Care sunt șansele să înceapă un război în Republica Moldova: ”Vedem în aceste evenimente o provocare”

Miercuri, 27 Aprilie 2022, ora 11:28
2769 citiri
Care sunt șansele să înceapă un război în Republica Moldova: ”Vedem în aceste evenimente o provocare”
Serviciul de Securitate de la Tiraspol a fost vizat de un atac cu grenade FOTO Twitter

Ministrul Apărării, Vasile Dîncu a declarat, miercuri, despre Dîncu, despre situaţia din Transnistria că este ”o provocare şi o încercare de a crea un conflict care, după toate analizele noastre, în acest moment nu are şanse să se dezvolte.

”Nu există niciun fel de posibilitate de război în Republica Moldova, e neutră din punct de vedere militar”, a mai spus el.

”Vedem în aceste evenimente o provocare, o încercare de a crea un conflict în această zonă, care după toate analizele noastre, în acest moment nu are şanse să se dezvolte, să se desfăşoare”, a spus Vasile Dîncu.

Ministrul Apărării a precizat că preşedinţia Republicii Moldova, Guvernul, gestionează această situaţie. ”Sunt într-o situaţie de a verifica, de alarmă, de supraveghere a acestei situaţii dar nu vedem ca o problemă, aceasta”, a spus el.

”Nu cred că există niciun fel de posibilitate de război în Republica Moldova. Vă amintesc că Republica Moldova este neutră din punct de vedere militar, politic, deci din acest punct de vedere, cum spun şi la noi toţi cei care îşi dau cu părarea, să fii neutru este foarte bine”, a mai spus Vasile Dîncu.

Ministrul a vorbit şi despre dezinformările venite din partea rusă.

”Ne afectează numai în măsura în care devenim cutia de rezonanţă pentru prooaganda Moscovei. Atunci ne afectează”, a spus ministrul, despre propaganda rusă potrivit căreia România doreşte să anexeze Republica Moldova.

Vasile Dîncu a precizat că ruşii ”încearcă în fiecare zi, în acest război hibrid, să afecteze sau să atenţioneze şi să atingă opinia publică din ţările care sprijină Ucraina”.

Statele Unite avertizează marţi împotriva unei tentative de escaladare a tensiunilor, după o serie de explozii în regiunea separatistă moldoveană prorusă Transnistria, situată la frontiera cu Ucraina, relatează AFP.

#Transnistria, #Republica Moldova, #razboi Ucraina , #Stiri Vasile Dincu
Comentarii