Invenție revoluționară testată de Oxford: Cum scăpați de anxietate printr-o metodă simplă VIDEO

Joi, 07 Aprilie 2022, ora 04:00
6538 citiri
Invenție revoluționară testată de Oxford: Cum scăpați de anxietate printr-o metodă simplă VIDEO
Terapie virtuală pentru anxietate testată cu succes FOTO: Daily Mail

O echipă de oameni de știință de la Universitatea Oxford a reușit, în urma unui studiu publicat pe 5 aprilie 2022 în revista The Lancet Psychiatry, să testeze o invenție revoluționară care tratează cu succes anxietatea severă a pacienților cu această afecțiune. Terapia folosește realitatea virtuală, o cască ce incorporează această nouă tehnologie.

Pacienții cu anxietate severă și agorafobie au fost inițial ”îndrumați” prin situații simulate de zi cu zi, cum ar fi urcarea în autobuz sau mersul la o cafea, iar apoi oamenii au reușit să se întoarcă în lumea reală exterioară, potrivit Daily Mail.

Tehnologia imersivă i-a ajutat pe pacienții cu astfel de afecțiuni să treacă de la o ”existență închisă în casă, din nou, la viața din lumea exterioară”, afirmă cercetătorii de la Universitatea Oxford din Marea Britanie.

Cercetătorii au dezvoltat o experiență de realitate virtuală numită gameChange, care duce pacienții cu anxietate severă în setările de zi cu zi, ghidați de un antrenor virtual.

Descoperire importantă pentru sănătate: dieta specială ce alungă durerile articulare ale pacienților

Această tehnologie (care folosește o cască cu realitate virtuală) le permite oamenilor, care suferă de anxietate, să ia parte la scenarii din viața normală, cum ar fi cumpărarea unei cafele, așteptarea într-o stație de autobuz sau vizita la un medic.

GameChange vizează anxietatea severă care îi împiedică pe mulți oameni cu psihoză să participe la activitățile de zi cu zi, din lumea reală. În studiul efectuat, tehnologia s-a dovedit benefică chiar și pentru pacienții care s-au confruntat cu cele mai provocatoare probleme psihologice din cauza psihozei.

Patru semnale majore că aveți sistemul imunitar slăbit: Ce trebuie să faceți pentru a-l întări?

Această metodă revoluționară ar putea fi oferită în curând ca formă de terapie în Marea Britanie, de către NHS, înlocuind astfel nevoia unui terapeut din viața reală. GameChange a fost dezvoltat de o echipă cu mai mulți parteneri, condusă de Universitatea Oxford și Oxford Health NHS Foundation Trust.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Metodă simplă, te scapă de pierderea minților: Fără pastile, o acțiune zilnică, dar unii fac nazuri
Metodă simplă, te scapă de pierderea minților: Fără pastile, o acțiune zilnică, dar unii fac nazuri
Un psihiatru cunoscut, dr. Max Pemberton care lucrează pentru National Health Services din Marea Britanie explică cum o metodă simplă te poate scăpa de pierderea minților, o boală gravă....
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
#tratament anxietate, #terapie, #terapie depresie, #anxietate remedii, #anxietate tratament, #anxietate psiholog tratament , #stiri sanatate