Traian Igas: Ponta malai viseaza!

Joi, 12 Ianuarie 2012, ora 21:34
1756 citiri
Traian Igas: Ponta malai viseaza!
Foto: Arhiva

Vicepresedintele PDL Traian Igas critica reactia liderului PSD Victor Ponta cu privire la noua lege a Sanatatii si ii transmite ca "viseaza malai" daca isi imagineaza ca o sa castige alegerile ca sa poata schimba ceva la acest proiect legislativ, asa cum a promis.

"De cateva zile incoace, Victor Ponta umbla prin tara si promite, cui are timp sa-l asculte, ca USL va schimba multe lucruri dupa ce va ajunge la guvernare, la sfarsitul anului. Astazi (joi - n.red.), cand a venit randul Legii Sanatatii sa fie amenintata cu schimbarea, consider ca este cazul unor precizari. Unu: Ponta malai viseaza! Liderul socialist se amageste degeaba pentru ca USL nu va castiga viitoarele alegeri. In mod evident, trendul acestei formatiuni este descendent, iar la alegerile urmatoare se va situa undeva sub 40 la suta", a declarat vicepresedintele PDL, se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.

Traian Igas ii reaminteste lui Victor Ponta ca legea nu a fost adoptata si nu stie cum functioneaza SMURD-ul, iar criticile lui demonstreaza ca se "opune din rasputeri oricarei initiative de reformare a statului".

"In al doilea rand, proiectul de lege a sanatatii nici macar nu a fost adoptat, asa ca e prematur sa promiti ca vei schimba ceva in conditiile in care inca nu cunosti forma finala. Insa pentru Ponta, care oricum se opune din rasputeri oricarei initiative de reformare a statului, asta nu pare a fi o problema. In ceea ce priveste SMURD, liderul USL nici macar nu cunoaste ca acest serviciu functioneaza datorita bunei colaborari dintre Ministerul Administratiei si Internelor si Ministerul Sanatatii, iar noi vom continua sa intarim aceasta structura, in beneficiul cetatenilor", a mai explicat ministrul de Interne.

Traian Igas mai anunta ca in urmatoarele saptamana va operationaliza SMURD in judetul Gorj, "judet care l-a facut parlamentar pe Ponta".

"De altfel, il anunt pe Victor Ponta ca in urmatoarele saptamani vom operationaliza SMURD in alte patru judete, inclusiv in Gorj, judet care l-a facut parlamentar, dar pentru care nu a facut nimic. Nu imi amintesc sa-l fi vazut pe Ponta miscand vreun deget pentru infiintarea SMURD in Gorj nici macar in perioada in care a fost ministru in cabinetul Boc", a conchis Igas.

Ponta promite ca schimba rapid Legea Sanatatii - vede spitale inchise

Presedintele Partidului Social Democrat, Victor Ponta, a criticat, joi, "regimul lui Traian Basescu" pentru noul proiect de Lege a Sanatatii, acuzandu-l pe seful statului de incompetenta si coruptie.

Ponta a declarat ca, daca acest act normativ va fi adoptat in forma actuala, USL il va schimba in cateva luni dupa ce vine la Putere.

"O sa modificam eventuale prevederi ale legii si sa aducem inapoi in structurile tehnocrate persoanele care au fost indepartate in aceasta perioada, ma refer la doctorul Raed Arafat, dar si la altii mai putin cunoscuti care, refuzand sa aplice prevederi aberante ale Guvernului, au fost indepartati", a declarat Ponta, intr-o conferinta de presa, la Cluj.

(...) Ca sa concluzionez, e nevoie de o dezbatere reala intre competenta unor oameni din sistem, nu doar doctorul Arafat si incompetenta si coruptia presedintelui Traian Basescu. Ceea ce tine de USL vom face pentru a bloca adoptarea in formula actuala. Daca acest lucru se va intampla, e obligatoriu ca Legea Sanatatii sa intre in pachetul legislativ al USL pentru a fi adoptat in februarie-martie 2013", a conchis Ponta.

I.U.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#Traian Igas ministru Interne, #Victor Ponta Legea Sanatatii , #ministru Interne