Traian Basescu: Igas va avea o misiune extrem de dificila

Luni, 27 Septembrie 2010, ora 19:11
2139 citiri
Traian Basescu: Igas va avea o misiune extrem de dificila

Traian Igas a depus, luni seara, juramantul de investitura in functia de ministru de Interne.

Prezent la ceremonie, presedintele Traian Basescu l-a felicitat pe Igas, spunandu-i acestuia ca va avea o misiune grea. Totodata, seful statului a precizat ca "responsabilitatea de a fi la inaltimea predecesorului va face misiunea si mai grea".

"Este o misiune extrem de dificila, extrem de grea si responsabilitatea dumneavoastra de a fi la inaltimea predecesorului va face misiunea si mai grea. Sunteti un ministru tanar, jurist, un om care va intelege foarte bine ce inseamna legea.

Ministerul pe care il preluati in aceasta seara este unul din pilonii statului roman, este un minister al carui salariati sunt in contact cu cetateanul, un minister al caror salariati trebuie sa aiba deplin respect pentru lege iar comportamentul lor trebuie sa nu lase dubii asupra moralitatii", i-a spus seful statului noului ministru al Internelor.

Presedintele Basescu i-a urat lui Traian Igas succes, precizand ca ii va spune "ceva mai multe" la ceremonia de la Ministerul de Interne.

Presedintele va participa la ceremonia de instalare in functia de ministru de Interne a lui Traian Igas, la ora 20.00, la sediul MAI.

Traian Igas a fost propus de Emil Boc pentru functia de ministru al Administratiei si Internelor, dupa demisia lui Vasile Blaga.

Vasile Blaga si-a dat demisia (Video)

Nominalizarea acestuia a venit dupa consultarile de la Cotroceni dintre democrat-liberali si presedintele Traian Basescu. Igas este seful senatorilor democrat liberali si presedintele Comisiei de Regulament din Senat.

Cine este noul ministru de Interne, Traian Igas?

Printre numele vehiculate pentru preluarea postului ramas vacant dupa demisia lui Vasile Blaga s-au aflat Ioan Oltean, Cezar Preda, Gheorghe Falca sau Gabriel Oprea.

Vasile Blaga si-a dat demisia de onoare din functie, luni, dupa izbucnirea scandalului legat de participarea politistilor si jandarmilor la mitingul de vineri si dupa decizia presedintelui Basescu si a premierului Boc de a renunta la escorta politistilor.

La scurt timp dupa anuntul facut de Blaga, Emil Boc a precizat ca "este vorba de un gest personal si unilateral al domnului Blaga, care si-a asumat responsabilitatea pentru greselile altora".

Citeste si:
Motivul rar pentru care un primar PNL a demisionat din funcție: "A venit timpul să aleg liniștea"
Motivul rar pentru care un primar PNL a demisionat din funcție: "A venit timpul să aleg liniștea"
Primarul PNL din orașul Turceni, județul Gorj, a anunțat pe Facebook că demisionează din funcție, mulțumind celor care au susținut-o. Conform primarului Cristina Cilibiu, aceasta a...
Ce interese sunt în spatele creșterilor salariale anunțate de guvern doar pentru anumite categorii de bugetari
Ce interese sunt în spatele creșterilor salariale anunțate de guvern doar pentru anumite categorii de bugetari
Guvernul n-a mai așteptat decizia CCR cu privire la două proiecte de lege privind măriri salariale pentru anumite categorii de bugetari și pregătește o Ordonanță de urgență (OUG) în...