Ce directori de companii romanesti castiga sute de milioane de lei pe luna

Miercuri, 20 Iunie 2012, ora 18:08
4455 citiri
Ce directori de companii romanesti castiga sute de milioane de lei pe luna

Unii dintre directorii companiilor romanesti castiga cateva sute de milioane de lei vechi pe luna, respectiv mii de euro lunar.

Conform unui clasament realizat in anul 2011, cel mai mare salariu platit de stat este cel al presedintelui CEC, informeaza Digi 24.

Astfel, seful CEC, Radu Gratian Ghetea, are un salariu de mai mult de 30.000 de lei lunar, ceea ce inseamna in jur de 7.000 de euro. Pe locul doi se afla directorul Transelectrica, Octavian Lohan, al carui salariu depaseste 21.000 de lei pe luna.

Pe locul trei se afla directorul general al Complexului Energetic Turceni, care castiga 14.600 de lei in fiecare luna, in timp ce salariul directorului RATB este de aproape 10.000 de lei lunar.

Guvernul Ponta vrea sa taie salariile mari ale bugetarilor

Guvernul condus de Victor Ponta ar intentiona sa scada salariile bugetarilor care castiga mai mult de 1.000 de euro. Potrivit unui proiect de lege, vizati ar fi angajatii din regii autonome si companii de stat.

Salariile directorilor din companiile de stat vor fi limitate la nivelul veniturilor directorului general sau al managerului, deoarece exista cazuri in care remuneratia acestor angajati este mai mare decat cea a directorilor generali, a declarat premierul Victor Ponta.

Salariile vor fi limitate inclusiv in cazul persoanelor care ocupa posturi de consilier in companiile de stat.

"Cred ca este anormal ca in companiile cu capital de stat, in afara de salariul managerului sau al directorului general care este limitat la nivelul unui secretar de stat, toate celelalte salarii de sub el sa fie de zeci, sute si foarte multe sute de milioane de lei. Intentionam sa limitam veniturile celor din societatile comerciale cu capital de stat la nivelul directorului general sau al managerului, pentru ca in acest moment stiti foarte bine ce s-a intamplat dupa decizia Guvernului Boc: directorul general sau managerul are un salariu egal cu al secretarului de stat, iar toti directorii de sub el, uneori zeci si sute de directori, au salarii mai mari decat la cele mai mari companii multinationale, ceea ce este o smecherie", a spus Ponta.

Proiectul de lege care reglementeaza salarizarea in companiile de stat a fost discutat in prima lectura in sedinta de miercuri a Guvernului, premierul cerand ministrilor sa isi prezinte punctul de vedere pana saptamana viitoare.

Citeste si:
Ministrul Mediului anunță fonduri uriașe pentru ”Casa Verde Fotovoltaice”. Când se va relua depunerea dosarelor
Ministrul Mediului anunță fonduri uriașe pentru ”Casa Verde Fotovoltaice”. Când se va relua depunerea dosarelor
Ministrul Mediului, Tánczos Barna, a anunțat marți, 25 ianuarie, că are ca obiectiv alocarea unui miliard de euro până în anul 2024 pentru programul prin care populaţia poate cumpăra, cu...
Ministrul Muncii anunță că PSD va cere renegocierea cheltuielor cu pensiile din PNRR. Riscurile deciziei
Ministrul Muncii anunță că PSD va cere renegocierea cheltuielor cu pensiile din PNRR. Riscurile deciziei
Ministrul Muncii, Marius Budăi, a anunțat marți, 25 ianuarie, că PSD va cere în coaliție renegocierea cu Comisia Europeană a plafonului de cheltuieli pentru pensii din PNRR. În prezent,...