Igas: Solicitand demiterea prefectilor, PSD mascheaza incompetenta primarilor sai

Sambata, 25 Februarie 2012, ora 15:40
1332 citiri
Igas: Solicitand demiterea prefectilor, PSD mascheaza incompetenta primarilor sai

Vicepresedintele PDL Traian Igas considera ca prin solicitarea de demitere a prefectilor din judetele afectate de ninsori, pesedistii, prin lui Dan Sova, incearca de fapt sa mascheze incompetenta propriilor primari.

"Prefectii nu au facut altceva decat sa respecte legislatia in vigoare in ceea ce priveste situatiile de urgenta, in timp ce unii primari au stat cu mainile in san uitandu-se la localitatile coplesite de nameti. Spre informarea domnului Sova, in situatii de urgenta, precum cele cauzate de ninsori abundente, principala atributie a prefectului este aceea de a dispune masurile care se impun pentru gestionarea situatiei.

Prefectii din judetele amintite asta au si facut: au actionat potrivit legii. Nu ei au atribuit contractele pentru deszapezire", transmite Igas, printr-un comunicat de presa.

"Ignoranta domnului Sova nu ma mai mira. Si in perioada in care am fost ministru al Administratiei si Internelor acest doctor in drept se trezea vorbind pe langa subiect, cum ar fi episodul in care indemna populatia sa nu-si declare datele la recensamant", mai spune fostul ministru de Interne despre Sova.

Senatorul PSD Dan Sova a enumerat vineri cinci solicitari ale USL adresate premierului Mihai Razvan Ungureanu, printre ele aflandu-se demiterea a 7 prefecti care ar fi actionat politic in judetele afectate de ninsori.

"Cerem premierului demiterea prefectilor din Bacau, Vrancea, Buzau, Ialomita, Galati, Braila si Constanta pentru neindeplinirea atributiilor sau pentru impiedicarea indeplinirii atributiilor de catre presedintii de Consilii Judetene. Cerem, de asemenea, analiza si publicarea acesteia, a contractelor de deszapezire semnate de CNADNR la nivel national.

Cerem premierului sa faca publice cauzele pentru care Guvernul a refuzat foarte mult timp declansarea starii de alerta. Solicitam premierului sa se faca public motivele pentru care nu s-a acordat, prin Hotararea de Guvern 85/2012, fondurile solicitate de catre autoritatile judetene pentru deszapeziri si mai ales de ce la baza hotararii au stat criterii politice de repartizare a banilor", a declarat senatorul social-democrat.

Citeste si:
Raed Arafat dă asigurări că testele pentru Covid din școli nu pot fi contaminate la asamblarea kit-urilor
Raed Arafat dă asigurări că testele pentru Covid din școli nu pot fi contaminate la asamblarea kit-urilor
Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a declarat vineri, 3 decembrie, că nu există riscul contaminării testelor de salivă din școli în momentul în care se...
Raed Arafat, despre posibila sa demitere: ”DSU nu e un om. Dacă deranjează şeful, păstrezi sistemul”
Raed Arafat, despre posibila sa demitere: ”DSU nu e un om. Dacă deranjează şeful, păstrezi sistemul”
Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a declarat vineri, 3 decembrie, că atribuțiile instituției pe care o conduce sunt stabilite prin lege. Medicul a subliniat că...