Traian Ungureanu: Guvernul Ponta sa introduca in imn numele "Victor"

Vineri, 08 Iunie 2012, ora 21:12
1957 citiri
Traian Ungureanu: Guvernul Ponta sa introduca in imn numele "Victor"

Europarlamentarul PDL, Traian Ungureanu, i-a sugerat, vineri, premierului Ponta sa adopte o ordonanta de urgenta in care sa introduca in imnul tarii cuvantul "Victor", in contextul in care la mitingul USL s-a omis versul care facea referire la "Traian".

"Imnul de stat este unul singur si se difuzeaza sau se interpreteaza integral. Daca asta este o problema pentru USL, atunci ne permitem sa sugeram guvernului Ponta sa adopte o ordonanta de urgenta care sa introduca in imnul de stat cuvantul Victor", a spus Ungureanu.

Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, joi seara, la finalul mitingului USL in care a fost omisa din imnul national referirea la "Traian" ca ii va certa pe organizatori pentru acest lucru.

Intrebat de ce s-a sarit la deschiderea evenimentului USL peste versul in care apare numele "Traian", Ponta a negat acest lucru. "Eu? Am sarit?", s-a mirat el. La insistentele jurnalistilor, care i-au spus ca cel putin organizatorii au facut acest lucru, Ponta a zis ca ii va certa. "O sa ii cert", a spus el.

"Haideti sa va zic sincer. Sigur ca, ani de zile, normal, numele acesta de Traian nu ma lasa indiferent, acuma cred ca se inchide o epoca si putem sa ne cantam imnul linistiti", a adaugat el.

Mitingul USL de joi seara de la Romexpo a inceput cu intonarea imnului national al Romaniei, "Desteapta-te romane", care a fost fredonat de cei trei co-lideri ai USL. Versurile din strofa a doua, "Si ca-n a noastre piepturi pastram cu fala-un nume / Triumfator in lupte, un nume de Traian!", au fost sarite.

La randul sau, presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, joi seara, ca "nu a fost ceva intentionat" omiterea numelui "Traian" din imnul national intonat la mitingul USL de la Romexpo.

"Nu cred ca a fost ceva intentionat. Am mai cantat in alte ocazii imnul, nu s-au cantat toate strofele, pentru ca dureaza mult, precum stiti, dar nu...Imnul e imn", a declarat Antonescu.

Citeste si:
AUR a anunţat depunerea unei plângeri penale în legătură cu testarea COVID a elevilor
AUR a anunţat depunerea unei plângeri penale în legătură cu testarea COVID a elevilor
Senatorul AUR Rodica Boancă a anunţat că a depus o plângere penală "pentru zădărnicirea combaterii bolilor" în legătură cu procedura de administrare a testelor rapide antigen non-invazive...
Nicolae Ciucă, despre taxarea marilor companii: ”Am să discut cu fiecare dintre cei responsabili. Vom lua o decizie împreună”
Nicolae Ciucă, despre taxarea marilor companii: ”Am să discut cu fiecare dintre cei responsabili. Vom lua o decizie împreună”
Premierul Nicolae Ciucă a declarat marţi, 7 decembrie, că nu s-a luat "niciun fel de decizie" privind posibilitatea introducerii unei taxe pentru marile companii, menţionând că va discuta pe...