Ziare.com

Oferte trucate la licitatiile organizate de Transgaz? Consiliul Concurentei a investigat 13 companii

Luni, 07 Iulie 2014, ora 15:10

   

Oferte trucate la licitatiile organizate de Transgaz? Consiliul Concurentei a investigat 13 companii
Consiliul Concurentei a efectuat inspectii inopinate la sediile a 13 companii participante la unele proceduri de achizitie publica organizate de Transgaz in anul 2011, pentru atribuirea unor contracte de racorduri de gaze naturale si lucrari de modernizare si intretinere a instalatiilor aferente.

"Inspectiile inopinate au avut loc in cadrul investigatiei, declansate de Consiliul Concurentei, privind o posibila intelegere intre intreprinderi de a participa cu oferte trucate, la zece licitatii organizate de Transgaz in anul 2011.

Valoarea totala a celor 10 contracte incheiate de catre autoritatea contractanta cu companiile castigatoare ale licitatiilor este de aproximativ 8 milioane de euro", se arata in comunicatul Consiliului Concurentei remis Ziare.com.

Consiliul Concurentei a amendat patru firme pentru trucarea unor licitatii ale MApN

Vrei sa reduci costurile afacerii cu pana la 50%? Am negociat pentru tine discounturi speciale la produsele si serviciile de care ai nevoie pentru afacerea ta. Obtine oferta AICI!

Cele 13 companii investigate sunt: S.C. INSPET S.A., S.C. CONDMAG S.A., S.C. T.M.U.C.B. S.A., S.C. ROMINSTA S.R.L., S.C. MOLDOCOR S.A., S.C. CIS GAZ S.A., S.C. ARMAX S.R.L., SC. ARMAX GAZ S.A., S.C PEGAMONT S.A., S.C. ECPROD S.A., S.C. AMARAD S.A., S.C. POSADA MED S.R.L. si S.C. STAZA INVEST S.R.L.

"Legea concurentei interzice orice intelegeri intre companii, decizii ale asociatiilor de companii, care au ca obiect sau au ca efect impiedicarea, restrangerea ori denaturarea concurentei, in special cele care privesc participarea, in mod concertat, cu oferte trucate la licitatii sau la orice alte forme de concurs de oferte", se mai arata in comunicat.

In situatia in care Consiliul Concurentei va constata incalcarea regulilor de concurenta, companiile implicate risca amenzi de pana la 10% din cifra de afaceri.

Cu toate acestea, intreprinderile care coopereaza cu autoritatea de concurenta, in cadrul programului de clementa, pot obtine imunitate la amenda sau reduceri substantiale ale amenzilor, a amintit institutia.

C.P.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2943 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Nu stiu de ce TRANSGAZ are acest nume rusesc! Pai cum sa nu

trisezi cind ai un asemenea nume!
Sa vedeti ce este la GAZPROM!!!

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor