Igas: Ponta ar trebui sa mai taie din elanul atotstiutor al lui Antonescu

Marti, 01 Mai 2012, ora 20:39
1925 citiri
Igas: Ponta ar trebui sa mai taie din elanul atotstiutor al lui Antonescu

Declaratiile contradictorii pe care le fac Victor Ponta si Crin Antonescu pe marginea schimbarilor de cadre din structurile politizate denota faptul ca la varful USL s-a produs o ruptura evidenta, sustine senatorul democrat liberal Traian Igas.

"Ruptura de la varful USL a devenit si mai evidenta in ultimele zile. Ne-am obisnuit ca Victor Ponta si Crin Antonescu sa se contrazica unul pe celalalt, dar noua postura a USL, de alianta ce ar putea asigura guvernarea, face ca diferentele de opinie sa fie mai clare si importante ca oricand (...)

Se vede clar ca Victor Ponta si Crin Antonescu nu sunt o echipa, cum tot mimeaza, ci doi lideri adusi laolalta de mirajul puterii. Crin Antonescu ar trebui sa stie ca in fisa de post a unei bune guvernari nu scrie niciunde ca primul lucru pe care trebuie sa il faca este sa tranforme razbunarea politica in prioritatea zero. Iar Victor Ponta, ca premier desemnat, ar trebui sa ii mai taie din elanul atotstiutor cu care defileaza colegul sau", a mentionat vicepresedintele PDL intr-un comunicat remis Ziare.com

Declaratia survine in contextul in care Victor Ponta a precizat ca nu intentioneaza sa schimbe sefii deconcentratelor, in vreme ce Crin Antonescu a vorbit, luni seara, in cadrul unei emisiuni televizate, despre schimbarea inclusiv a femeilor de serviciu numite de PDL.

"Daca Victor Ponta, in calitate de premier desemnat, ne asigura ca nu intentioneaza sa schimbe sefii deconcentratelor, colegul sau de alianta spune raspicat ca inclusiv femeia de serviciu dintr-o institutie de stat care a fost numita pe criterii clientelare atunci ea va fi, negresit, schimbata din functie. Ultimele femei de serviciu au fost schimbate tot in perioada guvernarii liberale si au muncit in institutiile de stat unde le-am gasit, in ultimii trei ani si jumatate.

As fi tentat sa ii dau crezare liderului PSD, de data aceasta, pentru ca el este, cel mai probabil, viitorul sef al Guvernului. Dar Crin Antonescu este cel care a reusit sa il faca sa renunte la intentia de a pastra in Executiv doi ministri tehnocrati".

Potrivit lui Igas, daca s-ar trece la fapte, asa cum vrea CRin Antonescu, s-ar genera "o paranoia extrema", de la mic la mare, in toate institutiile de stat.

Citeste si:
Raed Arafat dă asigurări că testele pentru Covid din școli nu pot fi contaminate la asamblarea kit-urilor
Raed Arafat dă asigurări că testele pentru Covid din școli nu pot fi contaminate la asamblarea kit-urilor
Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a declarat vineri, 3 decembrie, că nu există riscul contaminării testelor de salivă din școli în momentul în care se...
Raed Arafat, despre posibila sa demitere: ”DSU nu e un om. Dacă deranjează şeful, păstrezi sistemul”
Raed Arafat, despre posibila sa demitere: ”DSU nu e un om. Dacă deranjează şeful, păstrezi sistemul”
Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a declarat vineri, 3 decembrie, că atribuțiile instituției pe care o conduce sunt stabilite prin lege. Medicul a subliniat că...