Traian Ungureanu: USL face din Parlament hotel, din alegatori personal de serviciu

Marti, 22 Mai 2012, ora 18:55
2370 citiri
Traian Ungureanu: USL face din Parlament hotel, din alegatori personal de serviciu
Foto: Arhiva

Europarlamentarul Traian Ungureanu a criticat legea electorala Ponta-Antonescu, adoptata marti de Camera Deputatilor, subliniind faptul ca romanii au votat la referendum, in 2009, pentru reducerea numarului de parlamentari, iar legea USL are efectul contrar.

Intr-o declaratie de presa tinuta la sediul PDL, Traian Ungureanu i-a ironizat pe liderii USL, spunand ca, dupa ce au demonstrat ca nu sunt "prietenii economiei romanesti", punand tot felul de taxe si impozite, dupa ce au aratat ca nu sunt "prietenii adevarului", pentru ca prim-ministrul Ponta a facut turul ministerelor "pentru a lansa minciuni", acum au demonstrat ca nu sunt nici "prietenii democratiei".

Traian Ungureanu a subliniat ca prin actuala lege electorala USL isi propuna "sa faca din parlament un hotel cu un singur partid si din alegatori - personalul de serviciu".

"Romanii au cerut la referendum mai putini parlamentari, noul sistem ii obliga sa aleaga mai multi!", a mai adaugat democrat-liberalul.

Legea Ponta-Antonescu inmulteste parlamentarii, desi USL promisese ca ii injumatateste

PDL ataca uninominalul la Curtea Constitutionala: USL si-a legiferat dispretul fata de romani

In plus, acesta a tinut sa sublinieze si faptul ca Victor Ponta si Crin Antonescu "au ajuns la putere fara sa fie alesi", adica dupa trecerea unor parlamentari dintr-o tabara in alta, iar acum "zgaltaie Constitutia si se pregatesc sa foloseasca parlamentul pentru a-l trimite pe Ponta la Bruxelles".

"Folosesc democratia pentru a distruge democratia", a conchis Traian Ungureanu.

Pirvulescu: USL vrea sa distruga PDL cu uninominalul

Legea electorala Ponta-Antonescu a fost votata marti de Camera Deputatilor, decizionala, si urmeaza sa mearga spre promulgare dupa ce Curtea Constitutionala isi va exprima punctul de vedere asupra sesizarii PDL. De asemenea, este posibil ca presedintele Traian Basescu sa o reintoarca in Parlament, stiut fiind ca el a fost initiatorul referendumului din 2009.

Votul uninominal varianta USL a trecut de Parlament - PDL il contesta la CCR

Legea a fost votata de deputatii USL, UNPR si cei ai minoritatilor, in timp ce UDMR s-a abtinut de la vot, iar PDL a votat impotriva.

Protest in Parlament fata de uninominalul USL: Asta-i magarie, nu democratie!

Legea este puternic contestata si de organizatiile neguvernamentale, care considera ca noul sistem de vot incalca principiile democratiei si Constitutia.

Eveniment Quarterly Report

Referat DNA: Baronul PSD Dumitru Buzatu făcea presiuni asupra subalternilor care se ocupau de derularea proiectelor finanţate din fonduri europene
Referat DNA: Baronul PSD Dumitru Buzatu făcea presiuni asupra subalternilor care se ocupau de derularea proiectelor finanţate din fonduri europene
Preşedintele Consiliului Judeţean Vaslui, Dumitru Buzatu, făcea presiuni asupra subalternilor săi care se ocupau de derularea unor proiecte finanţate din fonduri europene pentru ca unele sume...
Trecutul puțin știut al lui Dumitru Buzatu: a scris la un ziar celebru, în "grupul acela formidabil": "Un tânăr de treabă ajuns o otreapă"
Trecutul puțin știut al lui Dumitru Buzatu: a scris la un ziar celebru, în "grupul acela formidabil": "Un tânăr de treabă ajuns o otreapă"
Baronul PSD Dumitru Buzatu este amintit de foști colegi de facultate din Iași. În studenție, politicianul ajuns stăpânul "moșiei" Vaslui era apreciat și considerat un tânăr de viitor....
#Traian Ungureanu legea electorala, #Traian Ungureanu reducere parlamentari, #Traian Ungureanu uninominal , #PDL
Comentarii