Ziare.com

Traian Ungureanu: Acum e vremea USL - Interviu

de Irina Ursu
Marti, 27 Decembrie 2011, ora 19:00

   

Traian Ungureanu: Acum e vremea USL - Interviu
Europarlamentarul PDL Traian Ungureanu a vorbit, intr-un interviu acordat Ziare.com, despre realitatile europene ale anului 2011, riscurile pe care le intampina Uniunea Europeana, dar si despre succesul pe care il va inregistra USL in 2012, daca ganditorii uselisti vor sti sa ridice steagul rosu.

Traian Ungureanu sustine ca o cheie a crizei este cresterea economica, acesta fiind un atu ignorat de marile puteri europene, care sunt prinse in "nevroze istorice sau de lideri luati prizonieri de interese (electorale) nationale".

Europarlamentarul PDL ne-a mai declarat ca, pe viitor, "romanii se vor simti mai bine in masura in care Europa se va simti mai bine", iar "daca pilonii externi cad, atunci ramanem cu un Guvern insuficient inteles (ceea ce e, pana la un punct, normal, in conditiile turului de forta anti-criza) plus Ponta".

Cat despre alegerile de anul viitor, din Romania, Traian Ungureanu crede ca romanii se descurca bine si le transmite "prietenilor fabricanti de presa" ca "nu pot confisca Netul si nici nu pot pune plasture la gura romanilor care vin acasa si vorbesc despre ce au vazut, la munca, in Italia sau in Spania".

Ati scris recent ca noul Acord al UE este o excelenta declaratie de bune intentii pusa sub presiune de un numar prea mare de incertitudini si nu cuprinde strategii de crestere economica. Care credeti ca ar trebui sa fie aceste strategii? Cum vor putea fi ele aplicate la nivel european?

Prima strategie e curajul. Mai precis, curajul de a privi adevarul in fata - ceea ce nici macar nu e foarte complicat, de vreme ce pietele sunt un bun indrumator. Realitatea europeana, asa cum o reflecta si cifrele oficiale si pietele, e clara: competitivitate redusa, indecizie politica, terapie gresita. Doua erori ies cu fruntea sus de la fiecare summit european: fixatia austeritatii si absenta planurilor de relansare prin crestere economica.

Marea problema e, mai intai, radarul franco-german care nu sesiseaza ca Europa nu sufera din lipsa de virtute ci din blocaj de crestere. Crestere prin ce? Prin actiune cu adevarat europeana. De pilda, prin investitii masive. In ce? Infrastrucutrua est-europeana e o oroare care asteapta mancatorii de decalaje. Asta inseamna cestere prin solidariate rationala si efectiva. Altfel, Germania va continua sa livreze Mercedesuri, iar estul va continua sa asigure santurile si noroaiele.

Deocamdata, insa, chestiunea relansarii europene e definita de trecut, de nevroze istorice si de lideri luati prizonieri de interese (electorale) nationale. Exemplul esential e Germania care nu poate uita vremurile in care lumea mergea cu roaba de marci ca sa cumpere o paine si, din acest motiv, insista inflexibil pe austeritate. Dogmatismul fiscal german e sanatos in doze mici. Aplicat pe scara larga, acelasi program risca sa sleiasca economii care au nevoie de aer, de expansiune si crestere, nu de exercitii de abstinenta.

Asadar, cresterea economica e cheia crizei si tot cresterea economica e marele atu ignorat al dezbaterilor de la capataiul economiei europene. Am spus "economie europeana" dar termenul e el insusi o problema. Asa ceva nu exista. Unificarea economica e incompleta sau debila. Principala ei forma de manifestare e de gasit in cliseul care pune economia UE pe locul al doilea in lume, desi, in mod, evident nu exista nici un temei de comparatie intre economia compacta a Statelor Unite si suma contradictorie a 27 de economii cu 27 de bugete, 27 de ministri de finante si 27 de regimuri fiscale.

Dar problema cea mai grava abia urmeaza: colectia divergenta a economiilor europene, cu decalaje dramatice inre Nord si Sud, a fost arondata unei monede unice. Euro a devenit, astfel, o presa de macinat economiile Sudului, exact in masura in care a devenit o pompa de indopat economiile Nordului. Pentru a purta discutia in acesti termeni e nevoie de un curaj politic formidabil si de constiinta clara a nevoii de reformare a sistemului european. Daca aceasta dezbatere nu va avea loc acum, se va desfasura, putin mai tarziu, postum.

