Perioada de transferuri s-a incheiat. Vezi ce super-mutari au avut loc in Europa

Marti, 01 Februarie 2011, ora 10:42
1980 citiri
Perioada de transferuri s-a incheiat. Vezi ce super-mutari au avut loc in Europa
Edin Dzeko

Luni seara s-a incheiat oficial perioada de transferuri din iarna, una plina de mutari surprinzatoare si costisitoare.

Cum era de asteptat, cele mai numeroase si spectaculoase s-au produs in Premier League, unde Chelsea, Liverpool si Manchester City au cheltuit sume imense pentru a-si intari loturile.

Campioana a fost de departe Chelsea, prin cele doua transfeuri realizate in ultima zi: Fernando Torres, de la Liverpool, pentru 60 milioane de euro si David Luiz, de la Benfica, pentru 25 de milioane de euro.

Liverpool a cheltuit banii primit pe Torres pentru a-i achizitiona pe Andy Carroll, de la Newcastle, cu 35 milioane de euro si Luis Suarez, de la Ajax, cu 26 de milioane de euro.

In ceea ce-i priveste pe "cetateni", acestia l-au adus in Anglia pe bosniacul Edin Dzeko, pentru care le-au platit celor de la Wolfsburg nu mai putin de 30 de milioane de euro.

Trecem la Serie A, acolo unde cele trei mari puteri, Inter - AC Milan - Juventus, au fost foarte active pe piata transferurilor.

Inter i-a luat pe Pazzini, Ranocchia, Kharja si japonezul Nagatomo, Milan i-a achizitionat pe Cassano, Emanuelsson, van Bommel, Legrottaglie si Didac Vila, iar Juvetus i-a transferat pe Luca Toni, Andrea Barzagli si Alessandro Matri.

In Spania, transferurile au fost putine, Barcelona aducandu-l doar pe Affelay, de la PSV, iar Mourinho primindu-si atacantul mult cerut, Adebayor de la Manchester City. Sevilla i-a transferat pe Ivan Rakitici si Gary Medel, iar Atletico Madrid pe Elias si Juanfran.

In ceea ce priveste Germania. cel mai spectaculos transfer a fost cel al lui Luiz Gustavo de la Hoffenheim la Bayern Munchen, pentru 17 milioane de euro. Ca sa suplineasca golul lasat de Gustavo, Hoffenheim l-a transferat pe Roberto Firmino, dar si pe Ryan Babel, de la Liverpol.

Franta "a trait" in mercato prin transferurile facute de: AS Monaco - Mahamadou Diarra de la Real Madrid si Olympique Marseille - Rod Fanni de la Lens.

In Romania, perioada de mercato nu s-a incheiat, echipele avand dreptul de a face transfeuri pana la reluarea campionatului.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#transferuri iarna Europa , #stiri transferuri