Amendă usturătoare pentru un transport ilegal de lemn. Cum a fost prins șoferul evazionist

Duminica, 29 Mai 2022, ora 15:14
4296 citiri
Amendă usturătoare pentru un transport ilegal de lemn. Cum a fost prins șoferul evazionist

Un şofer din judeţul Suceava a fost amendat pentru transport ilegal de lemne.

Bărbatul a fost amendat cu suma totală de 18.000 lei după ce a fost depistat în trafic, pe DJ 251 din judeţul Galaţi, transportând ilegal material lemnos a transmis duminică, 29 mai, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Galaţi.

Potrivit sursei citate, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Galaţi au depistat în trafic, pe DJ 251, pe raza localităţii Costache Negri din judeţul Galaţi, o autoutilitară care era condusă de un bărbat în vârstă de 50 ani, din satul Herla, judeţul Suceava, care transporta cantitatea de 8,94 metri cub material lemnos, specia brad, fără a deţine aviz de însoţire a mărfii.

Cantitatea de material lemnos a fost evaluată la suma de 13.410 lei, fiind confiscată şi lăsată în custodie la Cantonul Silvic nr. 1 Pechea.

Conducătorului auto i-au fost aplicate trei sancţiuni contravenţionale: amendă în valoare de 5.000 lei pentru nerespectarea prevederilor Legii 171/2010, privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice; amendă în valoare de 9.000 lei pentru nerespectarea prevederilor HG 69/2012, deoarece a efectuat un transport de bunuri contra cost fără a deţine pentru această activitate o copie conformă a licenţei de transport/ certificat de transport în cont propriu; amendă în valoare de 4.000 lei pentru încălcarea prevederilor OG 37/2007 deoarece aparatul tahograf cu care este prevăzută autoutilitara nu are efectuată verificarea periodică, iar conducătorul auto nu avea introdusă în aparat cartela tahografică.

De asemenea, s-a procedat la reţinerea plăcuţelor cu numerele de înmatriculare şi certificatul de înmatriculare al autoutilitarei.

Citeste si:
Care sunt județele României cu cele mai mari producții de porumb înregistrate în 2021
Care sunt județele României cu cele mai mari producții de porumb înregistrate în 2021
Cea mai mare cantitate de porumb boabe din ţară, respectiv 3,6 milioane de tone, a fost obţinută anul trecut în regiunea Sud-Est, unde sunt incluse judeţele Brăila, Buzău, Constanţa,...
O cisternă încărcată cu GPL s-a răsturnat, după ce șoferului i s-a făcut rău
O cisternă încărcată cu GPL s-a răsturnat, după ce șoferului i s-a făcut rău
Un accident rutier cumplit a avut loc vineri dimineață, 1 iulie, pe E 87, la ieșirea din țară, în punctul de trecere a frontierei Galați Rutier. Un TIR cu cisternă încărcată cu GPL a...
Comentarii
miticaionica
rank 5
confiscat si Camionul , atunci nu mai poate incalca legea