O fetiță de 5 ani cu insuficiență hepatică, operată cu succes de o echipă de 14 medici

Duminica, 01 Mai 2022, ora 14:19
3912 citiri
O fetiță de 5 ani cu insuficiență hepatică, operată cu succes de o echipă de 14 medici
Starea fetitei este stabilă, ea rămânând sub supraveghere la ATI Fundeni. FOTO: Pixabay.com

Transplantul hepatic la fetiţa de 5 ani cu Boală Wilson şi insuficienţă hepatică a fost un succes, iar micuța rămâne sub supraveghere la Terapie Intensivă, la Institutul Clinic Fundeni, potrivit unui comunicat al Ministerului Sănătății (MS).

„În seara zilei de 30 aprilie a fost realizat cu succes transplantul hepatic pediatric la fetiţă de 5 ani cu Boală Wilson şi insuficientă hepatică. Transplantul hepatic pediatric a fost realizat în cadrul Școlii de Chirurgie din cadrul Institutului Clinic Fundeni aflata sub îndrumarea domnului Prof.Dr.Irinel Popescu. După transplant starea fetiței este stabilă, ea rămânând sub supraveghere în secția de terapie intensivă 3 de la Institutul Clinic Fundeni”, se arată în comunicatul MS.

Echipa chirurgicală şi de îngrijire a fost compusă din specialişti de la Institutul Clinic Fundeni şi de la Spitalul de Copii Grigore Alexandrescu.

Echipa care a realizat transplantul, compusă din 14 medici

Din această echipă au făcut parte, de la Institutul Clinic Fundeni:

  • Prof.dr. Vladislav Braşoveanu - şeful echipei chirurgicale,
  • Dr.Dragoş Zamfirescu, Dr.Ion Barbu,
  • Dr. Alexandru Ristea,
  • Dr. Florin Ichim,
  • Dr. Răzvan Lazea,
  • Dr. Ovidiu Magdoiu,
  • Dr. Ştefan Andronic,
  • Prof.dr.Dana Tomescu – şeful echipei ATI,
  • Conf.dr.Mihai Popescu,
  • Dr.Alexandra Marcu şi Dr.Mihai Simionescu.

De la Spitalul de Copii Grigore Alexandrescu:

  • Conf. Dr.Laura Bălănescu,
  • Dr. Dana Malureanu,
  • Dr. Moga Andreea, Dr. Florin Rusu (ATI) ş
  • Dr. Alexandru Baetu (ATI).

Unitate de transplant hepatic pediatric la Spitalul „Grigore Alexandrescu”

Ministerul Sănătăţii mai anunţă, de asemenea, că Spitalul de Copii Grigore Alexandrescu se află în proces avansat de acreditare pentru realizarea unui Compartiment de transplant hepatic pediatric.

„Aceasta presupune îndeplinirea criteriilor referitoare la activitatea de transplant în domeniile resurselor umane, bazei materiale şi cele operaţionale. Colaborarea cu specialiştii de la Institutul Clinic Fundeni este esenţială pentru încheierea cu succes a acestui proces. Conf. dr. Laura Bălănescu a fost desemnată coordonator al noului Centru de transplant hepatic pediatric. Ministerul Sănătăţii va acordă tot sprijinul necesar pentru acreditarea şi funcţionarea cât mai rapidă a acestui Centru, încât în cursul verii să poată realiza primele transplanturi hepatice la copii din România”, se mai arată în comunicat.

Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, îi cere Gabrielei Firea să oprească jocul politic "la două capete" şi să se retragă de pe lista PSD - PNL pentru alegerile...
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu partidul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu partidul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
#transplant ficat, #fetita, #chirurgie, #institutul fundeni, #Grigore Alexandrescu , #spitale