La ce obliga Romania acord? Care sunt avantajele, dar si dezavantajele pe care le vor resimti romanii dupa ce vor fi implementate si la noi aceste masuri?

Nu intram pe un teritoriu necunoscut. Angajamentul in care am intrat limiteaza, prin lege, nivelul deficitului bugetar si al datoriei publice. Asa cum stie toata lumea care ne injura sau incepe sa se opreasca inainte de a arunca orbe grele, acestea sunt cele doua obiective pe care Guvernul Romaniei le pune in aplicare de mai bine de doi ani. Cum s-ar zice, jucam Acordul de la Bruxelles pe teren propriu. Romanii se vor simti mai bine in masura in care Europa se va simti mai bine. Din acest punct de vedere, unificarea europeana e incheiata: necazurile zonei euro sunt, automat, dramele estului.

Prabusirea zonei euro ar fi o catastrofa pentru economia Romaniei dar, pana la prabusire, prelungirea programelor pe pilot fiscal automat, poate garanta, in lipsa stimulilor economici, suferinte economice prelungite (si) in Romania. Cred ca insistenta frenetica asupra investitiilor, lesne observabila la Guvern, la presedinte si la Ministrul-Regina a Soselelor, e un atu plin de oxigen pentru economia noastra. Sustin cu toata umilinta ca e, totdata, un atu care ar trebui extins la nivel european.

"Decalajul cu care va intra economica romaneasca in zona euro poate genera un soc" - despre ce soc vorbiti si ce masuri ar trebui sa ia guvernul de la Bucuresti pentru a-l evita?

E vorba de decalajul cu care ar intra economia romaneasca in zona euro. Sau, ca sa ne simtim mai bine: e vorba de decalajul cu care au intrat in zona euro toate statele sudice, de la Grecia la Portugalia. Intre timp, am aflat ca plasarea unor economii cu capacitati radical diferite in interiorul aceluiasi tarc monetar a adancit decalajele.

Germania si confratii de orbita austro-olandezi au fost beneficiarii, iar sudul marele perdant, pe masura ce unificarea monetara a inlesnit avalansa de exporturi de calitate din nord si a scumpit importurile nu foarte competitive din sud. Nu cred ca problema adaptarii e pe umerii nostri. Antrenamentul nostru ante-euro e foarte avansat. Problema e, paradoxal, in sanul zonei euro, daca asa ceva va mai exista in 2015. Fara o devalorizare a monedei euro sau fara un mecanism de echilibrare, tensiunile interne vor obliga statele sudului si estului sa joace in pierdere.

Cum se vor impaca viziunea Marii Britanii cu cea a restul tarilor europene, luand in considerare ca nu au fost de acord sa semneze Acordul

UE? Cum va fi afectata zona euro de acest lucru?


Prin revenire la bun simt. In fond, Marea Britanie nu a sabotat sau scufundat nimic. Semnatarii de la Bruxelles pot trece oricand la aplicarea acordului. Desi, am impresia ca, pana in martie, cand acordul ar urma sa fie lansat oficial, semnatarii se vor imputina. Ungaria, Cehia, Polonia, Finlanda si Olanda par tot mai nelinistite pe masura ce digera implicatiile acordului. Franta abia iese dintr-o vocaliza anti-britanica prin care a exprimat mai degraba frustrari si a incercat, iar, sa il puna in postura eroica pe presedintele Sarkozy. Nu e o surpriza, dat fiind ca presedintele Sarkozy a intrat in campanie electorala imediat dupa nastere. Exista, deci, suficienta diviziune si destule motive de reconsiderare, pentru ca partile sa-si regaseasca prietenia.

Cum vedeti situatia UE in 2012? Cum vedeti Romania in contextul european in 2012?

2012 va fi un an foarte rau pentru UE, daca UE pastreaza monopolul discutiilor nefinalizate. In fond, bilantul pe 2011 e la limita cosmarului: pierdere totala de initiativa in fata pietelor, un Acord a carui consecinta unica ar putea fi sciziunea europeana intre zona euro si statele non-euro, riscul de recesiune profunda pentru statele sudice. Romania a rezistat pana acum pe baza unui meniu propriu, cu ajutorul FMI si in conditii respirabile de credit. Daca pilonii externi cad, atunci ramanem cu un Guvern insuficient inteles (ceea ce e, pana la un punct, normal, in conditiile turului de forta anti-criza) plus Ponta (ceva de neinteles, in orice conditii).

