Igas: Am inceput sa descopar partea frumoasa a acestei ierni

Marti, 14 Februarie 2012, ora 23:12
3264 citiri
Igas: Am inceput sa descopar partea frumoasa a acestei ierni

Fostul ministru al Administratiei si Internelor, Traian Igas, a marturisit ca de cand nu mai are aceasta functie a inceput sa vada partea frumoasa a iernii, desi este de parere ca oamenii din judetele afectate de zapezile abundente trebuiau informati mai bine si din timp ce ii asteapta.

"Am inceput de cateva zile sa descopar si partea frumoasa a acestei ierni, nu mai am acea presiune privind gestionarea situatiei pe timp de iarna", a spus Igas, invitat la B1Tv.

Fostul ministru de Interne a justificat si declaratia potrivit careia ne asteapta o iarna la fel ca in '54: "Am spus lucrurilor pe nume, aveam informatii din randul unor functionari MAI care discutasera cu alti functionari din cadrul ANM si erau panicati ca vom avea o iarna grea; noi ca si minister trebuia sa fim tot timpul in pas cu prognoza ca sa stim cum ne dimensionam fortele".

In opinia lui Igas, o mai buna informare a populatiei ar fi condus la evitarea actualei situatii. "Daca informam din timp populatia, ca sa se aprovizioneze cu lemne, cu alimente, sa stea in casa, ca e posibil sa vina viscol mai mare decat ne asteptam, cred ca eram mult mai de folos celor pe care astazi ii vedem cu ce probleme se confrunta".

De asemenea, comunicarea trebuia sa fie mai clara. "Degeaba ii spui omului de la Vrancea ca vine cod rosu; o sa zica: Vine PSD la putere?", a glumit Igas.

In fine, vorbind despre demisia guvernului Boc, Igas a apreciat ca a fost una corecta si normala in situatia data. "Anticipam ceea ce urmeaza sa se intample si cred ca decizia primului ministru si a partidului PDL a fost corecta. Eu am spus ca e normal, am venit la pachet cu Emil Boc, plecam cu Emil Boc".

Igas a admis insa ca inlocuitorul sau este un om cu experienta administrativa care are experienta necesara pentru a gestiona criza meteorologica din tara: "Nu eu l-am propus pe Berca, cine l-a propus si l-a acceptat a pus in balanta plusurile si minusurile, acesta urmeaza sa confirme, dar tinand in vedere experienta in administratia publica, mai ales intr-o situatie de criza, reusesti sa gestionezi mai bine o situatie".

Citește și:
Coaliția mai are 25 de zile să elimine pensiile speciale până la ratarea jalonului din PNRR. USR: „Este revoltător ca securiștii să primească pensii speciale” VIDEO
Coaliția mai are 25 de zile să elimine pensiile speciale până la ratarea jalonului din PNRR. USR: „Este revoltător ca securiștii să primească pensii speciale” VIDEO
USR a transmis marți, 6 decembrie, că mai sunt 25 de zile până când guvernul trebuie să abroge pensiile speciale, deoarece în caz contrar riscă să rateze un jalon din PNRR. Totodată,...
Iohannis, despre șansele României la Schengen: „Încă se discută şi se negociază” VIDEO
Iohannis, despre șansele României la Schengen: „Încă se discută şi se negociază” VIDEO
Preşedintele Klaus Iohannis a declarat marți, 6 decembrie, despre şansele României de a adera la Schengen, că încă sunt discuţii şi negocieri în această privinţă. „Încă se...