Tratamentul minune pentru cancer, nouă terapie epocală: Bolnavul s-a vindecat total de boală într-un an

Miercuri, 15 Mai 2024, ora 01:22
10135 citiri
Tratamentul minune pentru cancer, nouă terapie epocală: Bolnavul s-a vindecat total de boală într-un an
Profesorul Richard Scolyer din Australia s-a vindecat de cancer FOTO / captură RNZ

Cancerul este cea mai mortală boală de pe Pământ, ea omorând numai puțin de 1,82 de milioane de oameni în lume, în anul 2022, după datele oficiale publicate de Statistica. Dar acum un tratament minune pentru cancer a fost realizat în Australia, unde un bolnav de cancer la creier s-a vindecat printr-o nouă terapie.

Un doctor de top din Australia, Richard Scolyer s-a vindecat de cancer la creier, la un an după ce a fost supus unui prim tratament epocal pentru glioblastom, potrivit BBC News.

Terapia experimentală a stimatului patolog se bazează pe propriile sale cercetări de pionierat asupra melanomului. Subtipul de glioblastom al profesorului Scolyer este atât de agresiv, astfel că majoritatea pacienților supraviețuiesc mai puțin de un an.

De necrezut, o băutură alcoolică ”ucide” inflamațiile: Conține o substanță minune, ferindu-te de boli de inimă și cronice

Dar marți, 14 mai 2024, bărbatul în vârstă de 57 de ani a anunțat că ultima sa scanare RMN nu a arătat din nou nicio recidivă a tumorii. „Ca să fiu sincer, am fost mai nervos decât am fost pentru orice scanare anterioară”, a spus el pentru BBC. „Sunt doar încântat și încântat... nu aș putea fi mai fericit.”

Profesorul Scolyer este una dintre cele mai respectate minți medicale din țară și a fost desemnat ”Australianul Anului” alături de colega și prietena sa Georgina Long, ca recunoaștere a muncii lor care le-au schimbat viața asupra melanomului.

În calitate de co-directori ai Melanoma Institute Australia, în ultimul deceniu, cercetările perechii privind imunoterapia, care utilizează sistemul imunitar al organismului pentru a ataca celulele canceroase, au îmbunătățit dramatic rezultatele pentru pacienții cu melanom avansat la nivel global. Jumătate sunt acum în esență vindecate, de la mai puțin de 10%.

Un general american dezvăluie o mutare secretă din război: În Ucraina există o forță specială străină

Este acea cercetare pe care profesorul Long, alături de o echipă de medici, o folosește pentru a-l trata pe profesorul Scolyer - în speranța de a găsi un remediu și pentru cancerul său.

În melanom, profesorul Long - ea însăși un renumit medic oncolog - și echipa sa au descoperit că imunoterapia funcționează mai bine atunci când se utilizează o combinație de medicamente și când acestea sunt administrate înainte de orice intervenție chirurgicală pentru îndepărtarea unei tumori. Astfel, profesorul Scolyer a devenit anul trecut primul pacient cu cancer la creier care a beneficiat vreodată de imunoterapie combinată înainte de operație.

El este, de asemenea, primul căruia i s-a administrat un vaccin personalizat în funcție de caracteristicile tumorii sale, care sporește puterile medicamentelor de detectare a cancerului. După câteva luni grele de tratament la începutul anului - petrecute cu convulsii epileptice, probleme hepatice și pneumonie - profesorul Scolyer spune că se simte mai sănătos.

„Mă simt cel mai bine după multă vreme”, a spus el, adăugând că s-a întors la exerciții în fiecare zi – ceea ce pentru el înseamnă adesea o alergare obișnuită de 15 km (9,3 mile). Rezultatele de până acum au generat o emoție uriașă că cei doi s-ar putea afla în pragul unei descoperiri care ar putea ajuta într-o zi pe cei aproximativ 300.000 de oameni diagnosticați cu cancer la creier la nivel global în fiecare an.

Structuri misterioase gigantice descoperite în spațiu, fără precedent. ”Nu am crezut că așa ceva există”, sunt nemaivăzute VIDEO

Prof. Scolyer și Prof. Long au spus anterior că șansele de vindecare sunt „minuscule”, dar speră că tratamentul experimental va prelungi viața profesorului Scolyer și se va traduce în curând în studii clinice pentru pacienții cu glioblastom. „Am generat o mulțime de date, pentru a face apoi o bază pentru următorul pas, astfel încât să putem ajuta mai mulți oameni”, a spus ea.

„Nu suntem încă acolo. Pe ce trebuie să ne concentrăm cu adevărat este să arătăm că acest tip de abordare de imunoterapie combinată înainte de operație funcționează la un număr mare de oameni”.

Profesorul Scoyler a spus că este deja mândru de datele pe care le-a generat tratamentul său și că este recunoscător familiei și echipei sale medicale pentru sprijinirea „acest experiment”. "Mă simt mândru de echipa cu care lucrez. Mă simt mândru că sunt dispuși să-și asume riscul mergând pe această cale." „[Acesta] oferă o speranță că poate este o direcție care merită investigată mai mult”.

Quarterly Report - Editia 4

De ce afișarea în timp real a prezenței la vot poate crește simțitor participarea la urne. „Electoratul de centru-dreapta se mobilizează mai greu”
De ce afișarea în timp real a prezenței la vot poate crește simțitor participarea la urne. „Electoratul de centru-dreapta se mobilizează mai greu”
Prezența la vot a scăzut puternic de la primele alegeri post-decembriste până în ziua de astăzi. Există însă diferențe între prezența la prezidențiale, de exemplu, și prezența la...
Candidat pentru funcția de primar, reținut pentru abuz în serviciu, delapidare și fals. A fost condamnat în trecut pentru dare de mită
Candidat pentru funcția de primar, reținut pentru abuz în serviciu, delapidare și fals. A fost condamnat în trecut pentru dare de mită
Preşedintele PUSL Vaslui, Marius Iamandi-Răianu, candidat pentru funcţia de primar al municipiului Bârlad, a fost reţinut, miercuri, 29 mai, de poliţiştii Serviciului de Investigare a...
#tratament cancer, #nou tratament cancer, #cancer creier, #cancer tratamente noi, #terapie cancer, #glioblastom , #stiri internationale