Ce a ratat Romania la nivelul relatiile in UE in 2011?

Mai putin decat s-ar putea crede. Absorbtia fondurilor ramane o problema, in conditiile in care buretele de acasa e obisnuit sa se se patrunda doar de bani pe care ii poate mistui fara supraveghere. Totusi, absorbtia pe 2011 a inregistrat un progres. Problemele reale in relatia cu UE au devenit, insa, o chestiune supranationala si tind sa afecteze intreg estul, pe masura ce decuplarea vestului avanseaza. Incendiul din Maghreb si criza finaciara occidentala au trimis vestul pe directie gresita.

Pe de o parte, politica de vecinatate are acum numai sud, pe de alta parte criza interna a reactivat aroganta centrului fata de est-ul sarantocilor care nu au acces la ecuatiile subtile ale finantelor europene (desi bancile occidentale aveau cu totul alta parere pe vremea cand se balaceau in cascada de profituri est-europene). Din acest punct de vedere, problemele Romaniei sunt problemele estului. Eroarea ar putea avea costuri strategice uriase, caci neatentia occidentala survine exact in momentul in care Ucraina si Rusia trec la putinocentrism. In rest, Schengen si piata muncii, doua restrictii abuzive, provocate de ipocrizia colegiala a guvernelor de cea mai aleasa europenitate.

Cum se vede la PE politica dusa de Romania? Dar actiunile politicienilor?

Iarasi, trebuie sa vorbim de imaginea blocului estic. Din pacate, temele de interes direct pentru est sunt rau intelese sau tratate cu un foarte compact amestec de obtuzitate germana si rafinament toxic francez. Chestiunile de politica interna romaneasca nu sunt o urgenta imediata pentru Parlamentul European. Nu e vorba de discriminare, ci de un principiu general aplicat tuturor statelor membre, in ciuda eforturilor intrucatva autiste ale mai multor deputati PSD pentru care Basescu trebuie judecat si condamnat in plenul european. Asta cu atat mai mult cu cat dictatura personala a lui Traian Basescu a permis achitarea in justitie a domnului Adrian Nastase.

Ce greseli a facut Guvernul Boc si PDL in 2011? Ce strategii ar trebui sa aplice in 2012 pentru a castiga alegerile?

Nu si-a explicat indeajuns de bine masurile. Insa, aici, trebuie adaugata si remarcabila capacitate de distorsiune a mediilor de informare. In consecinta, publicul romanesc e in cea mai proasta situatie: e incorect informat despre actiunile Guvernului si e anapoda informat despre lumea economica europeana in care traieste. Cu toate astea, romanii se descurca binisor si, ca pe vremuri, se informeaza cum si cat pot, din surse credibile.

Prietenii nostri fabricanti de presa nu pot confisca netul si nici nu pot pune plasture la gura romanilor care vin acasa si vorbesc despre ce au vazut, la munca, in Italia sau in Spania.

Ce sanse ii dati USL la alegerile din 2012? Cum comentati parcursul politic pe care l-a avut de la infiintare pana in prezent?

Toate sansele. In fond, acum e vremea lor. Inainte de a face altceva, programele de austeritate asumate de UE creeaza contractii, somaj si scumpiri. Astept, deci, un Ponta ridicat la lupta impotriva imperialismului UE si a capitalismului franco-german. Daca sunt patrioti, ganditorii USL au acum prilejul sa ridice steagul rosu, sa tune in sprijinul muncitorilor, sa castige alegerile si sa dea faliment a doua zi. USL ne-ar scuti, astfel, de excursii de documentare in Grecia.

Am impresia, insa, ca alegatorii stiu deja ce nu poate sa spuna USL. E vorba de simplul fapt ca USL nu va putea iesi din programele pe care le injura inainte de alegeri. Cu diferenta ca le va pune in aplicare mai prost si va trebui sa minta mai mult. Asadar, romanii vor avea de ales intre programul anti-criza pe care PDL il poate duce la bun sfarsit si programul anti-criza pe care PSD il poate rata.

Cum va arata Romania dupa alegerile din 2012?

Pana in ziua alegerilor, convenabil pentru televiziunile de fabricat opinii. Dupa, neconvenabil.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 12504 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
72 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Acum e vremea USL...sa dispara definitiv.

Si sa stea alaturi de PSM,PUNR,PRM pe vecie...
Au fost la putere din 1990 si pana in 2008 si n-au facut nimic.

