Drept la replica Traian Ungureanu

Autor: Ioana Ene Dogioiu - Senior editor
Miercuri, 05 Iunie 2013, ora 08:36
2361 citiri
Drept la replica Traian Ungureanu

Europarlamentarul PDL Traian Ungureanu a solicitat un drept la replica la articolul publicat luni, 3 iunie 2013, si intitulat "PDL, cea mai proasta strategie".

"Doamna I.Ene e autoarea urmatorului decret publicat pe site-ul Ziare. com si reluate in Revista 22:

'Poate ca Cristian Preda doreste un nou mandat in Parlamentul European. Nu vad nimic rau in asta. E firesc sa vrei sa-ti continui proiectele. Un nou mandat vrea si Traian Ungureanu, cu deosebirea ca TRU nu a avut proiecte si nici macar o prezenta consistenta in Parlamentul European. Ce argument obiectiv ar fi ca TRU sa primeasca un loc eligibil, iar Cristi Preda nu? Ca sa nu mai vorbim despre Monica Macovei, cel mai eficient europalamentar din actuala legislatura.'

Ii cer, respectuos, dnei. I. Ene sa revina la jurnalism. Dna. I. Ene nu considera necesar sa puna la dispozitia cititorilor argumentele pe baza carora a ajuns la concluzii certe. Un jurnalist verifica faptele, inainte de a trage concluzii. Daca aceasta regula nu e respectata, orice minciuna poate fi prezentata drept adevar. In acest caz, victima e publicul cititor. Asa cum se stie, dna. I.Ene e campioana unui jurnalism dominat de respect desavirsit pentru cititori.

Datele referitoare la activitatea sau lipsa de activitate a fiecarui parlamentar european sint publice si sint consultate de jurnalistii care comenteaza onest lucrarile Parlamentului European. Nici eu, nici dna Ene nu putem hotari care e palmaresul unui parlamentar. Asta o stabilesc datele oficiale.

Datele pot fi consultate fara restrictii de oricine, inclusiv de dna I. Ene. In masura in care dna I.Ene considera ca faptele au un rol de jucat in sustinerea unui personaj simpatizat sau in demolarea unui personaj detestat.

Daca nu e prea mult, ii cer dnei. I.Ene sa isi intregeasca analiza publicind rezultatele ciocnirii domniei sale cu faptele.", scrie europarlamentarul Traian Ungureanu in dreptul la replica remis Ziare.com.

Datele oficiale de pe site-ul PE arata urmatoarele:

Cristian Preda este membru in 2 comisii, supleant in alte 6, a avut in acest mandat 341 de propuneri de rezolutie si un raport in calitate de raportor.

Monica Macovei este membra in 5 comisii si supleanta in doua. De la inceputul mandatului, a avut 254 de propuneri de rezolutie si a intocmit 39 de rapoarte.

Traian Ungureanu este membru in 2 comisii, supleant in 3, a intocmit 2 rapoarte si 32 de propuneri de rezolutie.

Potrivit site-ului VoteWatch, dl Preda are o prezenta la vot de 99,28% si este pe locul al doilea, iar dl. Ungureanu cu o prezenta de 70,95% ocupa locul 680.

PDL, cea mai proasta strategie(Opinii)

Citeste si:
Băsescu își vrea privilegiile înapoi. Atacă la CCR legea prin care a fost lăsat fără vila de protocol și pază
Băsescu își vrea privilegiile înapoi. Atacă la CCR legea prin care a fost lăsat fără vila de protocol și pază
Traian Băsescu a atacat la Curtea Constituţională, prin intermediul instanţei de judecată, modificările aduse Legii 406/2001, prin care i-au fost retrase privilegiile cuvenite foştilor...
Cei mai vizibili miniștri din Guvernul Ciucă. Alexandru Rafila a ajuns unul dintre cei mai „șterși” membri ai Executivului
Cei mai vizibili miniștri din Guvernul Ciucă. Alexandru Rafila a ajuns unul dintre cei mai „șterși” membri ai Executivului
Premierul Nicolae Ciucă ocupă primul loc ca vizibilitate şi în luna mai. Pe locul al doilea se situează ministrul Educaţiei Sorin Cîmpeanu, urmat de ministrul Energiei Virgil Popescu, ambii...