TRU, lectie de germana pentru Ponta: Guvernul USL, Romania, Kaput (Video)

Duminica, 15 Iulie 2012, ora 15:00
4951 citiri
TRU, lectie de germana pentru Ponta: Guvernul USL, Romania, Kaput (Video)

Europarlamentarul PDL Traian Ungureanu acuza USL ca a intrat in Opozitie, devenind astfel "o opozitie la democratie si la Uniunea Europeana".

"Ne aflam intr-o situatie inadmisibila intr-o democratie - un partid antidemocratic si antieuropean detine puterea in Romania, stat membru UE. Referendumul nu este o consultare pe tema Traian Basescu presedinte sau nu, ci Romania in interiorul sau in afara UE", a transmis TRU intr-o conferinta de presa.

Democrat-liberalul a reiterat ca Victor Ponta si Crin Antonescu propun romanilor un "nationalism care ne scoate in afara Europei, ei lupta impotriva intereselor Romaniei".

De asemenea, pedelistul a facut o aluzie la declaratia facuta de Ponta la Ziua Frantei, sambata, cand premierul a afirmat ca nu vorbeste germana.

"Guvernul USL, Romania, Kaput", i-a dat TRU o lectie de germana lui Ponta, precizand ca "Germania este stalpul Uniunii Europene, un prieten si un partener impecabil al Romaniei, dar si un model de democratie si guvernare economica".

Traian Ungureanu a mai acuzat USL ca a promovat sanctionarea cetatenilor romani cu un leu tot mai slab si cu investitori nelinistiti.

"Printre minciunile USL se spune ca protestele si criticile UE sunt, de fapt, proteste de dreapta - cum s-ar spune, de la PDL-ul european. USL a fost criticat fara exceptie si de partide de dreapa, si de sefii partidelor socialiste. Deci, cum s-ar spune, PSD-ul european este impotriva Guvernului Ponta", a completat europarlamentarul.

Acesta a vorbit si despre ipoteza lansata, in ultimele zile, de mai multi uselisti, ipoteza potrivit careia referendumul s-ar putea desfasura in doua zile.

"Cei doi - Victor Ponta si Crin Antonescu - si alte figuri din USL continua sa sfideze apelurile liderilor UE si merg mai departe cu acte antidemocratice care plaseaza Romania in afara Europei. [...]

USL va folosi sesiunea extraordinara a Parlamentului pentru a legifera o alta monstruzitate. Ii cerem lui Crin Antonescu sa promulge imediat proiectul de lege asupra referendumului, proiect care a fost declarat constitutional de CCR si mai are nevoie doar de semnatura presedintelui - proiectul stabileste ca referendumul e valabil doar daca la vot se prezinta jumatate plus unu din numarul de alegatori.

Cerem USL sa se abtina de la orice noua facatura legislativa si sa abroge OUG care modifica regulile de desfasurare a referendumului, OUG prin care a fost schimbat Avocatul Poporului si OUG care restrange dreptuile CCR - aceste trei crime legislative trebuie abrogate", a mai spus Ungureanu.

In finalul discursului, acesta i-a atras atentia lui Crin Antonescu de faptul ca, in calitate de presedinte interimar, nu are voie sa se pronunte in legatura cu mitingurile de partid.

"Si daca nu poate sa respecta legile, macar sa respecte regulile bunului simt si sa nu se propunte in favoarea unui miting in care primarul Radu Mazare, cu bareta rosie si uniforma paramilitara, indeasa suluri de bancnote in decolteul dansatoarei", a conchis TRU.

Citeste si:
Băsescu își vrea privilegiile înapoi. Atacă la CCR legea prin care a fost lăsat fără vila de protocol și pază
Băsescu își vrea privilegiile înapoi. Atacă la CCR legea prin care a fost lăsat fără vila de protocol și pază
Traian Băsescu a atacat la Curtea Constituţională, prin intermediul instanţei de judecată, modificările aduse Legii 406/2001, prin care i-au fost retrase privilegiile cuvenite foştilor...
Cei mai vizibili miniștri din Guvernul Ciucă. Alexandru Rafila a ajuns unul dintre cei mai „șterși” membri ai Executivului
Cei mai vizibili miniștri din Guvernul Ciucă. Alexandru Rafila a ajuns unul dintre cei mai „șterși” membri ai Executivului
Premierul Nicolae Ciucă ocupă primul loc ca vizibilitate şi în luna mai. Pe locul al doilea se situează ministrul Educaţiei Sorin Cîmpeanu, urmat de ministrul Energiei Virgil Popescu, ambii...