 

kosasu barcelona

Bravo domnule ungureanu ,este adevarat cei din psd-usl vor sa ne puna celor din diaspora celor care lucreaza cinstit plasture ,dar noi nu ne lasam intimidati de cei din psd.-usl ,noi consideram ca PDL SI BASESCU ,BOC SI GUVERNUL CONDUS DE BOC este unul bun iar multi vom ajuta ca PDL ,sa castige alegerile sa nu lasam tara pe mainile celor din stanga ,ca vor distruge tot ,ei sunt distrugatorii europei ,vezi spania ,grecia ,portugalia etc ,deci ,dreapta trebuie sa conduca iar toti romanii sa se trezeasca sa voteze cu PDL ,un partid pentru romania si pentru romani ,bravo tuturor din PDL ,BASESCU ,BOC ,UDREA ,Bravo dreptei politicii din romania

 

si pana cand o sa se impunga USL cu PDL ?

fara justitie o sa se taie pudra cu foarfeca !

 

.. a taia pudra cu foarfeca ...

sa nu'mi spui ca iesti ..... gabrielu'. Iel le are cu .... finetzurile!

iti mai spun una - zimbrul si lopatarul albastru -

ti-a placut ?

Traian Ungureanu si Andreea Pora

Nu ma pot decide care dintre cei doi este mai frumos si mai placut de ascultat

USL or sa promita orice

Dar absolut orice, pentru ca foamea lor de bani este enorma..daca ajung la putere, impozitele or sa ajunga iar la 50% ca sa aiba Psd si Pnl ce fura!

Mai kosasu de labarca.

Matale te simti bine acolo(daca esti pe acolo, am mari indoieli)si iti permiti sa lauzi cu mare osardie Cammora portocalie din Romania, dar vino matale aici,si sa dai matale in direct, piept cu binele portocaliu din Romania!
PS,
Iti dau un sfat, sa nu amintesti pe strada ca esti pupinc.... portocaliu, romanii sunt sensibili la auzul expresiei "Camorra portocalie" si nu face bine la sanatatea fizica.

kosasu barcelona

te asigur ca de multi ani foarte multi ani sunt pe aici cred ca sunt peste 12 ani de cand bat strazile barcelonei iar a europei din 1992 de pe timpul tov ion ilescu distrugatorul romaniei .te pup dulce sarbatori fericite si trezestete la realitate nu cred ca ai partid si oameni mai buni ca in PDL .

Ai si tu loc pentru un pupinc....

H

@kosasule

Pai, daca traiesti de foarte multi ani in Spania, de unde sa stii tu ca romanii sint mintiti si furati de mafia portocalie? Astia de la PDL nu au bagat mina in buzunarul tau, ci al meu, care am muncit o luna ca sa plec acasa cu 150 de Euro, iar 100 de Euro i-am dat PDL-ului.

Ce au luat-o in freza azi, pedelaci pe ziare.com

In trei articole electorale strategic plasate de ada mesesan,PR PeDeL!Ba, si secu dan andronic

asta cu ungureanu,in cel cu premiu lui ialomiteanu si in cel de dimineata cu pretul tradarii DNA de prezidel

Metastaza scrie pe fruntea ta, os.***

Leac nu mai ai.

Nu articolele romanesti conteaza.....ci faptele.

Ministrul de finante Ialomiteanu/PDL a fost numit in Europa ,ministrul anului...pe cand Adrian Severin/PSD escrocul anului...
Cam asta e diferenta dintre PDL si Uniunea Socialist Liberala.

se zice ca ..

sa nu te pui cu pro.s.tul ca are mintea odihnita si te invinge cu experienta lui de o viata! Este valabila pentru multi din cei care posteaza pe forum ...si rosii, si galbeni , si portocalii.

Vantu - Basescu - PDL , ce au in comun ?

Toti i-au dat bani lui Traian Ungureanu, iar acesta ca romanul impartial, a luat de peste tot

 

Ca un ,,plecat de acasa,, se ocupa de ei.l

h

Felicitari Ungureanu!

Ultimul paragraf este cel mai...realist!

In USL este oameni buni ca tata.

