Marele proiect anunțat de autorități pentru Transfăgărășan: drumul să rămână deschis tot timpul anului

Miercuri, 22 Februarie 2023, ora 21:07
15363 citiri
Marele proiect anunțat de autorități pentru Transfăgărășan: drumul să rămână deschis tot timpul anului
Transfăgărășanul FOTO / Facebook CNAIR

CNAIR își propune să mențină deschis, de-a lungul anului, Transfăgărășanul pentru o perioadă cât mai lungă de timp, astfel a lansat miercuri, 22 februarie, consultarea de piață pentru modernizarea acestuia.

Mai precis, proiectul de modernizare ”urmărește atingerea a două deziderate, respectiv aducerea și îmbunătățirea infrastructurii rutiere existente la nivelul parametrilor optimi de funcționare (acolo unde acești parametri se află la nivel mediu)”.

”În esență, se urmărește, pe cât posibil, menținerea drumului în circulație pentru o perioadă cât mai lungă de timp.

Obiectivul general al proiectului constă în stabilirea măsurilor de intervenție necesare a fi întreprinse pentru desfășurarea, pe cât posibil, a traficului tot timpul anului pe Transfăgărășan, și pentru a dezvolta economic regiuni deservite de rețeaua rutieră existentă”, arată cei de la CNAIR pe rețelele sociale.

Anunțul viitoarelor lucrări a fost anunțat de CNAIR în SICAP și pe site-ul www.cnadnr.ro (http://eachizitii.cnadnr.ro/ - ID 16100): ”Elaborare Documentație de avizare a lucrărilor de intervenții DN7C, km. 104+000 - km. 130+800 (Transfăgărășan)”.

Documentul va rămâne în consultare pentru o perioadă de 20 de zile de la publicarea anunțului de consultare a pieței în SICAP, urmând ca procesul de consultare a pieței să se finalizeze în termen de 30 de zile de la publicarea acestuia.

”Activitățile și serviciile ce vor fi realizate în cadrul viitorului contract care face obiectul consultării de piață vor fi următoarele:

- Realizarea expertizei tehnice, care să promoveze intervențiile asupra drumului existent, pentru ca circulația sa fie deschisă tot timpul anului, sau pentru o perioadă de timp cât mai îndelungată și pe secțiunea de drum cuprinsă între km. 104+000 (Piscul Negru) și km. 130+800 (Cabana Bâlea Cascada) prin adoptarea unor soluții tehnice corespunzătoare;

- Elaborare Documentație de Avizare a Lucrărilor de Intervenții;

- Elaborarea documentației de atribuire a contractului de proiectare și execuție lucrări și asistență tehnică acordată Beneficiarului în perioada derulării procedurii de achiziție publică.

(...) Pentru DN 7C, proiectul de modernizare va deveni un motor pentru dezvoltarea economică și se va axa pe dezvoltarea turismului, o ramură economică dezvoltată cel mai mult în zona de influență a proiectului, prin creșterea accesibilității spre și dinspre zonele în care turismul este prezent sau în care turismul poate prospera prin valorificarea potențialui existent.

(...) Prin acest demers, CNAIR urmărește găsirea unor soluții viabile și constructive privind viitoarele elemente de pe DN7C precum:

- Polate, consolidări, lucrări de scurgere a apelor, lucrări de siguranță rutieră;

- Identificarea zonelor pentru parcări (spații pentru comercianși în parcări, modalități de taxare a acestor spații de servicii publice);

- Zone de “viewpoint”;

- Identificare zone pentru banda de vehicule grele;

- Panouri de informare digitale “la poale”: număr locuri de parcare libere, temperatură/vânt/polei, etc.

Sursa de finanțare: Fonduri Europene Nerambursabile - Programul Operațional de Transport”.

Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a declarat, miercuri, 24 aprilie, că soluţia pe care PSD a adoptat-o, de a candida Gabriela Firea, le dă o anumită siguranţă că votanţii de...
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
#Transfagarasan, #proiect, #autoritati, #drum, #deschis , #drumuri