Traian Ungureanu, despre ministrul Educatiei: "Copy Mang Paste"

Duminica, 13 Mai 2012, ora 16:47
3266 citiri
Traian Ungureanu, despre ministrul Educatiei: "Copy Mang Paste"

Europarlamentarul PDL Traian Ungureanu, a declarat, duminica, intr-o conferinta de presa, ca premierul Victor Ponta a debutat cu doua "mutari catastrofale", respectiv numirea ca ministru al Educatiei a Cornei Dumitrescu si apoi a lui "Copy Mang Paste", "primul copiator al tarii".

El a amintit ca Ponta, pe care l-a numit ironic "cel mai cinstit si competent prim-ministru", a fost nevoit sa o retraga pe Corina Dumitrescu, dupa cateva zile, in urma criticillor aparute in presa.

"A adus un al doilea ministru, il cunoasteti, tot la Educatie, domnul Copy Mang Paste, si, reamintesc, domnul Ponta are pana luni termen sa il indeparteze din fruntea Ministerului Educatiei pe primul copiator al tarii", a mentionat democrat-liberalul.

Ungureanu a aratat ca Ponta are si o alta varianta, respectiv poate adopta o hotarare de Guvern prin care sa legalizeze copiatul in Romania si sa fie exmatriculati toti cei care nu copiaza.

Traian Ungureanu a facut, duminica, un bilant al Guvernarii Ponta la o saptamana dupa primirea votului de investitura.

Premierul Victor Ponta spera ca acuzatiile de plagiat la adresa ministrului Educatiei nu vor fi confirmate si ca, astfel, nu va fi cazul sa il inlocuiasca pe Ioan Mang de la conducerea ministerului, aratand insa si in cazul unei schimbari vor continua controversele, din cauza intereselor din sistem.

Ponta, despre Mang: Se fac verificari. Daca e vinovat, pleaca

"Controversele cred ca vor continua, oricine pe care il voi numi va fi contestat de o anumita parte, pentru ca Ministerul Educatiei, din pacate, este in acest moment un sistem cu foarte multe interese si orgolii. Aici nu mai discutam deja de persoane. Spre deosebire de domnul Boc, care se pricepe extraordinar de bine la plagiat, eu nu judec ca domnia sa si am cerut unei institutii a carei credibilitate nu este de nimeni contestata, Academia Romana, sa verifice", a spus Ponta, la emisiunea "Dupa 20 de ani" de la PRO TV.

Premierul a afirmat din nou ca Ioan Mang va fi inlocuit la conducerea Ministerului Educatiei daca acuzatiile de plagiat sunt confirmate, dar ca spera sa nu fie cazul.

Citeste si:
Însărcinatul cu afaceri al SUA laudă ”măsurile revoluționare” luate de România: ”Toate vorbesc despre un viitor fantastic”
Însărcinatul cu afaceri al SUA laudă ”măsurile revoluționare” luate de România: ”Toate vorbesc despre un viitor fantastic”
Însărcinatul cu Afaceri al Ambasadei SUA în România, David Muniz, a lăudat vineri, 1 iulie, alianța cu țara noastră. El a subliniat că prezenţa americană reprezintă dovada că SUA...
Amenințarea Laurei Codruța Kovesi la adresa României are ecou. ”Reporteri Fără Frontiere”, apel urgent către Klaus Iohannis
Amenințarea Laurei Codruța Kovesi la adresa României are ecou. ”Reporteri Fără Frontiere”, apel urgent către Klaus Iohannis
Organizaţia Reporteri fără Frontiere a criticat vineri, 1 iulie, forma legii privind protecţia avertizorilor de integritate adoptată de Parlamentul României. Organizația face apel la...