Alegeri europarlamentare 2014: Traian Ungureanu isi pastreaza numarul norocos pe lista PDL

Duminica, 27 Aprilie 2014, ora 17:28
4360 citiri
Alegeri europarlamentare 2014: Traian Ungureanu isi pastreaza numarul norocos pe lista PDL

Europarlamentarul PDL Traian Ungureanu ocupa pozitia a treia a listei democrat-liberalilor pentru alegerile europarlamentare din 25 mai.

In varsta de 56 de ani, Traian Ungureanu, fost jurnalist, se afla la primul mandat in Parlamentul European, fiind ales pe listele PDL in anul 2009, cand a candidat tot pe locul 3.

Lista PDL pentru europarlamentare: Doar patru eurodeputati si multe surprize

Aproape ambasador si apoi europarlamentar

In anul 2007, cand Mihai Razvan Ungureanu era ministru de Externe, Traian Ungureanu a fost propus pentru postul de ambasador al Romaniei la Londra, pe 12 februarie, el stabilindu-se in capitala Marii Britanii din anul 1988. Pe 19 februarie, insa, premierul Calin Popescu Tariceanu a explicat refuzul de a-l desemna pe Traian Ungureanu ambasador la Londra prin faptul ca nu are experienta in politica externa si nici "o minima legatura cu diplomatia".

Seful de campanie al PDL explica absentele si surprizele din lista pentru europarlamentare

Perioada petrecuta de Traian Ungureanu in politica se confunda cu mandatul de europarlamentar, el inscriindu-se in PDL si anuntandu-si candidatura la alegerile europene in luna martie 2009.

Activitatea in Parlamentul European, in cifre

Eurodeputatul are 161 de activitati in Parlamentul European, potrivit MEPranking.eu, in actuala legislatura, fiind astfel pe locul 25 din 33 de europarlamentari romani. Dintre acestea, are 61 de luari de cuvant in plen si 5 intrebari parlamentare - printre cele mai putine din intregul PE.

Traian Ungureanu are doua rapoarte in calitate de raportor, unul din iulie 2011, referitor la promovarea mobilitatii lucratorilor in cadrul Uniunii Europene, precum si unul din decembrie 2010, referitor la o strategie UE pentru Marea Neagra, potrivit paginii sale de pe site-ul Parlamentului European. De asemenea, are si patru rapoarte in calitate de raportor alternativ.

Europarlamentare 2014: De unde avem de ales pe 25 mai - Iata candidatii

In ce priveste prezenta la sedintele Parlamentului European, Traian Ungureanu, este printre ultimii dintre eurodeputatii romani, fiind pe locul 31 din 33, si in randul tuturor din PE, avand o prezenta de doar 63 la suta.

Totodata, in cadrul Parlamentului European, este vicepresedinte in Delegatia la Adunarea Parlamentara Euronest, precum si membru in Comisia pentru ocuparea fortei de munca si afaceri sociale si Delegatia la Comisia parlamentara de cooperare UE-Moldova. De asemenea, este membru supleant in Comisia pentru afaceri externe, in Subcomisia pentru drepturile omului si in Delegatia pentru relatiile cu tarile din Comunitatea Andina.

Contre cu colegi din PDL: Cristian Preda, Teodor Baconschi, Theodor Paleologu

In luna mai 2013, Traian Ungureanu a avut mai multe declararatii referitoare la membrii PDL, pe atunci, Cristian Preda, Teodor Baconschi si Theodor Paleologu.

"Daca nu te mai simti reprezentat de un partid, atunci trebuie pur si simplu sa pleci!", i-a transmis lui Cristian Preda, cu care era coleg de partid si in Parlamentul European. Apoi, a spus despre Baconschi si Preda ca ar trebui sa plece din PDL, "daca le este lehamite de partid".

Traian Ungureanu catre Preda: Daca nu te mai simti reprezentat de partid, trebuie sa pleci!

Traian Ungureanu: Baconschi si Cristian Preda sa plece din PDL daca le este lehamite de partid

Ulterior, el l-a atacat si pe Theodor Paleologu: "Dupa oferta generoasa prin care domnul Paleologu propune conducerii PDL, o reducere de 30% la cursuri de formare intelectuala, vin cu o superoferta: ii ofer domnului Paleologu o reducere de 100% la cursuri de maturizare politica fara implanturi".

Traian Ungureanu: Ii ofer lui Paleologu reducere 100% la cursuri de maturizare politica

Fan Basescu

Traian Ungureanu a recunoscut, dupa ce si-a anuntat candidatura din partea PDL pentru Parlamentul European, in anul 2009, ca este fan PDL si sustine proiectul lui Traian Basescu: "Nu mi-am ascuns niciodata simpatia pentru PDL si acordul cu proiectul general al presedintelui Basescu".

"Il consider un mare presedinte. Si m-am cam plictisit de observatia asta. (...) Nu vad de ce simpatia argumentata fata de un presedinte e o culpa. (...) Dupa parerea mea, Basescu e un politican foarte energic, e un politican care are viziune, care defineste un nou tip de politician in Romania. Cred ca e cel mai reusit presedinte pe care l-am avut pina acum", afirma europarlamentarul PDL, in anul 2006.

Fost jurnalist BBC si Cotidianul

De profesie jurnalist, Traian Ungureanu a debutat in aceasta meserie in urma cu 35 de ani, in anul 1979. In anul 1988 a fugit din tara si s-a stabilit la Londra, el lucrand 16 ani la postul de radio BBC, de unde a fost dat afara in anul 2003, acuzand "presiuni politice dinspre administratia Nastase".

Ulterior, a fost dat afara si de la ziarul Cotidianul, la putin timp dupa ce si-a anuntat candidatura la alegerile europarlamentare din anul 2009.

Alegeri europarlamentare 2014: Theodor Stolojan, liderul listei PDL si al delegatiei din PE

Alegeri europarlamentare 2014: Monica Macovei, locul 2 pe lista PDL pentru al doilea mandat in PE

Alegerile europarlamentare au loc pe 25 mai, iar Romania va trimite in Parlamentul European 32 de eurodeputati, cu unul mai putin decat in actuala legislatura, dupa aderarea Croatiei la Uniunea Europeana, in iulie 2013.

F.N.

Citește și:
Guvernul a făcut pe placul primarilor și președinților de CJ. Sporuri mărite cu 50%. Condițiile puse de executiv
Guvernul a făcut pe placul primarilor și președinților de CJ. Sporuri mărite cu 50%. Condițiile puse de executiv
Primarii şi preşedinţii de consilii judeţene care gestionează proiecte din fonduri externe nerambursabile vor primi un spor majorat la 50% de la 25%, a anunţat marţi ministrul Investiţiilor...
Victoria meschină a lui Gabriela Oprea: A obținut o amânare în dosarul privind moartea polițistului Gigină
Victoria meschină a lui Gabriela Oprea: A obținut o amânare în dosarul privind moartea polițistului Gigină
Tribunalul Bucureşti a amânat marţi, 31 ianuarie, pentru 17 februarie, pronunţarea sentinţei în dosarul în care fostul ministru de Interne Gabriel Oprea este acuzat de ucidere din culpă,...