Traian Ungureanu: USL i-a facut un frumos cadou de Craciun lui Voiculescu

Marti, 27 Noiembrie 2012, ora 21:27
2130 citiri
Traian Ungureanu: USL i-a facut un frumos cadou de Craciun lui Voiculescu

Traian Ungureanu a declarat ca prin OUG privind legea CNA "s-au anihilat" atributiile institutiei, si ca USL si-a platit datoriile si i-a facut "un foarte frumos cadou de Craciun" lui Dan Voiculescu.

"E inca un pas in proiectul de subordonare a statului roman. USL a incercat o data in aceasta vara cand a atacat violent toate institutiile fundamentale ale democratiei romanesti. Proiectul a fost perfectionat si acum incepe sa fie pus in practica. OUG care a fost mai intai formulata intr-o prima versiune, dupa asta retrasa, ascunsa mai degraba la protestele comunitatii media din Romania, a reaparut astazi in sedinta de guvern pe ordinea de zi suplimentara, si nu pe ordinea de zi vizibila ca sa spun asa", a spus europarlamentarul PDL, marti, in cadrul unei conferinte de presa fiind intrebat ce parere are de faptul ca Victor Ponta a dat o OUG care sa modifice legea CNA.

Guvernul modifica de urgenta Legea audiovizualului - vizati CNA, cablistii si agentiile

Purtatorul de cuvant al ARD a precizat ca prin aceasta OUG, CNA este "anihilat", iar USL i-a facut "un foarte frumos cadou de Craciun" lui Dan Voiculescu.

"Ea nu a fost dezbatuta public in niciun fel, tema nu a fost dezbatuta public in niciun fel. Ce a facut aceasta ordonanta? Unu, practic a anihilat CNA-ul, care este numai asa controlorul, pazitorul bunelor practici in mass-media, cu precadere in televiziune (...). In al doilea rand, ordonanta este un foarte frumos cadou de Craciun pentru domnul Dan Voiculescu. Mai pe romaneste spus ordonanta abroga limitele de prezenta pe piata ale unui trust media. Asadar, domnul Voiculescu va putea sa isi pastreze buchetul rau mirositor de televiziuni pe care il are acum", a comentat democrat-liberalul.

Prin legea CNA, USL isi plateste datoriile fata de Dan Voiculescu

El a mai spus ca, prin aceasta OUG, USL isi plateste datoriile fata de "propagandistul lor sef", Dan Voiculescu.

"Deci e vorba de o lege in care USL isi plateste datoriile fata de propagandistul lor sef, Dan Voiculescu. Cu asta se ocupa Guvernul Romaniei atunci cand nu alearga prin tara pe la mitinguri in timp ce Romania pierde sute de mii de locuri de munca. Asta este sportul preferat al domnului Ponta", a conchis Traian Ungureanu.

Una dintre modificarile facute de catre Guvern, prin OUG, la Legea audiovizualului se refera la faptul ca "introducerea in instanta judecatoreasca a contestatiilor privind deciziile de sanctionare emise de CNA suspenda efectele acestor decizii", a anuntat marti Andrei Zaharescu.

De asemea, el a precizat ca ordonanta stabileste cerintele privind stabilirea calitatii de membru al CNA, similar celor reglementate pentru celelalte autoritati de supraveghere din Romania. Candidatii trebuie sa stabileasca cumulativ mai multe conditii, printre care se numara experienta de cinci ani in domeniul audiovizualului, "sa nu fie rude pana la gradul al treilea inclusiv cu presedintele Romaniei, presedintii camerelor Parlamentului sau cu membrii Guvernului".

Citeste si:
Capitalele lumii care „au furat” Crăciunul cu taxe de intrare la târgul de sărbători. Cum se compară ofertele lor cu cea din București
Capitalele lumii care „au furat” Crăciunul cu taxe de intrare la târgul de sărbători. Cum se compară ofertele lor cu cea din București
Târgul de Crăciun din București a pornit într-o nouă ediție, după ce anul trecut acesta a fost anulat din cauza restricțiilor pandemice. Spre deosebire de anii anteriori, bucureștenii...
Marcel Ciolacu le plânge de milă pensionarilor români: "80 la sută trăiesc cu o pensie până în 2.000 de lei"
Marcel Ciolacu le plânge de milă pensionarilor români: "80 la sută trăiesc cu o pensie până în 2.000 de lei"
Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că 80 la sută dintre pensionarii români au o pensie de până în 2.000 de lei şi că pensia minimă va ajunge de la 1 ianuarie 2022 la 1.000 de...