Iliescu,Nastase,ponta voicu,vanghelie,severin,nica,sechelariu,
oprisan,antonescu,nicoilai,vozganian,orban si voiculescu.
Si aproape toti au fost colegi cu tata

Ungurene tu cu base

Aveti probleme cu vederea si d'aia ne conduceti gresit.
Cind doi orbi se calauzesc unul pe altul cad in groapa!
Problema e ca, ne bagati pe noi in groapa acum cind bulgarii scad tva si impozitele voi le cresteti cu 50%
Vivat dictatura 1946=2012

E vremea rozelor ce mor / tra-la-la

Cine a scris asta? Parca era si o romanta...

Ie vremea USL!

Baziash ... gheatza la mal!

 

A trecut Craciunul...liber la minciuni!

De unde pana unde USL si steagul rosu?!
In PDL sunt totzi comunisti incepand cu Boc, Udrea, Falca, Roberta..totzi capii PDL au legaturi cu comunistii lui ceausescu!
Pana una alta USL a bagat Romania in uniunea europeana si nato, pdl nu a reusit nici macar in schengen...
Doar gura e de pdl-ul asta, au reusit doar sa saraceasca populatia tzarii prin incompetenta lor!

 

kosasu barcelona

Hai Ma ,Lesi ,cu propaganda psd ,de lins lingura lui tov ion iliescu ,cei care ai lingi lingura au distrus romania ,uitate un pic la tov ion iliescu ceva din anii 1990-1993 .cu stima sarbatori fericite kosasu barcelona .HA HA HA HA

tovarase Kosasu

am o certitudine ; la cat de acit esti pe site, cred ca te-au trimis spaniolii in somaj, asa ca te poti dedica cauzei !

AI dreptate,Maxi..USL n-are nici un comunist la ei

Cum sa fie asociat USL cu steagu rosu.
Nu,iliescu nu mai ie comunist,nimenea nu mai ie numa aia de la pdl,care ne-a luat painea de la gura,ca ce bine era cand tata ierea militian si salariu ierea mare,da acuma ciuciu.

 

Pai de la PSD'u matushii .. Tatiana ..

Tamara ori .. you know .. matushi ce po.o.ola lu Hector! bashka flota lu' ..... Votkaroiu KGB.

@domnule braian ---------.

Scuze domnule braian dar de 12 ani lucrez in acelasi edificiu ,sunt saptamana asta turnul 2 iar saptamana viitoare turnul 3 si ma simnt foarte bine iar postul meu in hotel nu este in pericol ,iar cu usl nu ma incanti ,deci trezestete la realitate si sustine drapta politica ,de serviciul meu nu te doare capul iar locul meu este stabil chiar si familia ,ai grija de milogeala ta .cu stima sarbatori fericite si un an mai bogat pentru toti romanii.kosasu barcelona

a fi comunist este una si a fi activist de partid comunist

este cu totul altceva!! USL se poate mandri ca presedintele de onoare este un fost activist PCR!!

Maxi, ne place sau nu in Romania avem multi care au fost membri PCR dar... nu ei au implemenetat comunismul in Romania ci activistii de partid! Lucrurile acestea trebuiau lamurite pana acum insa nici mass media si nici politicienii n-au avut interese probabil ambele sunt impanzite de peninginea comunismului = activistii de partid! Daca tot ati deschis subiectul poate ca macar in 2012 vom afla care sunt fostii activisti ai PCR care inca mai presteaza in politica si mass media romaneasca!!

PDL cu un presedinte comunist si securist

PDL cu un presedinte comunist si securist si prim-ministri secretar Utc-ist.
Iliescu ne-a scapat de un dictator mizerabil voi ne-ati adus altul si mai ordinar.
Multumim din inima partidului comunist-securist-Ped-ist.

Asta ne ia drept fraieri.

Auzi la el, ca romanii nu au inteles prea bine reformele facute de guvernul lui Boc. Traiane, cu miile de euro pe care le primesti salariu de la PE, e si normal sa nu ne intelegi necazurile. Tu crezi ca ne merge la fel de bine ca si tie. Avantajul tau este ca, si dupa ce vei fi somer, vei avea o indemnizatie mai mare decit un salariu decent in Romania. De educat nu mai ai cine sa te educe, pentru ca Funeriu a avut grija sa puna invatamintul pe butuci. De te vei imbolnavi, iti doresc sa fi internat intr-un spital desfiintat si tratat de un doctor care sta sa plece peste hotare. Iar daca te vor enerva Crin si Victor, inghite-n sec pentru ca vremea ta a apus.

 
 

Da matyale te crezi altceva ?

Curios !

Poate ca nu-s ala care sa fie dus de nas de catre

... Ungureanu, asa cum o face cu unul ca tine.

