Traian Ungureanu, despre Ponta: Acest Iancu Jianu Keynes al economiei mondiale

Joi, 10 Noiembrie 2011, ora 16:10
2096 citiri
Traian Ungureanu, despre Ponta: Acest Iancu Jianu Keynes al economiei mondiale
Foto: Arhiva

Eurodeputatul PDL Traian Ungureanu il ironizeaza pe liderul PSD, Victor Ponta, afirmand despre acesta ca este "un Iancu Jianu Keynes al economiei romanesti".

Dupa ce Victor Ponta a opinat ca bancile si corporatiile sunt singurele vinovate de criza economica, Traian Ungureanu scrie pe blog ca "Ponta a incercat sa explice public de unde vine criza financiara. Din nefericire, convingerile si argumentele lui Ponta se restrang la paranoia anticapitalista si il recomanda pe liderul PSD mai degraba pentru sefia gherilelor marxiste FARC din Columbia, decat pentru raspunderea de prim-ministru al Romaniei".

Democrat-liberalul ii aminteste lui Ponta ca datoriile care strivesc Europa se numesc datorii "suverane" pentru ca au fost angajate de autoritatea de stat, adica de guvernele nationale, fie ele de dreapta sau de stanga.

"De ce s-au pus pe imprumuturi guvernele? Nu cumva pentru a plati cheltuielile sociale, salariile, pensiile si reteaua de beneficii pe care taxele si impozitele nu le mai puteau acoperi? Victor Ponta nu stie si nici nu vrea sa stiti cum stau lucrurile", arata Ungureanu.

"Bunul Ponta ia, desigur, apararea omului simplu, complet strain de 'marsaviile elitei europene politice si financiare'. E corect - zice Ponta, acest Iancu Jianu Keynes al economiei mondiale - ca omul de rand sa plateasca pentru aceste ticalosii, cand nimeni nu a beneficiat de profiturile astronomice ale capitalistilor din cabala? Buna intrebare!

Uite, una si mai buna: dar pensionarea la 50 de ani, saptamana de lucru de 34 de ore, sindicalizarea si subventiile pana-n grinda sunt corecte? Tanarul Ponta e mai batran decat barbosii din tablourile care ornau in anii '50, Universitatile lui Ion Iliescu", conchide europarlamentarul democrat-liberal.

John Maynard Keynes a fost economist britanic ale carui idei numite economie keynesiana radicale au avut un impact major atat asupra teoriei politice si economice moderne, cat si asupra politicilor fiscale ale multor guverne.

Este cunoscut in mod special pentru pledoaria sa in favoarea politicilor guvernamentale interventioniste, prin care guvernul ar folosi masuri fiscale si monetare in scopul temperarii efectelor adverse ale recesiunilor economice, crizelor economice si boom-urilor economice.

Este considerat de multi economisti unul dintre principalii fondatori ai macroeconomiei teoretice moderne.

M.M.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Traian Ungureanu Victor Ponta, #Victor Ponta Iancu Jianu , #europarlamentar