Traian Igas, un dezastru (Opinii)

Miercuri, 25 Mai 2011, ora 23:58
7178 citiri
Traian Igas, un dezastru (Opinii)

Acum ca tot se vorbeste insistent despre o remaniere guvernamentala, in mod normal primul pe lista ar trebui sa fie Traian Igas. Ma rog, primul pe lista ar trebui sa fie insusi premierul, dar cum asa ceva se pare ca nu vom vedea, macar de "lumina" de la Interne sa scapam cu riscul sa faca apoplexie Gheorghe Falca. Caci Traian Igas s-a discreditat iremediabil in urma scandalului Mironescu, indiferent daca spune adevarul sau minte.

Asadar, ministrul de Interne pretinde ca habar nu a avut atunci cand l-a ales pe Laurentiu Mironescu pentru functia de secretar general al ministerului ca acesta este suspectat de crima organizata si se afla in vizorul DNA.

Trecand peste faptul ca lui Traian Igas ar fi trebuit sa-i atraga atentia declaratia de avere impresionanta a d-lui Mironescu, dar si faptul ca acesta nu a trecut testul ORNISS, ministrul ar fi trebuit sa primeasca un aviz din partea SRI si a DGIPI inainte de a lua decizia, caci nu vorbim despre angajarea vreunui obscur functionar, ci despre numarul doi in minister.

Daca Traian Igas spune adevarul inseamna ca serviciile de informatii nu i-au spus nimic. Sa nu fi stiut nici ele? Daca DGIPI n-a stiut nimic, serviciul de informatii al Internelor chiar nu-si mai justifica existenta si ministrul are o mare problema in subordinea sa. Daca a stiut si nu l-a informat pe ministru, inseamna ca l-a sabotat si are o agenda proprie, iar Traian Igas nu controleaza institutia. Grav!

Cat despre SRI, ma indoiesc sincer ca nu stia cat timp nu exista operatiune anticoruptie in care agentii Serviciului Roman de Informatii sa nu fie direct implicati. Fratia DNA - SRI este consacrata, salutara si eficienta. Mai mult, la dosar exista interceptari telefonice pe care nu le poate face oficial decat SRI. Este asadar posibil ca SRI sa nu fi informat DGIPI pentru a nu compromite operatiunea. Serviciul secret al Internelor a mai fost suntat si in cazul operatiunii din celelalte vami, ceea ce spune multe despre credibilitatea si integritatea singurului serviciu secret aflat in subordinea unui ministru. Dar de ce nu l-ar fi informat SRI pe Traian Igas? Exista un singur raspuns posibil: din acelasi motiv pentru care nu a informat nici DGIPI.

Cu alte cuvinte, daca Traian Igas nu a fost intr-adevar informat, inseamna ca nu este de incredere din punctul de vedere al SRI. Ceea ce ar fi cu adevarat dramatic. Insa daca ne gandim ca ministrul de Interne este pupilul unui puscariabil, nu ar fi chiar de mirare.

Daca insa Traian Igas a fost informat de DGIPI si/sau SRI pe cine este pe cale sa aseze in functia e secretar general, ministrul de Interne devine de-a dreptul complice cu caracatita din portul Constanta. Caci daca stia, inseamna ca a sperat sa nu se afle si ma intreb daca este exgerat sa suspectam ca s-a si straduit in sensul acesta.

Ca e incompetent, ca e complice cu caracatita, Traian Igas nu are ce cauta in functia actuala. Si daca Emil Boc nu realizeaza acest lucru, atunci macar Traian Basescu ar trebui sa realizeze ce deficit de credibilitate intr-o institutie esentiala pentru autoritatea statului a creat scandalul Mironescu si sa actioneze. Indiferent cat de comod este Traian Igas pentru presedinte, el este un dezastru in fruntea unei institutii esentiale a statului de drept.

Citeste si:
Virgil Popescu lipsește de la dezbaterea moțiunii simple împotriva sa. Ce scuză a invocat ministrul Energiei
Virgil Popescu lipsește de la dezbaterea moțiunii simple împotriva sa. Ce scuză a invocat ministrul Energiei
Ministrul Energiei Virgil Popescu a înştiinţat Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor că nu va putea participa luni, 27 iunie, la dezbaterea din plenul parlamentului a moţiunii simple...
Florin Cîțu urmează să fie schimbat de la șefia PNL Sector 3, a anunțat Nicolae Ciucă
Florin Cîțu urmează să fie schimbat de la șefia PNL Sector 3, a anunțat Nicolae Ciucă
Fostul președinte al PNL Florin Cîțu urmează să fie schimbat de la șefia filialei de la Sectorul 3, a anunțat luni, 27 iunie, actualul lider al partidului Nicolae Ciucă. Potrivit lui...