Imi permit sa intervin

Banuiesc ca face parte din categoria tuturor celor care nu sant pe lista de,,Rasplatiti'' ai PDL,,Temete ca nu minte.

Va iau de Prosti nu de Fraieri

Au dreptate,v-ati comportat ca atare.

In 2012 PDL va trece in opozitie.

50% din cauza crizei, 35% din cauza hotiilor si 15% din cauza Elenei Udrea. Dar TB va ramane in continuare presedinte.

 

crezi ca fac 5%?

Votantzii lor merg spre Unpr si Partidul DDD!
Cred ca Boc nu face 5%, e penibil, de 3 ani ne povesteste ce bine o sa fie anul urmator...si cine-l mai crede?
An de an lucrurile merg tot mai rau pentru cetatzenii de rand, masa alegatorilor!

Doriti sa puneti de un sondaj ?

Ha !

draga maxi....

3(trei) clase ca trei clase, da' inainte de a posta firuicile alea, chiar daca nu pricepi tu mare lucru,puteai sa le descifrezi data:sunt din octiombrie 2010!!! bine, pentru tine si "sponsorizarile" tale, e tot aia, da' noi "astilanti" care mai cunoastem cate ceva din subtilitatile din "sondajilii" usl,ne-am prins!!
te asteptam cu umor nespus in octombrie 2013 sa ne povestesti de cum se vor fura alegerile in ...noiembrie 2012!!! vorbeste cu aia sa-ti sterga putin din timp, ca prea esti DEFAZAT-macar 7-8 luni!!!

Fapte, nu vorbe

Boc face in perioada de crunta recesiune de cateva zeci de ori mai multi km de autostrazi decat toate celelalte guverne la un loc de pana in 2008! Ce mai spui? Faptele "vorbeste"!!!!!

kosasu in craiova

VA rog pe toti sa luati diaspora in considerare ,si noi suntem romani si cu drept de vot ,eu unul cred ca toti se vor mobiliza ca stanga sa nu castige iar PDL ,SI GUVERNUL PDL sa continue ,eu unul cred ca dreata va trece de 37 la suta deci cititi bine toate sondajele se vopr schimba in 5 luni ,deci PDL cu UNPR cu DDDD ,adica toata dreapta va trece de 37-45 procente ,romanii de pretutindeni se vor mobiliza si vor da dreptei drept de castig ,nu exista partid si guvern mai bun ca PDL .cu stima kosasu din vaslui DECI NOTATI PDL IN 5 LÑUNI 37 procente da e adevarat 37 procente mai vb .

@kosasule

Stinga este chiar azi la putere. Ca doar n-ai crede ca doi comunisti ca Boc si Basescu conduc un partid de dreapta? Ce, tu crezi ca daca s-au declarat peste noapte de dreapta si-au abandonat ideologia bolsevica? Intreaba tu pe strada cetatenii daca voteaza stinga sau dreapta si vei avea raspunsul. Oamenii nu voteaza ideologia, ci ceea ce a facut sau n-a facut un partid sau altul. PDL-ul a facut pentru el, nu si pentru cetatenii romani, iar disparitia lui este iminenta. Asta si spre disperarea ta, un platitor de taxe in alta tara, dar care vrei sa votezi minciuna.

iti admir "gandirea" de dreapta

Un bou iti transmite ca te admira! Vezi ca alte pericole pe langa comunistii de care ziceai mai sunt si cele spuse de Base in campania din 2009: minierii, antena 3, comentatorii politici, turcii, tatarii si imperiul roman! Daca eu imi amintesc bine, PDL facea parte din Internationala Socialista iar Basescu era ministrul transporturilor in regimul Iliescu, ministru care a pus la dispozitia minierilor 3 garnituri de tren pentru a veni in Bucuresti sa planteze floricele! Deci Unpr, PDL si DDD sunt de dreapta! :)))Eu stiu ca nu te duce mintea dar din pacate nu te pot ajuta!

Mai kosasu de labarca.

Acum am inteles cine esti matale, esti diaspora aia de la Paris cu un vot la 7 sec. Este clar pe cine se bazeaza popa ala din jacuzzi cu nuti spaima constitutii,si care nenoroceste Romania pe la externe, atunci cand spune ca aduce 1.000.000.de voturi portocalii.
Vrei vot baiatule, vino aici si voteaza cat vrei, cat stai acolo trebuie sa votezi tara la care platesti impozite si taxe, si ii intoarce la tine prin bunuri si servicii, mai intelegi bre!

