Igas propune USL comasarea prezidentialelor cu parlamentarele

Luni, 09 Iulie 2012, ora 21:01
2308 citiri
Igas propune USL comasarea prezidentialelor cu parlamentarele
Foto: igas.ro

Vicepresedintele PDL Traian Igas propune USL un exercitiu de democratie, si anume comasarea alegerilor prezidentiale cu cele parlamentare.

"Le propun celor din USL un exercitiu de democratie cu speranta ca se vor trezi, alaturi de Antonescu, si vor actiona pro-romani si nu pro-USL, cum o fac in prezent.

Voi incepe cu exercitiul de democratie si propun comasarea alegerilor prezidentiale cu cele parlamentare aducand cel mai bun argument, sporirea spiritului civic al romanilor.

La alegerile prezidentiale avem cel mai votat demnitar roman, cred ca cu acest argument suntem de acord cu totii. Daca langa cel mai votat demnitar am aduce votul pentru alegerile parlamentare, romanii ar raspunde pozitiv si am avea o participare masiva la vot, ceea ce, automat inseamna o reprezentativitate exponential ridicata. Si asa se plangeau liberalii in 2007 de un absenteism ridicat, provenit partial din randurile militantilor si simpatizantilor PNL", potrivit unui comunicat remis, luni, Ziare.com.

Baconschi, despre suspendarea lui Basescu: Dansam pe un vulcan

Igas aminteste ca, in 2011, Ministerul Administratiei si Internelor a propus comasarea alegerilor locale cu cele parlamentare, dar ca acest proiect nu a primit avizul.

"Cele 20 de milioane de euro le regasim astazi in costul referendumului. In aceeasi ordine de idei, imi pun intrebarea: putem oare sa ne incredem ca am invatat din aceasta greseala si vor accepta acum comasarea alegerilor prezidentiale cu cele parlamentare, pentru ca totusi vorbim de niste costuri uriase care ar putea fi reduse.

Pentru referendum nu au vrut sa economiseasca. Acum, pentru romani, vor vrea? Daca ne uitam la costurile alegerilor parlamentare din 2008, 33 mil.euro, si la costurile alegerilor prezidentiale din 2009 - 36 mil. euro intrevedem posibilitatea unor economii majore care pot fi alocate romanilor", subliniaza Igas.

In incheiere, Igas se intreaba: "Poate fi mai presus acest exercitiu cu si pentru romani decat visul lui Antonescu?".

PDL discuta strategia partidului, in contextul suspendarii lui Basescu

Guvernul Ponta a adoptat, sambata, intr-o sedinta extraordinara, hotararile in baza carora se va organiza referendumul din 29 iulie pentru demiterea presedintelui Traian Basescu.

Potrivit legii Referendumului, campania electorala se va incheia pe 28 iulie, la ora 7, iar intervalul orar in care vom putea vota pe 29 iulie este 8-20, decalat cu o ora fata de cel de la alegeri. La referendum participa toti cetatenii romani care au implinit 18 ani si care au drept de vot.

A.T.

Citește și:
Colegul de bancă din liceu al lui Lucian Bode, pus șef la Imigrări. Șirul lung de funcții în care a fost numit ilegal: ”Nu au fost verificate de nicio instituție a statului”
Colegul de bancă din liceu al lui Lucian Bode, pus șef la Imigrări. Șirul lung de funcții în care a fost numit ilegal: ”Nu au fost verificate de nicio instituție a statului”
Austria a dat vot negativ pentru aderarea României și Bulgariei la Spațiul Schengen, iar motivul invocat a fost cei peste 75.000 de migranți ilegali din Austria care nu au fost înainte...
Miniștrii României nu se mulțumesc cu un singur job. Lista politicienilor care încasează bani din mai multe surse
Miniștrii României nu se mulțumesc cu un singur job. Lista politicienilor care încasează bani din mai multe surse
Miniștrii României încasează lunar aproximativ 2.500 de euro pentru a lua cele mai bune decizii pentru cetățeni din fruntea ministerelor pe care le conduc, însă nu toți trăiesc doar din...