Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Traian Ungureanu: Ponta este un risc pentru Romania

Miercuri, 16 Mai 2012, ora 18:58
2908 citiri
Traian Ungureanu: Ponta este un risc pentru Romania
Foto: Arhiva

Europarlamentarul PDL Traian Ungureanu a declarat miercuri ca Victor Ponta este raspunzator pentru "cea mai grava" situatie din invatamantul ultimilor 20 de ani si ca exercitarea de catre el a postului de premier este un "risc" pentru Romania.

"Ieri, asa cum o stie toata lumea, a fost retras al doilea ministru al Educatiei, Ioan Mang. Ambii ministri retrasi de Ponta au fost selectati si numiti de acelasi Victor Ponta. Prin urmare, Victor Ponta poarta raspunderea directa pentru cea mai grava situatie creata in invatamantul romanesc din ultimii 20 de ani", a spus el.

"Asa cum stim, cum stiam, Victor Ponta nu are maturitatea sa-si asume raspunderea. In schimb, Ponta are obrazul sa dea vina pe campania necurata a Opozitiei impotriva ministrilor Educatiei retrasi.

Victor Ponta a intrebat chiar cine se afla in spatele situatiei create la Educatie. Si raspunsul este: incompetenta lui Victor Ponta. Nimeni nu l-a obligat pe Victor Ponta sa faca ministri din persoane cu grave infractiuni profesionale. Nimeni nu l-a obligat. Nici prima oara, nici a doua oara", a completat democrat-liberalul.

Traian Ungureanu a mai spus ca Victor Ponta a preluat un bacalaureat solid, dar a facut din el o "improvizatie". "Asa am ajuns in situatia in care bacalaureatul va fi coordonat de un ministru interimar. Ponta a preluat deci un bacalaureat solid, dar a facut din el o improvizatie. Dupa doua incercari dezastruoase, Victor Ponta, ati vazut, nu si-a mai incercat norocul si a treia oara si a numit un interimar.

Asta ne mai spune ceva: evident USL nu au oameni necesari, oameni pregatiti sa conduca ministerul", a mai sustinut Ungureanu.

Pedelistul a precizat ca Romania are nevoie de un guvern anti-criza, nu de un guvern in criza. "Repet, Romania are nevoie in acest moment de un guvern anti-criza, nu de un guvern in criza. Generator de criza general in Guvernul Ponta este insusi Victor Ponta", a acuzat el.

Ungureanu a adaugat ca, in acest moment greu pentru economiile europene, Victor Ponta si echipa pe care a format-o dau semnale de nesiguranta si de confuzie.

"Victor Ponta, primul ministru al Romaniei, a devenit un factor de risc pentru Romania. Romania are nevoie mai departe, mai departe de un guvern mai credibil condus de un prim ministru competent si sigur pe el. Mai ales acum intr-un moment foarte greu pentru economiile europene. Insa exact in acest moment Victor Ponta si echipa pe care a format-o trimit pe toate caile si prin toate mijloacele semnale de nesiguranta, de confuzie si mai ales de incompetenta", a adaugat eurodeputatul.

"Ati vazut situatia economica este in schimbare de la o ora la alta. Grecia e cu fiecare ora mai aproape de prapastie, liderii europeni se vor intalni curand la Bruxelles pentru a lua decizii cruciale, iar in Romania in fata acestei situatii noi Victor Ponta nu are nicio ideea noua, nicio solutie proaspata pentru 2012. Deocamdata Victor Ponta si ministrii lui se ocupa din plin de 2013, cu tot felul de proiecte si promisiuni. Au consolidat destul 2013, ar fi cazul sa se ocupe de 2012", a indemnat Traian Ungureanu.

Democrat-liberalul a spus ca, in timp ce Victor Ponta face promisiuni, ministrul Finantelor, Florin Georgescu, repeta "din ce in ce mai nelinistit" ca nu pot fi acceptate deficite si depasiri de cheltuieli.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Traian Ungureanu Ponta educatie, #Ungureanu Ponta risc Romania , #europarlamentar