Mama OMIDA in execitiul functiuni !

Da ?

 

 

Ce au in comun presedintele Romaniei si europarlamentarul...

...Ungureanu?!
Raspuns:
1.Ambii se afla in posesia prenumelui de "Traian".
2.Ambii se uita cu un ochi la slanina si cu unul la faina.
3.Ambii mint fara rusine.
4. Cand nu mint, ambii spun prostii cat ei de mari.
5. Ambii sunt portocalii, in cuget si simtiri.
6. Ambii au condamnat comunismul, da' cam cu juma' de gura.
7. Ambii stapanesc limba de lemn in mai buna masura decat limba engleza!

 

Ambii sint mai deshteptzi ca tine!

.

Ia, uite!

Alt linge papuci! Nu se mai termina, apar ca ciupercile dupa ploaie?!

 

Sunteti proprietareasa siteului ?

Poste stiti ce-i aceia PAIATA

Paiata?!

Nu, nene Ionica, nu stiu! Dar stiu ce-i ala Simbol!

Da Paiata esti tu si ceilalti pedisti platiti

sau profitori ai regimului de jefuitori bugetari

Un linge-blide linge orice si oriunde

Un linge-blide linge orice si oriunde

tov ungureanu uita de la mana pan la gura

Pe tot parcursu interviului sau tot repeta ca zona euro a fost benefica germanilor, austriecilor si olandezilor / Zice ca S si E au fost "pompate" de bai in favoarea N germanic- citez "tensiunile interne vor obliga statele sudului si estului sa joace in pierdere". In lat parte zice ca "buretele de acasa e obisnuit sa se se patrunda doar de bani pe care ii poate mistui fara supraveghere" adica reia acuzele ca gibenu actual nu atrage fonduri ca nu poa sa le foloseasca in interes personal (vile si mertanuri.
Si dupa ce aduce toate aceste acuze - numa ca nu striga jos coloni9alismul capitalist! - ce concluzii trage ? "Astept, deci, un Ponta ridicat la lupta impotriva imperialismului UE si a capitalismului franco-german." adica exact ce a incriminat TRU pana acu !!
Da ma rog de un fost pupac al Ceausescului ce pretentii sa ai ? Sau ce pretentii sa ai din partea unora care echivaleaza pupincurismul cu rezistanta?!

 

Fiecare regim a avut laudatorii lui!!!

... nici acest reprezentant al PDL la PE, nu este altceva decat un slujbas chiar foarte bine platit pentru opinii si pareri "avizate". Cei care au plecat pe vremea lui Iliescu, Constantinescu, iar Iliescu, Basescu, de ce nu se intorc in al doilea mandat al adoratului Basescu? Chiar crede cineva ca sunt locuri de munca si se poate castiga un salariu onorabil, urmare a politicilor de "dreapta" a guvernului Boc? Oare nu-si da nimeni seama ca aceste reduceri abrupte si abuzive sufoca piata si omoara consumul? Cei care sunt plecati, simt prea putin acest lucru!!!

Mai ungurene,

Mare economist-finantist te facusi bre! Aberatii de genul asta nu face nici gaga cand este beat, mai vino si matale prin tara asta prospera, si care da pe-afara de bunastare si trai bun portocaliu. Da, basescu,boc si cei 4000 de hoti portocalii, sunt campioni absoluti la urmatoarele: sifonat banul public, imprumuturi pe 100 de ani, cu scadenta in momentul cand ei vor fi o amintire urata, crearea celei mai mari mafii din istoria Romaniei, etc.

 

draga executacule...

daca ungureanu nu e mare economist-finantist cum le zici mataluta, cu tine mi-e rusine la "artimetica"!! nu mai aduna tote zicerile de la latrine-tv aiurea-n-tramvai crezand ca se umfla tartita in bizonul romanesc de indignare in fata regimului portocaliu!!
daca admiri atata latrinele-tv, du-te in "gradena" , ca te califici, si cu 50 lei(noi)poti obtine 20 sec. de balacarit in direct;iar noi, "astilanti" iti vom admira profilul de clona nereusita in direct!!!

Va doare, nu-i asa ?

Matale ca simbrias la Camorra portocalie trebuie sa lucrezi, ce sa-i faci! Dar te-am citit, nu crezi o iota din ce versi pe aici.

