...
Bani din elicopter: algoritmul de împărțire a fondurilor din Programul Saligny - RAPORT Expert Forum
Bani din elicopter: algoritmul de împărțire a fondurilor din Programul Saligny - RAPORT Expert Forum
Expert Forum spune că a citit proiectul de ordin de ministru care reglementează normele de aplicare a OUG privind Programul Saligny, iar aspecte esențiale semnalate de ONG nu au fost rezolvate....
Sursa: Ziare.com