Profitul Transelectrica a scazut de opt ori in primele sase luni

Marti, 14 August 2012, ora 12:15
1403 citiri
Profitul Transelectrica a scazut de opt ori in primele sase luni

Compania nationala de transport al energiei electrice Transelectrica (TEL) a raportat un profit net de 22,6 milioane lei (5,1 milioane euro) in primele sase luni ale anului, de aproape opt ori sub cel din perioada similara a anului trecut, desi in primul trimestru consemnase un castig de 43,6 milioane lei.

"Acest rezultat a fost determinat, in principal, de diminuarea cantitatii de energie electrica consumata in SEN (sistemul energetic national, n.r), ceea ce a condus la diminuarea tuturor categoriilor de venituri care se determina in functie de aceasta (serviciul de transport, serviciile de sistem, administrare piata angro), de cresterea obligatiilor de plata din tariful de transport, a obligatiilor de plata din tariful serviciilor de sistem functionale; cresterea cheltuielilor materiale (cheltuielile cu amortizarea, cheltuielile cu mentenanta, alte servicii executate de terti) si a cheltuielilor cu personalul (plata sumei aferente participarii salariatilor la profit)", se arata in raportul semestrial al companiei, citat de Mediafax.

In primele sase luni din 2011, Transeletrica a avut un profit de 178,63 milioane lei.

Veniturile totale au crescut in primul semestru cu 3,2%, la 1,48 miliarde lei, insa cheltuielile totale s-au majorat cu 18,8%, la 1,45 miliarde lei.

Datoriile cu scadenta de pana la un an s-au redus cu 52%, la 666,81 milioane lei, de la 1,39 miliarde de lei la finalul anului trecut.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
YouTube a implementat recent un nou codec destinat îmbunătățirii eficienței compresiei video, dar această schimbare a generat probleme pentru utilizatorii de dispozitive mai vechi, inclusiv...
Android 15 își va avertiza utilizatorii în privința deteriorării dispozitivului
Android 15 își va avertiza utilizatorii în privința deteriorării dispozitivului
Noua versiune Android 15 va introduce o funcție inovatoare care va alerta utilizatorii atunci când dispozitivele lor sunt pe cale să se defecteze din cauza uzurii excesive a cipului de stocare...
#Transelectrica profit primul semestru, #Transelectrica scadere profit , #stiri Transelectrica