Se fac angajari

Trusturile Realitatea la patrat si Antenutze cauta manipulatori, dezinformatori, securisti, comunisti, propagandisti, analisti, psihoanalisti pentru a nu-i mai roti pe cei deja angajati: Casieriile Antenei 3 si Realitatii mai sunt inca deschise pana pe 6 decembrie 2014 la urmatoarele alegeri prezidentiale. Se plateste astfel: 1) pentru minciuni—3 ron ; 2) nelasat interlocutorul sa vorbeasca cum am patit eu mai deunazi in direct cu manipulatorul Nicolescu de la Realitatea fm - 4 ron ; 3) luat la misto interlocutor pro Basescu---6 ron ; 4) aruncat cu zoaie in Romania si romani—10 ron; 5) pentru fiecare pronuntare a cuvintelor Dictator, Chiormaliu, Betiv -----1 ron; 6) aruncat cu pantofi in portretul presedintelui---15 ron ; 7) in sondaje Ponta si Antenescu pe primul loc si daca se poate Basescu pe ultimul – 4000 euro punctul procentual. Premii speciale: va putem face direct si neintarziat analisti sau psihoanalisti.

Valentine tata,

Mercurialul asta l-ai incurcat, sunt alte personaje, de exemplu (pupinc....orange), si ai subtilizat-o de laBe1 tv!

Tipic PDL

Nu pretuiti nici macar o litera din ceea ce afirmati le considerati cel mai sigur si de fapt singurul cunoscut de voi instrument de munca si de izbanda...Va aduc la ,,cunostintu-ri'' Cuvinte noi pentru voi..Adevar..Bun simt..Modestie...Rusine..Educatie..Morala..Inteligenta..Profesionalism..Mila..Bunatate..Omenie..spirit civic(nu comunism)..dragoste de patrie( ..nu de bani..a se intelege corect) ..pentru traducerea acestor cuvinte consultati.dictionarul limbii romane....ps,,,rezultatul duceti-l la sedinta de partid,,printat pentru a nu putea rastalmaci explicatiile scrise acolo, de niste oameni care au avut norocul sa nu va cunoasca...cine stie poate in unii dintre voi se va trezi o unda de remuscare desi ma indoiesc temeinic.

zau irinuco, ……

“Traian Ungureanu: Acum e vremea USL Interviu Ziare.com
Europarlamentarul PDL Traian Ungureanu a vorbit, intr-un interviu acordat Ziare.com, despre realitatile europene ale anului 2011, riscurile pe care le intampina Uniunea Europeana, dar si despre succesul pe care il va inregistra USL in 2012, daca ganditorii uselisti vor stii sa ridice steagul rosu….." marti, 27 decembrie 2011, ora 12:00 sursa: ziare.com
autor: irina ursu......
“…Ce sanse ii dati USL la alegerile din 2012? Cum comentati parcursul politic pe care l-a avut de la infiintare pana in prezent?" (irina ursu)

“Toate sansele. In fond, acum e vremea lor. Inainte de a face altceva, programele de austeritate asumate de UE creeaza contractii, somaj si scumpiri. Astept, deci, un Ponta ridicat la lupta impotriva imperialismului UE si a capitalismului franco-german. Daca sunt patrioti, ganditorii USL au acum prilejul sa ridice steagul rosu, sa tune in sprijinul muncitorilor, sa castige alegerile si sa dea faliment a doua zi. USL ne-ar scuti, astfel, de excursii de documentare in Grecia.
Am impresia, insa, ca alegatorii stiu deja ce nu poate sa spuna USL. E vorba de simplul fapt ca USL nu va putea iesi din programele pe care le injura inainte de alegeri. Cu diferenta ca le va pune in aplicare mai prost si va trebui sa minta mai mult. Asadar, romanii vor avea de ales intre programul anti-criza pe care PDL il poate duce la bun sfarsit si programul anti-criza pe care PSD il poate rata. …" Traian Ungureanu
….sau cum intervievista ziaiureaista irina ursu ori nu intelege, ori falsifica grosolan zisele lui Traian Ungureanu

 

Pentru KosasuD

Draga Kosasule,fii linistit !
De cand s-a aflat ca USL-ul este cu mult sub 50%,postacii rosii au fost consemnati sa nu plece in concediu si sa mazgaleaca cu minciunile lor aceste comentari;mare panica in PSD si PNL-PC !!!
Traiasca TONTA SI Bidon-gol-somnarescu !!!!!!

 

Prima   1   2   Ultima
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor