Igas propune USL comasarea prezidentialelor cu parlamentarele

Luni, 09 Iulie 2012, ora 21:01
2148 citiri
Igas propune USL comasarea prezidentialelor cu parlamentarele

Vicepresedintele PDL Traian Igas propune USL un exercitiu de democratie, si anume comasarea alegerilor prezidentiale cu cele parlamentare.

"Le propun celor din USL un exercitiu de democratie cu speranta ca se vor trezi, alaturi de Antonescu, si vor actiona pro-romani si nu pro-USL, cum o fac in prezent.

Voi incepe cu exercitiul de democratie si propun comasarea alegerilor prezidentiale cu cele parlamentare aducand cel mai bun argument, sporirea spiritului civic al romanilor.

La alegerile prezidentiale avem cel mai votat demnitar roman, cred ca cu acest argument suntem de acord cu totii. Daca langa cel mai votat demnitar am aduce votul pentru alegerile parlamentare, romanii ar raspunde pozitiv si am avea o participare masiva la vot, ceea ce, automat inseamna o reprezentativitate exponential ridicata. Si asa se plangeau liberalii in 2007 de un absenteism ridicat, provenit partial din randurile militantilor si simpatizantilor PNL", potrivit unui comunicat remis, luni, Ziare.com.

Baconschi, despre suspendarea lui Basescu: Dansam pe un vulcan

Igas aminteste ca, in 2011, Ministerul Administratiei si Internelor a propus comasarea alegerilor locale cu cele parlamentare, dar ca acest proiect nu a primit avizul.

"Cele 20 de milioane de euro le regasim astazi in costul referendumului. In aceeasi ordine de idei, imi pun intrebarea: putem oare sa ne incredem ca am invatat din aceasta greseala si vor accepta acum comasarea alegerilor prezidentiale cu cele parlamentare, pentru ca totusi vorbim de niste costuri uriase care ar putea fi reduse.

Pentru referendum nu au vrut sa economiseasca. Acum, pentru romani, vor vrea? Daca ne uitam la costurile alegerilor parlamentare din 2008, 33 mil.euro, si la costurile alegerilor prezidentiale din 2009 - 36 mil. euro intrevedem posibilitatea unor economii majore care pot fi alocate romanilor", subliniaza Igas.

In incheiere, Igas se intreaba: "Poate fi mai presus acest exercitiu cu si pentru romani decat visul lui Antonescu?".

PDL discuta strategia partidului, in contextul suspendarii lui Basescu

Guvernul Ponta a adoptat, sambata, intr-o sedinta extraordinara, hotararile in baza carora se va organiza referendumul din 29 iulie pentru demiterea presedintelui Traian Basescu.

Potrivit legii Referendumului, campania electorala se va incheia pe 28 iulie, la ora 7, iar intervalul orar in care vom putea vota pe 29 iulie este 8-20, decalat cu o ora fata de cel de la alegeri. La referendum participa toti cetatenii romani care au implinit 18 ani si care au drept de vot.

A.T.

Citeste si:
De câte ori s-a rupt PNL în ultimii 30 de ani ANALIZĂ
De câte ori s-a rupt PNL în ultimii 30 de ani ANALIZĂ
În contextul confruntării extrem de disputate dintre Ludovic Orban și Florin Cîțu pentru șefia PNL, care, conform unor voci liberale, ar putea duce la scindarea partidului după congresul de...
CTP, despre congresul PNL: ”E o bătaie de joc, pe față, la adresa cetățenilor. Ce-o să spună oamenii care au limitare la nunți, la alte evenimente”
CTP, despre congresul PNL: ”E o bătaie de joc, pe față, la adresa cetățenilor. Ce-o să spună oamenii care au limitare la nunți, la alte evenimente”
Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a comentat la Digi24 despre congresul PNL ce va avea loc sâmbătă, 25 septembrie, la Romexpo, în urma căruia va fi ales președintele PNL. „Am și un...
Sursa: Ziare.com