Se lucrează intens pe Transalpina de Apuseni. 43 de kilometri din șoseaua spectaculoasă, gata în 2023 FOTO

Autor: N.G.
Miercuri, 22 Martie 2023, ora 23:19
6041 citiri
Se lucrează intens pe Transalpina de Apuseni. 43 de kilometri din șoseaua spectaculoasă, gata în 2023 FOTO
Primul lot al drumului de 80 de kilometri va fi gata în 2023 FOTO CJ Alba

Antreprenorul lucrează intens pe lotul 1 al DJ 107I – Transalpina de Apuseni, unul dintre cele mai spectaculoase drumuri montane din Transilvania.

Reprezentanții Consiliului Județean Alba spun că lucrările de modernizare pe acest lot vor fi gata la finalul anului. De la Bucium la Aiud, Transalpina de Apuseni străbate unele dintre cele mai sălbatice și spectaculoase peisaje din România.

”Lucrările sunt în grafic pe lotul 1 al DJ 107 I – Transalpina de Apuseni. Se lucrează intens la terasamente, rigole și poduri. Totodată, a fost aplicat stratul de balast stabilizat, iar de miercuri va începe aplicarea stratului binder. Ne cerem scuze locuitorilor municipiului Aiud pentru disconfortul creat, mulțumindu-le totodată pentru înțelegerea de care dau dovadă!

Lotul 1 are o lungime de 43,51 km, plecând din Municipiul Aiud și până la Ponor. Lucrările de modernizare ale acestui lot vor fi finalizate până la sfârșitul anului”, a anunțat vicepreședintele CJ Alba, Marius Hațegan.

FOTO CJ Alba

Lucrările de modernizare pe drumul județean DJ 107 I „Transalpina de Apuseni” – lotul 1, care face legătura între municipiul Aiud și comunele Râmeț și Ponor, au reînceput în luna ianaurie 2023. Contractul pentru continuarea lucrărilor pe cei 43,5 km are o valoare de peste 113,6 milioane de lei, termenul de execuție fiind de maxim 12 luni.

În 19 aprilie 2022, Consiliul Județean Alba a emis notificarea de reziliere a contractului de lucrări cu asocierea Operes SRL – Societatea de Construcții Napoca SA – Cosedil SPA, câștigătoarea licitației pentru lotul 1, ca urmare a neconstituirii garanției de bună execuție din partea antreprenorului. Raportul contractual dintre părți a încetat începând cu data de 6 mai 2022.

FOTO CJ Alba

Până atunci, pe lotul 1 din DJ 107 I (Aiud (DN1) – Aiudul de Sus – Râmeț – Brădești – Geogel – Măcărești – Bîrlești Cătun – Cojocani – Valea Barnii – Bîrlești – Mogoș – Valea Albă – Ciuculești – Bucium – Izbita – Coleșeni – Bucium Sat – DN74 Bucium Cerbu, au fost executate lucrări în procent de aproximativ 29% din valoarea contractului inițial de execuție.

Contractul privind continuarea lucrărilor pe lotul 2, Ponor - Bucium, nu au fost încă atribuit.

Quarterly Report - Editia 4

Adobe Reader introduce noi funcții de inteligență artificială pentru utilizatorii Android
Adobe Reader introduce noi funcții de inteligență artificială pentru utilizatorii Android
Adobe investighează modalități de a folosi AI-ul Gemini Nano pentru a îmbunătăți funcționalitatea aplicațiilor sale de Android, precum Adobe Acrobat. Utilizatorii de Android vor avea acces...
HONOR anunță disponibilitatea MagicOS 8.0 pentru Seria HONOR Magic V2. Cu ce îmbunătățiri vine
HONOR anunță disponibilitatea MagicOS 8.0 pentru Seria HONOR Magic V2. Cu ce îmbunătățiri vine
HONOR a anunțat lansarea MagicOS 8.0 pentru dispozitivele din seria HONOR Magic V2, inclusiv modelul Magic V2 RSR Porsche Design. Actualizarea, bazată pe Android 14, poate fi accesată din meniul...
#transalpina apuseni, #drum, #Muntii Apuseni, #lucrari , #infrastructura