Traian Igas: Liderii sindicali au salarii de 4.000 de euro

Vineri, 03 Iunie 2011, ora 09:51
2452 citiri
Traian Igas: Liderii sindicali au salarii de 4.000 de euro
Foto: Evenimentul Zilei

Ministrul de Interne, Traian Igas, le transmite liderilor de sindicat sa aiba un dialog cu membrii lor inainte de a face politica la televizor.

"Sindicatele, inainte sa faca politica la televizor, sa incerce sa aiba un dialog cu membrii lor. Ei au ajuns mai mult vedete de TV ale Opozitiei, nu reprezentanti sindicali si au salarii de peste 4.000 de euro si masini de lux", a declarat Igas, in cadrul unui interviu acordat Evenimentului Zilei.

Igas mai spune ca va reorganiza sistemul: 100 de functii si 20 de posturi de directori vor disparea din schema, care va fi mult mai supla.

"Politia din Romania, la nivel conceptual, este la cel al anilor '70. Va asigur ca in acest an se va face reforma in minister. Masurile pe care le iau sunt dure, dar cand reforma se va termina, fiti siguri ca Romania va avea un minister suplu, adaptat la cerintele de azi", a declarat Traian Igas, pentru publicatia citata.

Igas, despre concedierea politistilor: Eu am pus piciorul in prag!

"Am ajuns in situatia de a avea cu 100 de politisti mai mult fata de media Uniunii Europene. Asadar, orgranigrama este prea stufoasa, prea multi oameni stau in birouri si mai putini in zona operativa", adauga ministrul.

2011 va fi anul restructurarilor aparatului central si a altor structuri din subordine. Asta pentru ca, intre anii 2005-2009, numarul politistilor a crescut cu 50%.

"Vom avea o reducere cu 15% a functiilor de conducere, iar din Aparatul Central, 10%. Vor disparea in total 100 de functii. Un numar de 20 de directori nu se vor mai regasi pe schema", subliniaza Igas.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cei mai influenți zece europarlamentari români. Cu cât sunt plătiți și care dintre ei candidează din nou FOTO
Cei mai influenți zece europarlamentari români. Cu cât sunt plătiți și care dintre ei candidează din nou FOTO
După alegerile europarlamentare din 9 iunie, România va avea în continuare treizeci și trei de reprezentanți în plenul Parlamentului European (PE), dar nu toți se remarcă prin activitatea...
PNL exclude susţinerea lui Piedone la Primăria Capitalei. Ionuț Stroe: "Ar fi cea mai mare greşeală"
PNL exclude susţinerea lui Piedone la Primăria Capitalei. Ionuț Stroe: "Ar fi cea mai mare greşeală"
Susţinerea lui Cristian Popescu Piedone la Primăria Capitalei nu este pe agenda de lucru a PNL, susține purtătorul de cuvânt al partidului, Ionuţ Stroe. Întrebat, în emisiunea România...
#Traian Igas interviu, #disponibilitari MAI, #salarii lideri sindicat, #avere lideri sindicat , #ministru Interne