PD-L: Legea pensiilor corecteaza nedreptatile din ultimii 20 de ani

Duminica, 19 Septembrie 2010, ora 16:42
2209 citiri
PD-L: Legea pensiilor corecteaza nedreptatile din ultimii 20 de ani
Foto: Arhiva

Liderul senatorilor democrat-liberali, Traian Igas, sustine ca, prin Legea pensiilor, PD-L incearca sa corecteze toate nedreptatile perpetuate in ultimii 20 de ani si care au facut ca sistemul de pensii sa acumuleze un deficit care l-a dus in pragul colapsului.

Potrivit unui comunicat transmis presei, duminica, in ultimele zile, pe fondul dezbaterii Legii pensiilor au aparut discutii care "denatureaza realitatea" privind necesitatea reformarii sistemului unitar de pensii.

PD-L sustine ca a venit, de la inceputul mandatului, cu un angajament hotarat pentru modernizarea Romaniei si aplicarea reformelor structurale.

Continentul european se afla sub presiunea unui trend negativ si anume imbatranirea populatiei, astfel ca in prezent avem un raport de 0,9 salariati la un pensionar, mai precizeaza sursa citata.

"Mai exact contribuim la bugetul de pensii cu 31,3 procente, iar statul plateste 39,9 procente ceea ce, pe fondul crizei economice, a diminuarii populatiei active si a nesustenabilitatii sistemului de pensii poate avea efecte colosale si cu siguranta le vom avea in cazul in care nu aplicam aceasta reforma", subliniaza Traian Igas.

Romania, ca stat membru al Uniunii Europene, se situeaza pe locul 6 la capitolul ponderea cheltuielilor cu pensii in PIB si pe primul loc in ceea ce priveste ponderea cheltuielilor cu pensiile raportate la veniturile bugetare, mai arata PD-L.

"Luand in considerare aceste aspecte alarmante trebuie sa ne intoarcem privirea, asa cum statele occidentale o fac de ani buni, inspre Piloanele II si III de pensie, si anume pensiile private si facultative" mai afirma Igas.

Senatorul mai subliniaza ca cetatenii trebuie sa fie corect informati cu privire la majorarea varstei de pensionare.

"Nimeni nu iese mai tarziu la pensie anul acesta si nici in urmatorii 3 ani. Cresterea varstei de pensionare se face in decurs de 20 de ani", mai declara senatorul Traian Igas.

El subliniaza, in context, ca aceasta masura vine ca o necesitate, la fel cum s-a intamplat si in Germania, Danemarca si Norvegia, unde se discuta de cresterea varstei de la 65 la 67 de ani.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#legea pensiilor, #Traian Igas pensii , #stiri Traian Igas