Scenariul avansat de un senator PDL: Si Predoiu si Iohannis ar fi castigatori

Miercuri, 06 August 2014, ora 18:41

   

Scenariul avansat de un senator PDL: Si Predoiu si Iohannis ar fi castigatori
Senatorul de Arad Traian Igas (PDL) considera ca optiunea cea mai potrivita a ACL pentru Presedintie este Catalin Predoiu, iar Klaus Iohannis ar fi potrivit ca premier, in timp ce liderul PDL Arad, Gheorghe Falca, spunea recent ca este sigur ca Iohannis va fi candidatul Aliantei.

Traian Igas, membru al Biroului Politic de Conducere al noului PNL, afirma, intr-un comunicat de presa transmis miercuri, ca il considera pe Catalin Predoiu cel mai potrivit prezidentiabil.

"Catalin Predoiu si Klaus Iohannis sunt doi candidati redutabili, insa consider ca tandemul Predoiu - presedinte si Iohannis - premier este cel mai potrivit. Cu toate acestea, in cazul nominalizarii lui Klaus Iohannis pentru prezidentiale, Catalin Predoiu ar trebui sa fie nominalizat pentru functia de premier", sustine Igas.

Iohannis: Iata cand vom sti candidatul dreptei - ce spune despre tema religiei

El precizeaza ca in urma sedintei de miercuri a ACL s-a stabilit ca in 31 august va avea loc, la Iasi, uniunea grupurilor parlamentare reunite ale Aliantei, iar in 5 si 6 septembrie, la Brasov, este programata Liga alesilor locali, la care vor fi prezenti aproximativ 1.600 de primari si presedinti de consilii judetene ai ACL.

"La Iasi se vor discuta si stabili prioritatile legislative pentru sesiunea parlamentara care va incepe in septembrie, iar la Brasov vom avea o prima mare reuniune a alesilor locali ai Aliantei Crestin Liberale, alianta care va da viitorul presedinte al Romaniei", afirma Igas.

Recent, Gheorghe Falca, presedintele PDL Arad, organizatie din care provine Igas, declara ca este sigur ca Iohannis va fi candidatul ACL la Presedintie.

"Sunt sigur ca dupa 6 august domnul Iohannis va fi candiatul Aliantei pentru alegerile prezidentiale", spunea Falca in 24 iulie, intr-o conferinta de presa.
Liderul PDL Arad declara ca nu poate sa nu vada ca Iohannis sta mai bine in sondaje.

"Iohannis sta mai bine in sondaje, nu pot sa nu vad acest lucru. Intodeauna l-am sustinut pe domnul Predoiu, dar vazand cercetarile de pana acum, cred ca Iohannis va fi candidatul Aliantei", declara Falca.
Sursa: MEDIAFAX

Articol citit de 3001 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor