Ziare.com

Ce face foamea de bani a Guvernului Tudose: Transelectrica da dividendele la stat si se imprumuta ca sa faca investitii

Miercuri, 20 Septembrie 2017, ora 17:10

   

Ce face foamea de bani a Guvernului Tudose: Transelectrica da dividendele la stat si se imprumuta ca sa faca investitii
Operatorul sistemului energetic national, Transelectrica, controlat in mare parte de Ministerul Economiei (58%), anunta ce probleme va crea distribuirea dividendelor suplimentare de 171 milioane lei solicitate de Guvern, din rezerve si profitul reportat.

Reprezentantii Transelectrica atentioneaza ca vor fi obligati sa contracteze imprumuturi pe termen mediu si lung si chiar de la inceputul anului viitor pentru a-si putea finanta proiectele de investitii, informeaza Profit.ro.

"Trebuie avut insa in vedere ca orice suma distribuita ca dividende in acest moment va presupune necesitatea contractarii de catre companie inca din semestrul I al anului 2018 a unor finantari noi pe termen mediu si lung in vederea realizarii proiectelor de investitii strategice aprobate de catre ANRE si Ministerul Economiei in planul de dezvoltare pe 10 ani.

Proiectele majore incluse in planul de dezvoltare al companiei sunt deja incluse in Planul European de dezvoltare a retelei de transport al energiei electrice coordonat la nivel de ENTSO-E (Reteaua Europeana a Operatorilor de Transport al Energiei - n.red.). Subliniem ca printre aceste proiecte se numara si 6 Proiecte de Interes Comun European (eligibile pentru a primi finantari nerambursabile de la UE - n.red.) ", se arata intr-un document recent al Transelectrica adresat actionarilor.

Vezi si Statul ia bani si de la Hidroelectrica. Dividende de 655 milioane de lei, aprobate de urgenta

Si Nuclearelectrica, controlat de stat prin Ministerul Energiei cu peste 82% din actiuni, anunta ca dividendele suplimentare de 110 milioane lei solicitate recent de Guvern reprezinta peste 85% din banii pusi deoparte de companie pentru investitii.

Recent, si Transgaz a avertizat Executivul, a doua oara, cu privire la impactul negativ al distribuirii dividendelor suplimentare de 171 milioane lei cerute de stat asupra capacitatii acesteia de a-si finanta investitiile strategice pe care le are in plan.

Citeste si Guvernul scoate bani de unde poate: A cerut dividende de la Romgaz... pe anul in curs
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2798 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
6 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Ce nu va este clar electricienii mei ? Cand guvernul va ia dividente

este dreptul lui: el este stapanul, nu?
Iar cand vreti sa investiti, guvernul va ameninta ca va privatizeaza :))) Va cumpara Daddy si apropiatii sai. Doar nu vreti ca guvernul sa investeasca?
Cine v-a invatat pe voi asa ceva?

Pe scurt, guvernul ia tot, dar nu da nimic! Ati inteles? Ca doar v-am pus la curent...

 

Guvernul jefuieste companiile de stat in interesul PSD

In tarile de la Vest de noi, folosirea activelor propriei firme pentru interese proprii se califica pentru frauda si abuz de functie ("abuz in serviciu" cum se zice la noi).

 

A cuvantat drakknea: salariile nu se micsoreaza ! Pai asta era

trecut in programul psd ? Acel program mult laudat de ciracii lui drakknea... S-ar putea sa fie asa, dar cu banii furati de la companiile de stat si cu cresterea accizelor,etc, deci cu scumpirile aparute, salariile reale vor scadea intru slava psd-ului lui drakkne !

avand in vedere faptul ca companiile jefuite NU sunt companii

...de stat ci sunt companii private pe actiuni in care statul romanisatanez detine majoritatea actiunilor, avand in vedere ca statul romanisatanez comite un abuz de servici deosebit de grav si o frauda enorma care depaseste DE ZECI DE ORI pragul de 200.000 euro peste care abuzul de servici este tratat de propusa lege romanisataneza penala, inseamna ca vinovatii persoane fizice in guvernul romanisatanez pesederast al prim-hagiului tudose braileanu sunt pasibili de pedeapsa aspra prevazuta de prezenta si propusa pravila romanisataneza cremenala.
De aici rezulta clar ca susnumitul guvern pesederast si palavramentul majoritar alde pesederast vor discuta si vota ca pragul abuzului de sirvici criminal va fi de cateva miliarde de lei ca doar nu se poate ca membrii intregului guvern sa-si aiba domitziliul in penitenciar.
Ironia amara este ca la un prag atat de ridicat, abuzurile de sirviciu ale lu' drakknea ot tiliorman vor fi privite drept un ra...t de mizilic si astfel numitul drakknea va fi privit ca un marunt pungash de buzunare si nu va pati nimikk deoarece n-or sa se ocupe ditamai dna-ul si diicot-ul de un asemenea infrakktor mikk si de nimikk.

Imediat după prăbușirea lui Ceaușescu...

... au apărut enormitățile economice comise de comuniști. De pildă, din ciclul "totul la export", se exporta cartonul de ambalaj, și nu se mai putea exporta mobila, de șpe mii de ori mai scumpă. Dragnea o ia, iavaș-iavaș, pe urmele Impușcatului....

marea intrebare....

Companiile transelectrica, transgaz, hidroelectrica, nuclearelectrica sunt companii in care MAJORITATEA actiunilor sunt detinute de romanisatanezul stat care NU este insa detinatorul TUTUROR actiunilor acestor companii.
Falimentarul romanisatanez stat leprezentat de guvernu' prim-hagiului pesederast tudose cere companiilor mentionate mai sus plata ANTICIPATA a unor dividende.
Intrebarea este urmatoarea: vor face companiile mentionate mai sus plata anticipata a dividendelor SI ACTIONARILOR MINORITARI?

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor