Ziare.com

Georgescu: Listarea Transgaz va avea loc in septembrie

de Constantin Pescaru
Miercuri, 08 August 2012, ora 18:16

   

Georgescu: Listarea Transgaz va avea loc in septembrie
Ministrul Finantelor, Florin Georgescu, a anuntat, miercuri, ca listarea Transgaz va avea loc in septembrie.

Initial, potrivit scrisorii de intentie a Fondului Monetar International, acest lucru trebuia sa se intample la sfarsitul lunii iunie.

Astfel, oferta publica pentru vanzarea unui pachet de 15% din actiuni ale Transgaz a fost amanata pentru mijlocul lui septembrie.

Recent, ministrul Economiei, Daniel Chitoiu, a motivat ca intarzierea a aparut din cauza faptului ca pentru stabilirea prospectului de emisiune trebuiau indeplinite o serie de conditionalitati tehnice care tineau de alte structuri ale statului, precum Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei, Agentia Nationala pentru Resurse Minerale, si nu exista legislatia energiei electrice aprobata.

Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/angajat. Afla mai multe AICI!

In iunie, agentia de rating Standard & Poors a modificat perspectiva ratingului "BB+" al Transgaz de la stabila, la negativa, anticipand chiar o scadere a calificativului companiei, din cauza incertitudinilor privind reglementarea si presiunilor din partea Guvernului privind politica de dividente.

Musat&Asociatii acorda consultanta juridica pentru vanzarea secundara a celor 15% din actiunile Transgaz la Bursa de Valori Bucuresti. In luna ianuarie, Ministerul Economiei a semnat contractul cu Sindicatul de Intermediere constituit din Raiffeisen Capital& Investment, Wood&Company Financial Services si BT Securities pentru vanzarea pe bursa a unui pachet de 15% din actiunile Transgaz.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1528 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Este o greseala privatizarea INFRASTRUCTURII !

Infrastructura NU ar trebui privatizata ci trecuta sub Armata. Aici ma refer la: transportul de energie electrica, transportul (conductele) de gaze (Transgaz), retelele de alimentare cu apa, infrastructura CFR(doar liniile de cale ferata), drumuri/poduri.
Acestea sunt pozitii de MONOPOL in sine, NU poti avea concurenta!

 

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor