Hunor: Igas trebuie sa mearga in continuare pe linia inceputa de Blaga

Luni, 27 Septembrie 2010, ora 20:25
1117 citiri
Hunor: Igas trebuie sa mearga in continuare pe linia inceputa de Blaga

UDMR considera ca noul ministrul al Administratiei si Internelor, Traian Igas, trebuie sa mearga pe linia inceputa de Vasile Blaga, acordand prioritate aderarii Romaniei la Spatiul Schengen, prevazuta pentru martie 2011.

"Traian Igas este un coleg de Parlament, asta este decizia PDL. Noi (UDMR-n.r.) credem ca el trebuie sa mearga in continuare pe linia inceputa de Vasile Blaga si, inainte de orice, trebuie sa aiba in vedere aderarea la Schengen pentru anul viitor, sa nu avem intarziere, sa nu avem amanare si din acest punct de vedere, trebuie continuat proiectul inceput de Vasile Blaga. Eu sunt convins ca domnul Igas va fi un ministru bun", a declarat, luni, ministrul Culturii, Hunor Kelemen.

UDMR a insistat in sedinta de luni a coalitiei de guvernare ca democrat liberalul Vasile Blaga sa ramana in functia de ministru al Administratiei si Internelor, pentru ca sefia acestui portofoliu sa aiba continuitate in vederea aderarii Romaniei la Spatiul Schengen in martie 2011.

Ministrul Administratiei si Internelor, Vasile Blaga, si-a depus demisia din functie, dupa sedinta de coalitie.

La scurt timp, Guvernul l-a propus pentru functia de ministru al Administratiei si Internelor pe liderul senatorilor democrat-liberali, Traian Igas.

Traian Igas, noul ministru de Interne, a depus juramantul

Totodata, Departamentul de Comunicare Publica al Administratiei Prezidentiale a informat ca presedintele Traian Basescu a semnat decretul prin care se ia act de demisia lui Vasile Blaga, precum si pe cel pentru numirea lui Traian Igas, in functia de ministru al Administratiei si Internelor.

Traian Basescu: Igas va avea o misiune extrem de dificila

#Klemen Hunor, #Traian Igas, #linie Blaga , #stiri Traian Igas